Ziarul Bursa pe mobil
 
 
LIBERALII ȘI-AU ALES UN NOU LIDER
Ludovic Orban: "Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL"
18.06.2017 - Politică
S.A.

Ludovic Orban: "Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL"

* ACTUALIZARE 18:04 Robert Sighiartău, ales secretar general al PNL; Bolojan, Turcan, Dumitrescu și Hava, aleși prim-vicepreședinți

Deputatul de Bistrița Robert Sighiartău a fost ales astăzi, în cadrul Consiliului Național de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Național Liberal (PNL).

De asemenea, liberalii și-au ales cei patru prim-vicepreședinți.

Secretarul general a fost propus de președintele PNL, Ludovic Orban. Sighiartău a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi, potrivit Agerpres.

Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreședinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasă prim-vicepreședinte pentru comunicare.

Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim prim-vicepreședinte pentru mediul de afaceri și societate civilă, cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) - prim-vicepreședinte pe relații internaționale, cu 1.329 de voturi.

-----------

* ACTUALIZARE 11:58 Consiliul Național de Coordonare al PNL alege funcțiile de conducere

Consiliul Național de Coordonare (CNC) al PNL s-a întrunit astăzi, la Romexpo, urmând să aleagă funcțiile în Biroul Executiv, secretarul general, trezorierul, membrii Comisiei de Arbitraj (CA) și membrii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC).

Lucrările Consiliului Național de Coordonare au fost deschise de președintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenți 1.220 de delegați, potrivit Agerpres.

Secretarul general este propus de președintele PNL, Ludovic Orban, acesta fiind Robert Sighiartău. Economist de profesie, Sighiartău este deputat de Bistrița și vicepreședinte al Tineretului Național Liberal.

Pentru cele patru funcții de prim-vicepreședinți candidează: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tișe, Nicolae Robu și Mugur Cozmanciuc.

Ilie Bolojan și Viorel Cataramă și-au depus candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte pe strategii politice, Raluca Turcan și Alin Tișe - pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu și Nicolae Robu - pentru prim-vicepreședinte pentru mediul de afaceri și societate civilă, iar Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc - pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru relații internaționale.

Alți treizecișiunu de liberali și-au depus candidatura pentru cele șaisprezece funcții de vicepreședinte pentru diferite domenii.

Popescu Ligia, Vlad Nistor, Radu Surugiu, Ionuț Stroe, Radu Carp, Aleodor Frâncu candidează pentru funcția de vicepreședinți pe politică externă, apărare și siguranță națională, Ionela Balaș, Dan Leoreanu, Lucia Varga, Marcel Vela, Petru Luhan - pentru vicepreședinte pe administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională, Vasile Varga și Ben-Oni Ardelean - pentru vicepreședinte pe justiție și drepturi cetățenești, Viorel Cataramă, Florin Cîțu și Vintilă Ștefan - pentru vicepreședinte pe buget, politici fiscale, familie și protecție socială.

Sulfina Barbu candidează pentru un post de vicepreședinte pe sănătate, muncă, familie și protecție socială, Nadia Rață, Alexandru Radu, Gabriel Pintea, Dan Motreanu - pentru vicepreședinte pe educație, cercetare, tineret, sport, cultură, culte și minorități, Gheorghe Ștefan, Vasile Iliuță, Adrian Oroș, Liviu Bulgaru - pentru vicepreședinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură, Michael Heiman, Aleodor Frâncu, Mircea Toader, Adrian Iurașcu, Virgil Guran și Ion Popa - pentru vicepreședinte pe infrastructură de transport, comunicații și societate informațională.

Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcțiile de vicepreședinți ai PNL și-au depus candidatura douăzeci de liberali.

Pentru Regiunea Nord-Est candidează Ioan Bălan și Marius Bodea, pentru Sud-Est - Victor Paul Dobre și Gheorghe Muhscină, pentru Sud Muntenia - George Ionescu, Răducu Filipescu și Vasile Câmpulungeanu, pentru Sud-Vest Oltenia - Gigel Știrbu, Marian Marinescu, Marius Bălu, George Stănculescu, pentru Vest - Alin Popovici, Gheorghe Falcă, Marcel Vela, pentru Nord-Vest - Lucian Bode, Lucia Varga și Alin Tișe, pentru Centru - Florin Roman și Ovidiu Moldovan, iar pentru București-Ilfov - Marian Petrache.

Pentru funcția de membru în conducerea PNL și-au depus candidatura patruzeci și unu de liberali, iar pentru cea de trezorier - Antonel Tănase.

Printre cei care candidează pentru funcția de membru al Biroului Executiv se numără Mircea Toader, Costel Șoptică, Cristian Buican, Florin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Iulian Huțucă, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru Oprea, Marcel Vela, Radu Carp, Nicolae Robu, Mihai Tararache, Alin Tișe, Mugur Cozmanciuc.

De asemenea, vor fi aleși membrii CA și CNRC, pentru care candidează peste patruzeci de liberali.

------------

Ludovic Orban a afirmat ieri, la finalul Congresului în care a fost ales președinte al PNL, că încrederea liberalilor îl onorează și a precizat că nu este victoria lui, ci a partidului.

Ludovic Orban a spus, citat de Agerpres: "Dragi prieteni liberali, vă mulțumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează și mă obligă. De astăzi, pentru mine, viața este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriașă, de a transforma PNL în forța politică de care are nevoie România. Victoria de azi (ieri, n.r.) nu este victoria mea, este victoria PNL și conține germenii viitoarei victorii a PNL pentru România".

El a anunțat că sub conducerea sa PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care ''se va bate'' cu toate forțele pentru a implementa politici de dreapta în țara noastră, pentru a asigura creșterea economică.

Ludovic Orban a mai afirmat: "PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România față de partenerii noștri, parteneriatul strategic cu SUA, poziția de membru al NATO și calitatea de membru al UE. Rămânem și vom fi cel mai puternic susținător al acestor angajamente și vom rămâne un stâlp și o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru președintele Klaus Iohannis și pentru punerea în practică a tuturor obligațiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câștigat alegerile din 2014. (...) Mă voi bate cu toată forța mea, cu toată energia mea pentru a reuși, în 2019, să câștigăm alegerile prezidențiale, să obținem un nou mandat pentru președintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reușim să câștigăm alegerile locale și, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câștigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această țară".

La finalul lucrărilor Congresului PNL, Ludovic Orban a primit cadou un tulnic de la deputatul Corneliu Olar (Alba).

Olar a spus: "I-am adus lui Ludovic Orban simbolul moților, tulnicul, cu care Avram Iancu chema moții la luptă. Așa trebuie să facă Ludovic Orban. Liberali din toată țara, uniți-vă la luptă împotriva PSD-ului!".

După anunțarea rezultatelor votului, Ludovic Orban l-a invitat pe scenă pe contracandidatul său, Cristian Bușoi.

Bușoi a declarat: "Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban. Respect acest rezultat. PNL trebuie să rămână o echipă unită, să meargă înainte cu toată forța, cu toată încrederea pentru că ideile și principiile pe care noi le apărăm sunt ideile și principiile dreptei, iar drumul pe care noi vrem să-l arătăm românilor este drumul spre prosperitate și spre mai bine pentru România. Felicitări, Ludovic!".

Ludovic Orban a fost ales ieri președinte al PNL cu 3.518 de voturi. Contracandidatul său, Cristian Bușoi, a primit doar 952 de voturi.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro