Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Medicii și profesorii vor primi doar 25% de la 1 ianuarie 2018
06.06.2017 - Macroeconomie
A.C.

Medicii și profesorii vor primi doar 25% de la 1 ianuarie 2018

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marți, la Antena 3, că de la 1 ianuarie toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii și medicii vor primi diferența, potrivit surselor din presă.

Ministrul Muncii a declarat, citat de Hotnews.ro: "De la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%, iar de la 1 martie, vor fi încă 20% pentru profesori, care, adăugat la creștrea de 25%, înseamnă o creștere de 50%. Tot de la 1 martie medicii și asistentele vor avea o creștere 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care vom intră în Comisie. Au fost multe amendamente pe care noi le-am acceptat de la Senat și Camera Deputaților".

Potrivit Olguței Vasilescu, "finanțele nu vor spune că au bani", acesta fiind rolul ministrului de finanțe să spună că nu sunt bani.

Ministrul Muncii a mai spus: "Nu este vorba de nicio rezervă din partea Finanțelor de sustenabilitate. Ne-au comunicat cât e anvelopa pe care o au pregătită pentru anul acesta, au mâncat câteva categorii de bugetari cărora li s-au făcut deja creșteri. Atunci a trebuit să ne reorganizăm un pic și să nu mai intrăm cu sănătatea și educația de la 1 ianuarie, ci de la 1 martie".

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro