Ziarul Bursa pe mobil
 
 
PACT face apel la partidele de opoziție să nu se implice în jocul PSD
19.06.2017 - Politică
Cristina Radu

PACT face apel la partidele de opoziție să nu se implice în jocul PSD

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) face apel la partidele de opoziție: PNL, USR, PMP, la reprezentanții UDMR și ai minorităților naționale să nu ia parte la moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern, fie prin abținere, fie prin neprezentare, indiferent de interesele lor politice, conform unui comunicat trimis Redacției. Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor consideră că PSD are un comportament politic împotriva intereselor țării, prin declanșarea acestei crize.

PACT susține că poziționarea țării în această criză politică nejustificată are efecte grave: imaginea câștigată în urma vizitei președintelui Iohannis în SUA este alterată, leul se prăbușește, iar investitorii străini văd din nou țara ca nesigură și impredictibilă. Aceste fapte au loc într-un moment în care actualul partid de guvenământ avea o majoritate confortabilă, iar România avea cea mai mare creștere economică din UE.

Președintele PACT, Sebastian Burduja a declarat: "Toate eforturile celor care au stat în spatele succesului diplomatic pe care l-a reprezentat vizita Președintelui Iohannis la Washington, urmată de întâlnirile din viitorul apropiat cu Angela Merkel și Emmanuel Macron, pot fi șterse cu buretele de consecințele nefaste pe care le-ar avea pentru România actuala situație politică internă. Izbucnirea unei crize politice nejustificate pe fondul unui moment foarte bun pentru noi în relațiile internaționale pare a fi o sacrificare a intereselor României în dauna urmăririi intereselor personale ale unor "lideri" politici. Rămâne întrebarea: este această sabotare a intereselor României întâmplătoare sau nu?".

PACT are o orientare politică de centru și militează pentru implicarea cetățenilor în aplicarea de soluțiil de dezvoltare. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro