Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Incendiul care a cuprins un depozit din Ilfov în urmă cu peste 16 ore încă nu a fost lichidat
27.05.2017 - Miscellanea
A.C.

Incendiul care a cuprins un depozit din Ilfov în urmă cu peste 16 ore încă nu a fost lichidat

Incendiul care a cuprins, ieri seară, un depozit din județul Ilfov în care sunt depozitate arhivele mai multor companii, inclusiv bănci, încă nu a fost lichidat, pompierii acționând în continuare cu șase autospeciale, a declarat, în această dimineață, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Adrian Marin.

Reprezentantul ISU a precizat că incendiul care a izbucnit în urmă cu peste 16 ore într-un depozit din localitatea Dărăști, județul Ilfov, nu este lichidat, iar sâmbătă la ora 8.00 au fost schimbate efectivele de pompieri, potrivit News.ro.

La această oră, pompierii acționează cu șase autospeciale pentru a lichida incendiul. Incendiul a afectat aproximativ 1.000 de metri pătrați din suprafața totală a imobilului de 1.800 de metri pătrați, a declarat vineri seară pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Daniel Vasile. Potrivit acestuia, tavanul depozitului este aproape în întregime prăbușit, potrivit sursei citate.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, Vasile a spus pentru surse din presă că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Inițial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări și o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat vineri seara, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare și au fost aduse și motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

În urma incendiului, au ars cantități mari de documente ale unoc companii.

Conform sursei, depozitul aparține Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea și depozitarea documentelor. Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienți, în general companii private, inclusiv bănci.

Managerul firmei, Ștefan Ecxarcu, a declarat că nu a fost stabilită deocamdată cauza izbucnirii focului și că toți clienții care aveau depozitate acolo arhivele vor fi despăguți. El a mai spus că firma investise recent într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei. Depozitul cuprins de incendiu nu avea însă un astfel de sistem.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro