Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Victor Ponta - noul secretar general al Guvernului
19.06.2017 - Politică

Deputatul Victor Ponta a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, după ce Mihai Busuioc a fost demis, potrivit unei decizii publicate, vineri, în Monitorul Oficial.

Inițial, Sorin Grindeanu a delegt atribuțiile Secretarului General al Guvernului către secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv că Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului și nu s-a prezentat vineri la Guvern, conform News.ro.

Decizia de înlocuire a fost luată "având în vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a îndeplini obligația de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevăzută de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (...), constatat conform Adresei înregistrate la SGG (Secretariatul General al Guvernului, n.r.) cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum și absența acestuia din cadrul instituției", potrivit hotărârii din Monitorul Oficial.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din funcția de șef al SGG, fiind, prin același ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnând, potrivit agenției citate.

"Începând cu data prevăzută la art. 1 (vineri, n.r.), domnul Victor Viorel Ponta se numește în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru", se arată în ordin.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro