Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Coldea informează Comisia de anchetă că a avut ocazional, "ca orice alt cetățean", activități cu caracter privat
19.06.2017 - Miscellanea
A.I.

Coldea informează Comisia de anchetă că a avut ocazional, "ca orice alt cetățean", activități cu caracter privat

Fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea a trimis, luni, o scrisoare Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, în care informează că, atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, a avut ocazional, ca orice alt cetățean, activități cu caracter privat, fără nicio legătură însă cu atribuțiile sale de serviciu sau care să implice calitatea sa profesională, potrivit surselor din presă.

Florian Coldea a afirmat: "Precizez că, la nivelul anului 2009 - puternic marcat de retorica electorală, România s-a confruntat cu o situație complexă de securitate, iar în aceste condiții, potrivit competențelor sale, în deplină echidistanță și neutralitate politică, SRI a depus eforturi considerabile, prin care s-a reușit gestionarea în bune condiții a riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale".

El a mai spus că, atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât și ulterior, a desfășurat activități circumscrise apărării, dar, ca orice alt cetățean, a avut "ocazional" și activități cu caracter privat, transmite News.ro.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI a subliniat: "Atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât și anterior și ulterior acesteia, în calitate de prim-adjunct al directorului SRI, am desfășurat cu precădere activități circumscrise apărării, promovării intereselor de securitate ale statului român și protejării cetățenilor României, potrivit competențelor conferite instituției, adecvate funcției și adaptate situațiilor specifice (concret, în perioada în care ne referim, adaptarea contextului electoral). De asemenea, în mod firesc, ca orice alt cetățean, ocazional am avut și activități cu caracter privat - fără nicio legătură cu atribuțiile mele de serviciu sau care să implice calitatea mea profesională. Menționez că aceste activități, deși private, se supun prevederilor din normele și regulamentele militare aplicabile personalului SRI și nu au afectat în niciun fel conduita mea profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu".

Florian Coldea a mai spus, în contextul particular al zilei de 6 decembrie 2009, că "nu a luat cunoștință de niciun fel de date, informații, respectiv fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului scrutinului electoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activității Comisiei", precizează sursa citată.

Coldea a spus: "Vă asigur, cu deplină responsabilitate, că și în ziua de 6 decembrie 2009, atât în cadrul activităților profesionale, cât și al celor private, am acționat în spiritul legii și al regulamentelor militare. Încurajez orice persoană care consideră că deține date sau indicii privind eventualele abateri de la lege și/sau regulamentele militare în ceea cce privește activitatea mea profesională sau personală, să își îndeplinească obligația legală și morală de a se adresa prompt autorităților competente".

El nu precizează dacă va veni la audiere în comisie, informează agenția de presă.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro