Ziarul Bursa pe mobil
 
 
GABRIELA FIREA:
"Secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică; Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu"
18.06.2017 - Politică
S.A.

"Secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică; Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu"

* ACTUALIZARE 18:47 Firea: "Săgețile lui Ponta sunt ușor infantile și nu mă cobor la limbajul lui"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ea se ocupă zilnic de problemele Bucureștiului, iar îndemnurile actualului secretar general al Guvernului, Victor Ponta, legate de activitatea sa la primărie, "sunt ușor infantile", motiv pentru care nu vrea să se coboare la limbajul fostului premier.

Primarul Municipiului București a afirmat, la Parlament: "Îi mulțumesc domnului Ponta pentru atenție. În primul rând, constat faptul că încalcă legislația în vigoare. Chiar dacă are 30 de zile să opteze între a rămâne deputat sau cel mai înalt funcționar public din România, și anume secretar general al Guvernului, în această perioadă se supune ambelor legislații, atât cea privind aleșii, demnitarii, deputații și Statutul funcționarilor publici, care, prin legislație, nu au dreptul să facă declarații politice. (...) Este păcat că între doi foști colegi (...) apar astfel de episoade. Am avut o relație foarte bună, mi-aș dori, nu știu, în continuare să depășească acest moment foarte greu. Eu nu i-am dat lecții niciodată, deși poate eram în situația să îi dau. Mă ocup - nu pentru că îmi spune domnul Ponta, ci pentru că trebuie - mă ocup zi de zi de problemele din Capitală. Săptămâna viitoare voi avea și un raport la un an de zile. Aceste săgeți cred că sunt ușor infantile".

Ea a adăugat că "săgețile" lui Victor Ponta sunt "ușor infantile" și nu vrea să se coboare la limbajul și atitudinea acestuia: "Eu nu sunt funcționar public așa cum se pretinde domnul Ponta, pentru că dumnealui este acum, așa a semnat domnul Grindeanu, secretar general al Guvernului. Nu aș vrea să mă cobor la limbajul și la atitudinea total nepotrivită a domnului Ponta. Eu am o educație, am fost crescută altfel și, chiar dacă port un dialog în contradictoriu, prefer să fie lipsit de veninul cu care ne-am obișnuit în aceste zile".

-----------

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat aseară că Victor Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu pentru declarațiile făcute de la tribuna Palatului Victoria și pe Facebook, ea punctând că secretarul general al Guvernului "nu are voie să facă politică și să transmită mesaje politice", potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a susținut, la România TV: "Eu știam că secretarul general al Guvernului, care este, cel puțin așa se consideră domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai înalt funcționar public din țară, nu are voie să facă politică, să transmită mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie să își îndeplinească doar atribuțiile din fișa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul funcționarului public. Deci, practic, pentru declarațiile politice de astăzi de la tribuna Palatului Victoria și de pe Facebook, pentru că așa a dorit să se prezinte, poate fi acuzat de abuz în serviciu".

Referindu-se la afirmația făcută de Victor Ponta pe pagina de Facebook, care i-a recomandat "să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni și să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului, conform fișei postului", Firea a spus că nu îi înțelege atitudinea și o pune pe seama faptului că este prea tensionat.

Ea a precizat: "Dacă ar fi vrut să se implice pentru aplanarea unor probleme din București putea să o facă în calitate de prim-ministru. Nu îi înțeleg atitudinea din această seară, o pun poate pe seama faptului că, poate, este prea tensionat".

Totodată, Gabriela Firea a susținut că premierul Sorin Grindeanu și Victor Ponta "au vrut să preia putere numai prin ilegalități, dar, după votul din Parlament, avocații, juriștii partidului vor face toate cele necesare pentru a restabili legalitatea".

Victor Ponta a scris ieri, pe pagina sa de Facebook: "În calitate de Secretar general al Guvernului am apreciat faptul că, indiferent de politică, ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul de Stat Raed Arafat și conducerea ISU se află la birou și își îndeplinesc atribuțiile legale privind situațiile de urgență! Îi fac recomandarea legală doamnei primar general Firea să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni și să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului conform fișei postului! Mulțumesc pentru colaborare!".

Furtuna de ieri a doborât mai mulți copaci în Capitală, pe carosabil și pe mașini, iar fațada unui bloc este în pericol de prăbușire, au anunțat reprezentanții ISU București-Ilfov.

Potrivit acestora, în urma ploii torențiale s-au înregistrat mai multe intervenții: douăzecișipatru de copaci căzuți pe carosabil, patru copaci căzuți pe autoturisme, un panou publicitar desprins și o fațadă de bloc în pericol de prăbușire.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro