Ziarul Bursa pe mobil
 
 
MAI supune dezbaterii publice HG pentru prorogarea termenului de aprobare a normelor privind paza bunurilor și protecția persoanelor
14.06.2017 - Politică
Cristina Radu

MAI supune dezbaterii publice HG pentru prorogarea termenului de aprobare a normelor privind paza bunurilor și protecția persoanelor

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru prorogarea termenului prevăzut la art 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Supunerea se face în conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, transmite Ministerul într-un anunț de presă.

Pentru identificarea mecanismelor de eficientizare a procesului de evaluare a riscului la securitate fizică, pentru posibilitatea conformării a cât mai multe unități la noile cerințe și pentru a nu determina formalizarea procesului de efectuare a analizelor de risc sau afectarea funcționării unor operatori economici, s-a impus prorogarea termenului de aplicare a obligației de elaborare a analizei de risc la securitate fizică de la data de 1 iulie 2017, până la data de 1 iulie 2018, potrivit anunțului de presă.

Prorogarea termenului a fost solicitată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și entități reprezentative ale mediului de afaceri din România. Pe perioada de suspendare, urmează identificarea soluțiilor de modificare a normelor de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, astfel încât aceste obligații să nu aibă impact negativ asupra mediului de afaceri, conform Ministerului Afacerilor Interne.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro