Ziarul Bursa pe mobil
 
 
KLM CONFIRMĂ:
Regele Olandei, Willem-Alexander, este copilot KLM
25.05.2017 - Miscellanea
A.I.

Regele Olandei, Willem-Alexander, este copilot KLM

Regele Olandei, Willem-Alexander, a dezvăluit public într-un interviu acordat ziarului De Telegraaf, că pilotează în secret aeronavele companiei KLM.

Potrivit unui comunicat de presă al KLM, regele a recunoscut că timp de două decenii a zburat cu KLM în calitate de copilot. Pasiunea de a pilota îl ajută să se relaxeze și să se detașeze de îndatoririle regale.

În ultimii 21 de ani, regele Olandei a zburat în calitate de copilot de două ori pe lună cu KLM. Willem-Alexander a păstrat discreția de fiecare dată când a fost la bordul aeronavelor.

Willem-Alexander a afirmat: "Avantajul de a fi copilot constă în faptul că nu este nevoie să-mi spun numele. Întotdeauna când le urez pasagerilor un zbor plăcut alături de noi, menționez doar numele căpitanului și al echipajul. Deci nu trebuie să mă prezint".

Întrucat prezența regelui nu va fi anunțată niciodată, pasagerii nu vor fi notificați când membrul familiei regale se va afla la bord.

Suveranul olandez a precizat că se antrenează în prezent pentru a pilota aeronavele Boeing 737 din flota KLM. Regele va continua să zboare de două ori pe lună în calitate de copilot, la fel cum obișnuia în timp ce pilota avioanele de dimensiuni mai mici, Fokker 70. Acesta alege de obicei zborurile scurte, ca să poata reveni rapid în Olanda în caz de urgență, conform comunicatului.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro