Ziarul Bursa pe mobil
 
 
DUPĂ CE A MAI CUMPĂRAT UN PACHET DE 10%
Teraplast a devenit acționar majoritar al producătorului de țiglă Depaco
20.06.2017 - Piaţa de Capital

"Teraplast" a devenit acționar majoritar al producătorul de țiglă Depaco, odată cu achiziția unui pachet de încă 10% din părțile sociale ale companiei, potrivit unui comunicat de presă. Teraplast a primit pe data de 30 mai din partea Consiliului Concurenței acordul pentru achiziția a 50% din Depaco.

Mirela Pop, directorul general al Teraplast, a declarat: "În urma achiziției, grupul Teraplast va putea consolida în situațiile financiare atât cifra de afaceri, cât și profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vânzările Depaco să aibă o contribuție importantă în cifră de afaceri consolidată a grupului, premisele de creștere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piață internă, iar pe de altă parte intrarea pe piețele externe. În urmă intrării în Teraplast, Depaco vinde deja în Ungaria și Bulgaria".

Compania Depaco a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 127 milioane lei și un profit net de 10,3 milioane lei.

În prezent, procesul de producție din fabrică Depaco se desfășoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru țiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a obținut în 2016 o cifră de afaceri consolidată de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei și un profit net de 39,41 milioane lei.

Pentru anul 2017 grupul și-a propus o cifră de afaceri consolidată de 434,6 milioane lei și o EBITDA de 63,3 milioane lei, conform News.ro.

Grupul include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel (nouă denumire a Plastsistem, din ianuarie 2017), subsidiara TeraGlass, subsidiara Teraplast Logistic și Politub (entitate controlată în comun sub formă de asociere în participație).

Cel mai mare acționar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acțiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participație de 10,03%.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro