Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Ludovic Orban - ales președintele PNL
19.06.2017 - Politică
A.P.

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, președintele PNL, cu 3.518 voturi. Contracandidatul său, Cristian Bușoi, a primit doar 952 de voturi.

Noul lider al liberalilor a afirmat, la finalul Congresului în care a fost ales președinte al PNL, că încrederea colegilor de partid îl onorează, precizând că această victorie nu este a lui, ci a partidului.

Ludovic Orban a spus, citat de Agerpres: "Dragi prieteni liberali, vă mulțumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează și mă obligă. De astăzi, pentru mine, viața este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriașă, de a transforma PNL în forța politică de care are nevoie România. Victoria de azi (n.r. sâmbătă) nu este victoria mea, este victoria PNL și conține germenii viitoarei victorii a PNL pentru România".

Orban a anunțat că, sub conducerea sa, PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care "'se va bate'' cu toate forțele pentru a implementa politici de dreapta în țara noastră, pentru a asigura creșterea economică.

Ludovic Orban a mai afirmat: "PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România față de partenerii noștri, parteneriatul strategic cu SUA, poziția de membru al NATO și calitatea de membru al UE. Rămânem și vom fi cel mai puternic susținător al acestor angajamente și vom rămâne un stâlp și o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei. PNL va fi, începând de azi, un partener loial, corect, transparent pentru președintele Klaus Iohannis și pentru punerea în practică a tuturor obligațiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câștigat alegerile din 2014. (...) Mă voi bate cu toată forța mea, cu toată energia mea pentru a reuși, în 2019, să câștigăm alegerile prezidențiale, să obținem un nou mandat pentru președintele Klaus Iohannis, iar după această victorie să reușim să câștigăm alegerile locale și, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câștigarea alegerilor parlamentare. Să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această țară".

Deputatul de Bistrița Robert Sighiartău a fost ales, ieri, în cadrul Consiliului Național de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Național Liberal.

De asemenea, conform Agerpres, liberalii și-au ales cei patru prim-vicepreședinți, după cum urmează: Ilie Bolojan (Bihor) - prim-vicepreședinte pe strategii politice, Raluca Turcan (Sibiu) - prim-vicepreședinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu (Prahova) va răspunde de mediul de afaceri și societate civilă, iar Mircea Hava (Alba) - de relațiile internaționale.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro