Ziarul Bursa pe mobil
 
 
ATR a organizat primul seminar de analiză tehnică
19.06.2017 - Piaţa de Capital
Cristina Radu

ATR a organizat primul seminar de analiză tehnică

Asociația Trezorierilor din România (ATR) a organizat primul seminar cu tema "Elemente avansate de analiză tehnică" dedicat membrilor Asociației, în colaborare cu Oscar Downstream, conform unui comunicat trimis Redacției. Analiza tehnică a prețurilor și volumelor tranzacționate a fost abordată într-un cadru cu participare extinsă a trezorierilor din companiile românești pentru prima dată, fiind încă un subiect insuficient cunoscut în România, potrivit ATR.

Utilizarea analizei tehnice nu este atât de frecventă ca cea a analizei fundamentale, în ciuda faptului că opinia pieței (prin datele concrete, istorice ale evoluției prețurilor și volumelor tranzacționate) este foarte importantă pentru o decizie de cumpărare sau vânzare în orice piață (schimburi valutare, bursa de valori, bursele de mărfuri), potrvit Asociației Trezorierilor din România.

Seminarul susținut de Dan Rusu, Analist Financiar Senior al Băncii Transilvania și singurul deținător al certificării Chartered Market Technician (CMT) din România, s-a desfășurat pe 14 iunie la Hotel Intercontinental. Seminarul a inclus subiecte ca natura fractală a pieței, trenduri și formațiuni, identificarea selectivă a nivelurilor de suport și rezistență, comportamentul mediei mobile și a oscilatorilor, proiecțiile si retragerile Fibonacci, extremele în sentimentul pieței și construirea unei strategii de trading.

Seminarul face parte din programul ATR de pregătire profesională a membrilor săi. Dorința ATR este ca programul să asigure trezorierilor de corporație cunoștințe complementare cu scopul de a face față volatilității piețelor și de a proteja companiile pe care le reprezintă de potențialele pierderi generate de instabilitatea globală.

Oana Doroftei, Vice-Președinte în cadrul Consiliului Director al Asociației Trezorierilor din România (ATR) și Business Controller al Oscar Downstream, a explicat: "Având în vedere provocările activității de trezorier de companie mai ales în condițiile actuale de volatilitate crescută a piețelor, ce tinde să se generalizeze, am considerat important și necesar pentru membrii Asociației Trezorierilor din România să organizăm acest seminar, cu accent pe actualizarea și completarea competențelor aplicate în munca de zi cu zi. Elementele avansate de Analiza Tehnica încearcă să surprindă mentalul colectiv al actorilor pieței, combinând elemente de statistică cu cele de psihologie a mulțimilor, iar seminarul susținut de Dan Rusu a sintetizat de o manieră foarte clară toate aceste aspecte complexe dintr-o perspectivă de mare aplicabilitate practică. Îi mulțumim lui Dan Rusu pentru oportunitatea de a colabora împreună și profesionalismul abordării sale".

Asociația Trezorierilor din România (ATR) este o organizație profesională non-profit, creată cu scopul de a susține interesele profesionale ale membrilor săi, vizând exercitarea profesiunilor din domeniile trezorerie corporativă, finanțe corporative, piețe financiare și de capital. Obiectivele asociației sunt contribuția la crearea unei piețe financiare mature și concurențiale în România, promovarea colaborării între membrii săi, promovarea profesiei de trezorerie corporativă și finanțe corporative.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro