Ziarul Bursa pe mobil
 
 
MINISTRUL MUNCII:
"Există posibilitatea ca Legea salarizării să intre în vigoare la 1 august dacă Iohannis cere reexaminarea"
30.05.2017 - Macroeconomie
Andrei Stan

"Există posibilitatea ca Legea salarizării să intre în vigoare la 1 august dacă Iohannis cere reexaminarea"

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat aseară că există posibilitatea ca Legea salarizării să intre în vigoare de la 1 august, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va retrimite la Parlament proiectul.

Ministrul a afirmat, la Parlament: "Ce plan de rezervă ar putea să fie, dacă președintele e nemulțumit și o întoarce? Eu sper că Parlamentul României se va mișca suficient de repede, să o treacă din nou prin Comisie și prin Plen ca să putem să o adoptăm de la 1 iulie. Dacă nu se poate adopta de la 1 iulie, să o adopte de la 1 august, adică o să intre în vigoare cu data de 1 august, dar eu sper să nu fie cazul. Adică chiar nu văd care ar putea să fie nemulțumirea președintelui Klaus Iohannis, pentru că din câte am înțeles, s-a manifestat doar în legătură cu administrația publică locală. Gândiți-vă și dumneavoastră că tot ce înseamnă organizații profesionale ale primarilor, președinților de consilii județene, absolut toată lumea, în unanimitate, a votat ca să se facă această descentralizare financiară, dar știți care e culmea? Acum câțiva ani, aceleași sindicate, care vin acum și spun că vor protesta în stradă, au făcut o cerere la Avocatul Poporului ca Legea 284 să fie atacată la Curtea Constituțională, tocmai pentru că nu respecta acel principiu al autonomiei locale și al autonomiei financiare".

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că va face comentarii ample pe marginea Legii salarizării atunci când aceasta va ajunge la promulgare. Șeful statului a arătat, săptămâna trecută, că este nemulțumit de actuala formă a Legii salarizării.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro