Ziarul Bursa pe mobil
 
 
REVISTA PRESEI 26.04.2017
26.04.2017 - Revista Presei
Willy Homner

REVISTA PRESEI       26.04.2017

* ADEVARUL

* PSD și PNL le-au mărit salariile primarilor de la 1 aprilie

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 prin care indemnizațiile consilierilor locali și județeni, primarilor și viceprimarilor și președinților și vicepreședinților de consilii județene sunt majorate cu 30% a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, cu 22 voturi "pentru", 33 de voturi "împotrivă" și 8 abțineri. Aleșii nu au mai avut răbdare, în condițiile în care de la 1 iulie ar intra în vigoare Legea salarizării unitare. Așadar, majorarea va fi pe termen scurt. Când va intra în vigoare Legea salarizării unitare aleșii ar intra pe altă grilă de salarizare, așadar majorarea ar fi doar pentru lunile aprilie-iunie.

* Copilul salvat din puț a fost adus la București

Copilul de doi ani căzut într-un puț într-o gospodărie din județul Teleorman și salvat de echipele de intervenție după mai mult de zece ore a fost adus cu aeronavă SMURD la Spitalul "Grigore Alexăndrescu" din capitală. Starea copilului este destul de gravă. Acesta se află în șoc hipotermic, după ce a stat mai bine de 10 ore cu jumătate de corp în apă. Potrivit medicilor, copilul va avea nevoie de îngrijiri medicale atente pentru a rămâne în viață. "Copilul avea tensiune mică, tahicardie, 40-50- de bătăi pe minut, era viu, dar cu șanse mici de supraviețuire din punctul meu de vedere", a declarat medicul Bogdan Caravețeanu, de la SAJ Teleorman.

* Excedentul bugetar e sub pragul necesar

Guvernul se laudă cu un excedent bugetar de 1,5 miliarde de lei în primul trimestru, însă analiștii cred că cifrele sunt sub parametrii necesari pentru creșterea de 5,2% pe care și-a propus-o Executivul. Excedentul, de 1,5 miliarde lei, de 0,19% din PIB, este jumătate față de cel înregistrat în primele trei luni ale anului trecut, când a fost de trei miliarde lei, respectiv 0,40% din PIB. Veniturile bugetului general consolidat au fost de 59,5 miliarde lei, în primul trimestru, reprezentând 7,3% din PIB, iar cheltuielile au fost în sumă de 58 miliarde lei. Și, în timp ce veniturile au crescut cu 7,1%, majorare datorată în principal încasărilor din impozite pe salarii și venit, și cheltuielile au crescut cu 10,4%, în principal datorită creșterii cheltuielilor de personal determinate de majorările salariale și datorită creșterii cheltuielor cu asistența socială determinate de majorarea punctului de pensie.

* Rusia își întețește acțiunile în stilul Războiului Rece

La scurt timp după ce Trump a ordonat atacul, ca reacție la un presupus atac chimic atribuit forțelor președintelui sirian Bashar al-Assad, Kremlinul, care-l susține pe liderul de la Damasc, a transmis mai multe semnale că nu va renunța prea repede la poziția sa, care amintește de Războiul Rece, comentează "Business Insider". Concret, joi seară, SUA au detectat avioane militare rusești în zona de coastă a statului Alaska pentru a patra oară la rând în numai patru zile. Astfel, luni, avioane de luptă americane au interceptat două bombardiere rusești în zona Insulei Kodiak, zburând alături de ele timp de aproximativ 12 minute până când acestea au făcut cale întoarsă. Marți, NORAD (Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială) a identificat din nou bombardiere rusești la circa 36 de mile de coasta Alaskăi.

* Cum devine Uniunea Europeană ostatica Moscovei

Gazprom anticipează ca Nord Stream 2, gazoductul care va transporta gaze din regiunea arctica in Germania, va creste cota grupului rus pe piața europeană, in pofida concurentei gazelor lichefiate venite din Qatar si Statele Unite, transmite Reuters. Partenerii occidentali ai Gazprom au convenit luni să furnizeze jumătate din finanțare pentru proiectul Nord Stream 2, in valoare de 9,5 miliarde de euro, eliminând un obstacol mare din calea planului rusesc de a livra mai multe gaze Europei, din 2019. Gazprom asigură in prezent o treime din necesarul de gaze al Europei, contribuția sa crescând de la un sfert in ultimele două decenii. Statele din estul Europei si cele baltice consideră că noua conductă pe sub Marea Baltica va face ca UE să devină ostatica Moscovei. State din nordul Europei, in special Germania, susțin însă Nord Stream datorită beneficiilor economice.

* Adrian Sărmășan, numit "prințul vânător", domnește peste un regat colosal

Cu alură de rock star, blugi mulați, ciocate și plin de tatuaje, nonconformistul solist Adrian Sărmășan, cel supranumit "prinț vânător", nu și-a căpătat renumele la întâmplare. Este singurul artist român ce locuiește în propriul castel, unul autentic, și domnește peste un regat colosal, ale cărui ziduri și metereze se întind pe aproape 2 kilometri de jur-împrejur, iar împărția sa se află pe propriul său munte. Personaj atipic, Adrian Sărmășan este de departe unul dintre cei mai misterioși soliști români. Căci, în afară de piesele sale cunoscute, mai toată viața sa a fost ținută la secret. Nu trăiește unde se strâng bogații țării, ci ascuns de ochii lumii, în Munții Apuseni, unde are o cetate în toată regula, de 1,8 hectare, pe Valea Arieșului.

* Cum forțează PSD legea ca s-o cheme pe Kovesi la raport în Parlament

Comisiile juridice ale Senatului și Camerei Deputaților, dominate de coaliția PSD -ALDE, au decis ca Parlamentul să ancheteze în continuare modul în care s-au desfășurat alegerile prezidențiale din 2009, în urma dezvăluirilor jurnalistului Dan Andronic, deși Parchetul a început o anchetă penală în acest caz. Ca să arate că nu se amestecă în treburile procurorilor, deputatul PSD Eugen Nicolicea, care va fi și membru al Comisiei de anchetă, a propus ca parlamentarii să nu ancheteze faptele cercetate de Parchet, și anume abuzul în serviciu și falsificarea documentelor electorale.

* Iohannis a retras decorațiile acordate Irinei Socol și foștilor directori Hidroelectrica Traian Oprea și Eugen Pena, condamnați la închisoare

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care sunt retrase decorațiile primite de către fosta președintă Siveco Irina Socol și foștii directori generali ai Hidroelectrica Traian Oprea și Eugen Pena, deciziile retragerii fiind determinate de condamnările penale definitive ale celor trei. Eugen Pena și Traian Oprea, foști directori generali ai Hidroelectrica au fost decorați cu Ordinul "Servicul Credincios" în rang de Cavaler de către fostul președinte Ion Iliescu în noiembrie 2002, respectiv decembrie 2004. Irina Socol a fost decorată cu Ordinul "Pentru Merit" în rang de Cavaler în februarie 2003.

* Peste 400 de companii americane susțin cota unică de impozitare

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România), ce reprezintă interesele a circa 400 de companii americane ce investesc în țara noastră, susține cota unică de impozitare, precizând că infrastructura actuală a Fiscului nu este capabilă să gestioneze complexitatea și volumul de date ce ar rezulta din implementarea unui impozit pe venitul global. "În contextul informațiilor recente din mass-media, privind intenția introducerii unui impozit pe venitul global, AmCham România reiterează susținerea sa fermă pentru menținerea actualei cote unice de impozitare, care s-a dovedit a fi cea mai eficientă politică fiscală pentru economia României", arată reprezentanții AmCham într-un comunicat.

* BANCHERUL

* ANPC nu-si îndeplinește atribuția de a-i proteja pe românii momiți de IFN-uri cu împrumuturi online foarte scumpe

ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului) nu-si face datoria de a proteja persoanele momite de IFN-urile (Instituții Financiare Nebancare) care-si promovează extrem de agresiv creditele online cu 0% dobândă, ascunzându-si dobânzile reale, de mii de ori mai ridicate decât un credit bancar, la care se adaugă penalități de întârziere si mai mari. Mai mult, unele IFN-uri încearcă să-si asigure încrederea potențialilor clienți afișând pe site-uri ca sunt supravegheate sau monitorizate de Banca Națională a României (BNR), deși aceasta nu are atribuții legale in supravegherea IFN-urilor care acorda credite online, ocupându-se doar de înscrierea acestora intr-un registru (registrul general al IFN-urilor).

* COTIDIANUL

* Minciunile PSD - pericole pentru țară - Cornel Nistorescu

În campania electorală, PSD nu a suflat o vorbă despre "modelul american" al impozitului pe gospodărie. Nimeni nu a pomenit de el nici în emisiunile televizate. Impozitul pe gospodărie, anunțat ca o amenințare de Lia Olguța Vasilescu, n-a fost decît un paragraf de 7 rînduri strecurat de Dragnea și Vâlcov în programul de guvernare, măsură despre care, nici la trecerea prin Parlament, nu s-a pomenit nimic. Nici o pregătire, nici o dezbatere, nici un studiu. Doar aiuritorul tărăboi de acum și o minciună gogonată a lui Șerban Nicolae, cum că PSD-ul a considerat impozitul acesta "în bună măsură cunoscut".

* Legea grațierii, modificată

Comisia juridică a Senatului condusă de Șerban Nicolae (PSD) a votat mai multe modificări la proiectul Legii grațierii. Astfel au fost adoptat, printre altele, un amendament potrivit căruia se grațiază în întregime pedepsele cu închisoarea până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanța de judecată, în condițiile în care Guvernul propusese un termen de 5 ani. Amendamentul, propus de Asociația Magistraților din România (AMR), Parchetul General și președintele Comisiei, senatorul PSD Șerban Nicolae, a fost adoptat cu 7 voturi "pentru" și 2 abțineri. De asemenea, Comisia a adoptat un amendament potrivit căruia se grațieaza în intregime pedepsele pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, iar pedepsele între 6 și 10 ani aplicate persoanelor peste 60 de ani se grațiază cu jumătate.

* CURENTUL

* Fostul șofer al lui Remus Truică a declarat la Înalta Curte că Tăriceanu a fost în Israel la ziua lui Tal Silberstein

Cristian Relu Aparaschivei, fost colaborator și șofer al lui Remus Truică, a fost audiat marți în calitate de martor la Instanța supremă, în dosarul în care Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Aparaschivei a declarat în sala de judecată că nu știe dacă Tăriceanu a fost implicat în dosarul retrocedărilor privind Ferma Băneasa, însă a confirmat că exista o relație de afaceri și de prietenie între Tăriceanu și oamenii de afaceri israelieni. " I-am văzut pe Remus Truică, Călin Popescu-Tăriceanu și Tal Silberstein la serbarea zilei lui Tal Silberstein în Israel, unde am participat și eu. ", a spus Aparaschivei. Acesta a adăugat că oamenii de afaceri israelieni au insistat ca documentele de vânzare-cumpărare pentru terenurile revendicate de prințul Paul să fie întocmite la cabinetul de notar al soției lui Tăriceanu.

* CURIERUL NATIONAL

* Reactor rapid răcit cu plumb la Mioveni

Reactorul rapid răcit cu plumb ar putea fi construit la Mioveni, Pitești, până în 2030, a informat ROMATOM, precizând că, în prezent, proiectul ALFRED se află în faza de testare a tehnologiilor, estimându-se că finalizarea proiectării și a ingineriei ar trebui să fie realizată până în 2020. "Se anticipează că sistemele de reactoare nucleare de generația IV vor fi disponibile pentru operare, cât mai curând în jurul anului 2030, fiind în prezent în faza de proiectare sau chiar în stadiu de prototip, a informat ROMATOM, precizând că aceste reactoare vor utiliza integral sisteme de securitate pasive, garantând o utilizare eficientă a combustibilului nuclear", a informat ROMATOM.

* Kim Jong Un atinge apogeul: distruge SUA cu 5 milioane de bombe nucleare

Propaganda coreeană a demonstrat astfel că poate bate câmpii cu grație; la această oră, în întreaga lume sunt 14.900 de arme nucleare, 93% din toate focoasele fiind deținute de Rusia și de Statele Unite. Ambasadorul american la ONU a declarat că SUA nu caută războiul și nu ar ataca Coreea de Nord "cu excepția cazului în care el ne dă un motiv să facem ceva". Excepția ar fi, printre altele, ordonarea de către Phenian a noi teste cu rachete balistice.

* România a pierdut la ICSID procesul cu frații Gavazzi

Tribunalul Arbitral (International Centre for Settlement of Investment Disputes - ICSID) a emis recent decizia în dosarul inițiat, în 2012, de frații Marco și Stefano Gavazzi împotriva statului român, prin care aceștia reclamau rezilierea ilegală a contractului de privatizare a societății comerciale SOCOMET SA. Tribunalul Arbitral a diminuat însă pretențiile acestora de la 46,35 milioane dolari la aproape 1,9 mil. dolari și 657.000 euro. Frații Stefano și Marco Gavazzi au cumpărat, în aprilie 1999, 70% din acțiunile combinatului siderurgic Oțelu Roșu, în schimbul a numai 512.000 dolari.

* Wikipedia va crea un site global gândit să ajute la combaterea fenomenului știrilor false

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, vrea să lanseze o platformă numită Wikitribune, care să conțină articole de calitate și care să ajute la contracararea fenomenului fake news, care a atins proporții îngrijorătoare. Cei care doresc vor fi invitați să doneze 15 dolari/lună pentru plata unei echipe de jurnaliști care să scrie diverse articole cu ajutorul unor contributori din comunitatea online. "Wikitribune se vrea a fi un site cu știri scrise de oameni și pentru oameni. Va fi prima oară când jurnaliștii de profesie și «citizen journalists» vor lucra împreună ca egali, scriind subiecte în timp ce acestea se întâmplă și vor fi susținuți de o comunitate care va face mereu fact-checking", spune Jimmy Wales.

* Dieselgate: Constructorul de automobile PSA (mărcile Peugeot, Citroën și DS), suspectat de trucarea motoarelor diesel

După Volkswagen, Renault și Fiat, este acum rândul constructorului francez de automobile PSA de a fi suspectat de trucarea motoarelor diesel pentru a masca emisiile reale de gaze nocive. PSA dezminte acuzațiile. O echipă de judecători de instrucție, anunță presa franceză, urmează să ancheteze constructorul francez de automobile PSA, suspectat că ar fi trucat dispozitivele de control al emisiilor poluante la vehiculele diesel. Parchetul din Paris a deschis încă din 7 aprilie o anchetă judiciară.

* Britanicii resping extrădarea lui Alexander Adamescu

Magistrații britanici au respins extrădarea lui Alexander Adamescu, aflat la Londra, pentru a fi judecat în România în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, scrie b1.ro. Bogdan Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost prins la data de 14 iunie 2016, la Londra, la o conferință internațională despre abuzurile mandatelor internaționale, în cadrul căreia participa în calitate de cetățean german, deși pe numele său era emis deja, de către instanța supremă, un mandat de arestare în lipsă pentru că ar fi încercat să mituiască doi judecători.

* EVENIMENTUL ZILEI

* În prag de sezon estival, aproape jumătate dintre unitățile de cazare din Constanța riscă insolvența

În județul Constanța, unde se deschide sezonul estival la sfârșitul acestei săptămâni, 45% dintre companiile care dețin unități de cazare prezintă un risc ridicat de a intra în insolvență, ceea ce vorbește despre precaritatea afacerilor din turismul românesc. La nivel național, jumătate dintre companiile din România care dețin unitățile de cazare riscă să intre în insolvență. Mai precis, din cele 2.748 companii care dețin hoteluri, 1.508, (55%) prezintă un risc ridicat de a intra în insolvență. Bucureștiul se află în fruntea listei, 64% din companiile care dețin hoteluri sau alte unități de cazare prezentând un risc ridicat de intrare în insolvență, se arată într-un studiu Creditinfo România, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

* Creșterea frecvenței inspecțiilor tehnice. Mașinile vor fi testate la centrele ITP, dar și în trafic

Directorul general al Registrului Auto Român a declarat în exclusivitate pentru Capital că instituția pe care o conduce a propus deja o creștere a frecvenței de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an. De asemenea, oficialul anunță și o întărire a controalelor în trafic. "Registrul Auto Român intenționează să propună, ca măsură de majorare a siguranței rutiere, în actualul context al evoluției parcului auto național, creșterea frecvenței de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an", a anunțat în exclusivitate pentru Capital, George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român (RAR).

* JURNALUL NATIONAL

* Dragnea, întâmpinat la ÎCCJ cu cereri de demisie; un bărbat i-a oferit 'o cască de inginer'

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întâmpinat marți de mai multe persoane la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care i-au cerut demisia iar un bărbat i-a oferit o cască de culoare roșie, pe care scria: "#REZIST". Liviu Dragnea s-a prezentat la sediul ÎCCJ, unde se desfășoară un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. În momentul în care a intrat în curtea instanței, Dragnea a fost întrebat cum comentează decizia de condamnare în dosarul "Referendumul", iar președintele PSD a răspuns: "Mergem la Europa să vedem".

* Livezile de vișini și cireși, cele mai afectate de temperaturile scăzute

Livezile de cireși și vișini au fost cele mai afectate de temperaturile scăzute din ultima perioadă, existând riscul ca producția să fie redusă cu circa 15%, potrivit datelor comunicate marți de către șeful Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, Nuțu Tabără. "A fost bine că nu am avut parte de zăpadă și îngheț la sol frecvent, dar sigur că frigul acesta consecutiv, de câteva zile și-a pus amprenta la cireș, la vișin. În rest, la măr, gutui nu au fost probleme. S-ar putea să fie o diminuare cu un 10-15%, dar și acolo punctual, pentru că diferă de la loc la loc. În mod cert vor fi producții de fructe, anul acesta, îndestulătoare, chiar spre bine, cu excepția la vișin, cireș, unde câteva soiuri sunt mai afectate", a declarat Tabără. În ceea ce privește livezile de măr, șeful Direcției Agricole spune că principala problemă este dată de faptul că nu s-a făcut polenizarea, din cauza frigului.

* NATIONAL

* CSM-ul decojeste "Portocala" DNA!

Desi suspendat din functie, procurorul Mircea Negulescu nu a reusit sa se sustraga, in cele din urma, exercitarii actiunii disciplinare de catre Inspectia Judiciara din cadrul CSM. Iar principala concluzie este cat se poate de clara, si anume ca Negulescu-"Portocala" a incalcat flagrant legea si asta nu o data, ci in mai multe randuri! Si dincolo de "incalcarea standardelor de conduita impuse magistratilor, limbajului utilizat de natura a contraria si indigna si desfasurarea unor activitati care pot crea indoieli in randul opiniei publice cu privire la obiectivitatea, independenta, impartialitatea si integritatea magistratului procuror", Mircea Negulescu a comis si alte fapte cu vadit iz penal.

* Romania raului bine facut

Prima condamnare a Romaniei la CEDO privind conditiile de detentie a avut loc in 2003. Nu a fost un semnal de alarma pentru nimeni nici a doua, nici a zecea condamnare. Acum, dupa 14 ani, singura realizare cu care Romania se poate lauda este efortul de a repartiza echitabil plosnitele, sobolanii si paduchii pe cap de detinut. Insa lighioanele fug cand aprinzi lumina, iar CEDO este incapabil sa inteleaga ca nu se poate face recensamantul lor, pentru o imparteala corecta.

* PUTEREA

* GRINDEANU, anunț IMPORTANT pentru ROMÂNII din Marea Britanie

Premierul susține ferm că România va rămâne prietenă și aliată cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care această țară îl va avea, în afara sau în interiorul Uniunii Europene, scrie Agerpres. "Am hotărât să convoc prima reuniune a Consiliului interministerial pentru Brexit, pentru că (...) la finalul acestei săptămâni, pe 29 aprilie, Consiliul European va adopta liniile directoare ale mandatului pe care Comisia Europeană îl va avea în negocierile cu Marea Britanie. Cred că primul lucru pe care trebuie să-l subliniem este că rămânem prieteni și aliați cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care țara îl va avea în afara sau în interiorul Uniunii Europene", a declarat Grindeanu. Potrivit premierului, prioritatea Guvernului este ca Brexit-ul să aibă un impact cât mai mic asupra românilor din Marea Britanie.

* S-a votat: VIOLENȚA împotriva animalelor, pedepsită cu ÎNCHISOARE

Comisia juridică a Camerei Deputaților a stabilit, marți, la dezbaterea proiectului de lege privind combaterea violenței împotriva animalelor, pedepse cu închisoare între 1 și 3 ani aplicabile pentru uciderea fără drept sau maltratarea unui animal, în forma agravantă acestea ajungând până la 7 ani. Deputații juriști au redus astfel pedepsele prevăzute în forma adoptată de Senat care erau între 2 și 7 ani, iar pedeapsa agravantă ajungea până la 10 ani.

* ROMANIA LIBERA

* Ceaușescu, reperul lui Isărescu. În anii `80, viitorul guvernator al BNR cita copios din indicațiile dictatorului

Chemat să ofere soluții pentru depășirea crizei mondiale, guvernatorul Băncii Naționale a României a susținut că acest lucru se poate face aplicând "concepția tovarășului Nicolae Ceaușescu cu privire la noua ordine mondială, îmbogățită mereu cu teze noi, originale".

* ZIARUL FINANCIAR

* Încă mai avem peste 10.000 km de drumuri de pământ, în proporție de 85% în zona rurală

Anul trecut România a înregistrat "recordul" de a nu inaugura niciun kilometru nou de autostradă, infrastructura modernă rămânând la 747 km, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, cu toate că mai toți investitorii mari se plâng de infrastructura de transport. De partea cealaltă, consiliile locale și cele județene se pot lăuda că au asfaltat și modernizat aproape 900 km de drum județean și 400 km de drum comunal la nivel național. Spre deosebire de drumurile naționale și de autostrăzi, care sunt în gestiunea companiei de drumuri și intens mediatizate, de cele județene și comunale se ocupă consiliile județene și cele locale, care gestionează fondurile necesare, accesând inclusiv fonduri europene.

* Bogații lumii trăiesc cu câțiva ani în plus față de oamenii de rând și în același timp beneficiază și de un "premiu" financiar pentru longevitatea lor, pe cheltuiala contribuabililor

Tinerii din întreaga lume se pot imagina trăind până la 100 de ani dacă au parte de servicii medicale de calitate. Totuși, mulți americani mor la vârste din ce în ce mai mici, scrie Bloomberg. Societatea Actuarilor și-a redus în toamna anului trecut estimările privitoare la speranța de viață pentru americanii în vârstă de 65 de ani cu șase luni. Rezultatul acestor tendințe, relevă un nou studiu, este o diferență în creștere între cei mai bogați și cei mai săraci americani. Cei mai bogați oameni ai Americii nu numai că pot trăi cu câțiva ani în plus, dar beneficiază în același timp de un "premiu" financiar pentru longevitatea lor, grație contribuabililor americani. Aceste tendințe vor fi cruciale în condițiile în care noua administrație și Congresul analizează modificări ale programelor de asigurări sociale, serviciilor medicale și altora.

* Macron ca președinte al Franței - iluziile piețelor și realitatea franceză

De la acțiunile băncilor la euro, piețele au răsuflat ușurate aflând că un candidat globalist pro-business și pro-european (poate moștenirea pregătirii ca bancher de investiții la Rothschild) va pleca cu prima șansă în cursa contra extremistei anti-euro Le Pen în cursa pentru președinția Franței, una dintre cele mai mari economii europene. Rezultatele din primul tur le-au demonstrat investitorilor că sonajele de opinie sunt credibile în cazul Franței, iar acum, pentru că așa o arată aceleași sondaje, ei sunt convinși că Macron va deveni președinte. Însă tânărul și neexperimentatul politician s-ar putea dovedi mai puțin liberal decât speră piețele.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro