Ziarul Bursa pe mobil
 
 
SORIN GRINDEANU:
"Toată lumea este la muncă. Situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare."
16.06.2017 - Politică
Cristina Radu

"Toată lumea este la muncă. Situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare."

* ACTUALIZARE 15:25 Klaus Iohannis i-a transmis premierului luxemburghez că este binevenit, în ciuda situației dificile în care se află România

Președintele Klaus Iohannis l-a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe premierul luxemburghez, Xavier Bettel, căruia i-a transmis că este binevenit, chiar dacă România se află într-o "situație dificilă". Xavier Bettel a afirmat că speră ca țara noastră să își găsească stabilitatea, conform News.ro.

Klaus Iohannis i-a transmis lui Xavier Bettel: "Bine ați venit în România, la Palatul Cotroceni. Îmi face mare plăcere să vă primesc aici. Ne-am întâlnit destul de des la Consiliului European, dar cred că faptul că ați decis să faceți o vizită oficială în România este un semn foarte bun pentru colaborarea noastră bilaterală și, sper, pentru cooperarea europeană. Chiar dacă avem o situație dificilă, trebuie să știți că sunteți foarte binevenit".

Pemierul luxemburghez a afirmat: "Cum ați spus, vin în timpul unei situații dificile, dar sper să aveți stabilitate, care este foarte importantă pentru vecinii voștri, pentru familia europeană, cât și pentru, cum am spus premierului, pentru investitori. De aceea e foarte important să găsiți curând stabilite politică în țara voastră. Cum am spus, este o plăcere să vin, pentru că deseori, când ești într-o familie, totul este discutat și știm totul. Cred că întâlnirile bilaterale, oportunitatea de a vizita România, va adânci legăturile pe care le avem".

Xavier Bettel a reamintit că a dezvoltat o relație bună cu Klaus Iohannis din 2007, când Sibiu și Luxemburg, orașul al cărui edil a fost actualul premier luxemburghez, au fost împreună Capitale culturale europene, conform sursei. Klaus Iohannis și Xavier Bettel vor merge sâmbătă împreună la Sibiu, unde vor participa împreună la mai multe evenimente.

(C.R)

----

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a participat astăzi la Palatul Victoria la o conferință de presă comună cu omologul său luxemburghez. Sorin Grindeanu a dat explicații referitoare la situația politică actuală din România și la faptul că este conducătorul unui Executiv cu miniștri demisionari, conform News.ro.

Grindeanu a explicat : "Așa cum am spus și ieri, toată lumea este la muncă. Situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituțional și respectând toate legile, pentru că așa funcționează un stat de drept și așa funcționează un stat membru al UE, așa cum este România. Îmi doresc cât mai rapid să se încheie această perioadă de instabilitate politică, astfel încât să putem să oferim garanția stabilității pentru investitori, pentru cei care vor să vină să investească în economia noastră. Este esențial să facem acest lucru, este esențial să transmitem încredere. Lucrul acesta se poate face săptămâna viitoare prin metode constituționale".

Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, a declarat astăzi într-o conferință de presă comună cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, că ceea ce lipsește României este stabilitatea. Acesta își dorește ca țara să găsească o soluție care să permită o evoluția pe termen lung, conform sursei.

Xavier Bettel a afirmat: "Vizita mea are loc într-un moment în care ceea ce caută un investitior din țara mea lipsește, stabilitatea. Trebuie să fiu foarte deschis cu dumneavoastră, este greu să convingi un investitor din țara mea să vină mâine să investească la București. Dacă întrebarea este cum va continua politica în România, cine va fi în funcție, ce va face România. Crize politice există în toate țările, se întâmplă. Important este să vă regăsiți cât mai repede stabilitatea și să aveți instituții care să funcționeze, cu parteneri pe care să ne putem baza la nivel european".

Premierul luxemburghez a adăugat: "Ce vă dorim este să găsiți cât mai repede o soluție nu pe termen scurt sau mediu, ci pe termen lung, pentru ca investițiile și încrederea care trebuie să existe între statele partenere, între investitori și între vecini să fie regăsite. Deci, vă doresc să găsiți o soluție cât mai repede care să permită o evoluție nu pe termen scurt, ci pe termen mediu și lung...Cel mai important lucru într-un stat este funcționarea instituțiilor și să nu existe un vid instituțional".

Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, a precizat: "Unii au impresia că această expresie a cooperării consolidate înseamnă că există unii și alții în Uniunea Europeană. Greșit. Scopul este să lucrăm în 28 astăzi și în 27 mâine, dar trebuie să putem avansa pe anumite subiecte, așa cum facem cu moneda euro, cu spațiul Schengen sau cu Parchetul European, să putem lucra de o manieră consolidată".

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro