Ziarul Bursa pe mobil
 
 
REVISTA PRESEI 24.05.2017
24.05.2017 - Revista Presei
Willy Homner

REVISTA PRESEI     24.05.2017

* ADEVARUL

* Atentatorul sinucigaș de la Manchester este un britanic de origine libiană

Marea Britanie este în stare de șoc, după noul atac terorist sângeros, care a provocat moartea a 22 de persoane, inclusiv minori. Aproape 120 de persoane au fost rănite, iar 59 au fost transportate la spital. Autoritățile britanice l-au identificat pe atentatorul sinucigaș în persoana lui Salman Abedi, un britanic de origine libiană, în vârstă de 22 de ani, potrivit CBS News. Polițiștii încearcă să determine dacă Abedi a acționat singur sau dacă făcea parte dintr-o celulă teroristă. Născut în Manchester în 1994, Abedi mai avea încă trei frați, părinții săi fiind refugiați libieni care au venit în Marea Britanie pentru a fugi de regimul lui Gaddafi. Informații neconfirmate indică faptul că întreaga familie, cu excepția băieților mai mari, s-a întors în Libia.

* Clopotele Catedralei Mântuirii Neamului au fost aduse în România

Cele șase clopote ale mega edificiului de cult poartă efigia și binecuvântarea Patriarhului Daniel și stema Patriahiei Române. Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită în ziua de 30 noiembrie 2018, în ajunul Zilei Naționale a României, când se împlinesc 100 ani de la Marea Unire. Cele șase clopote au fost realizate de fabrica Grass­mayr din Innsbruck, la comanda specială a Bisericii Ortodoxe Române. Acestea au fost aduse în România din Austria la finele săptămânii trecute, vineri, 19 mai, după o călătorie începută marți, 16 mai.

* Dragoș Pătraru somat să prezinte lista cu jurnaliști acoperiți

În deschiderea "Jurnalului de seară" de marți seară de la Digi24, Cosmin Prelipceanu, redactorul - șef al Digi24, a cerut dovezi legate de acuzațiile lui Dragoș Pătraru din emisiunea Starea nației. Dragoș Pătraru a criticat dur conducerea postului Digi24, într-un material de șase minute, aducând în discuție cazul Bendei - DNA, subiect pornit de Antena 3 și nedifuzat până atunci la Digi 24.

* Legea grațierii a trecut de Senat în forma dorită de Dragnea

Proiectul legii grațierii a fost adoptat tacit, marți, de Senat, cu toate că a stat la acest for aproape patru luni, a fost modificat în comisia de specialitate, dar până la urmă a fost lăsat, la cererea lui Liviu Dragnea, să treacă în forma trimisă de Guvern. Potrivit formei proiectului trimis de Guvern și care va ajunge la Camera Deputaților, for decizional în cazul acestei inițiative, ar urma să fie grațiate integral pedepsele de până la cinci ani de închisoare, pe când în forma dorită de Comisia juridică a Senatului ar fi fost grațiate pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani inclusiv.

* Reașezarea fronturilor: triada SUA-Arabia Saudită-Israel relansează conflictul din Orientul Mijlociu

Alegerile din Iran și vizita președintelui american Donald Trump în Orientul Mijlociu au marcat reașezarea și stabilizarea unei coaliții anti-iraniene cu componente definite împotriva aliaților axei pro-șiite Rusia-regimul Al Assad-Iran, milițiile pro-iraniene irakiene și libaneze-Hezbollah. Odată cu instalarea administrației Trump, la Casa Albă au sosit un set de lideri și reprezentanți care privesc cu maximă reticență și mare preocupare extinderea șiismului pro-iranian în Orientul Mijlociu, înconjurarea Israelului de către forțe pro-iraniene sau finanțate și înarmate de Iran.

* Noul mall ce se construiește pe platforma fostei uzine Hidromecanica, o investiție de 60 de milioane de euro

AFI Palace a obținut toate autorizațiile necesare, inclusiv pe cea de mediu, și se pregătește să demareze investiția de 60 de milioane de euro. Noul mall va fi gata anul viitor. Uzina Hidromecanica a fost ștearsă de pe harta Brașovului. Pe terenul ei, de 40.000 de metri pătrați, care este chiar în Centrul Civic, investitorii de la AFI Europe vor construi un centru comercial. Acesta va fi dispus pe două niveluri, punând accent pe shopping și modalitățile de petrecere a timpului liber și pe distractie. Intrarea în mall se va face din bulevardul 15 Noiembrie. La parter va exista un hypermarket Carrefour de 6500 de metri pătrați, dar și magazine ale unor fime renumite. La primul etaj vor fi cafenele și restaurant, iar la etajul al doilea un cinema, o sală de sport, dar și alte alternative de distracție.

* E timpul "legii Uber": modificarea celei de acum descurajează alternativele la taxi

Uber are mai mult de doi ani pe piața din România, timp în care un cadru legal pentru servicii de tipul acesta n-a fost construit. Taximetriștii încă îl văd ca inamic, fără a-și rezolva însă problemele. În cei doi ani și ceva de activitate a serviciului american pe piața din România n-au lipsit conflictele generate de taximetriști. Cei mai mulți sunt nemulțumiți că Uber nu se supune acelorași reguli, deși n-ar avea cum. Sau cel puțin n-ar mai fi cazul acelorași reguli, în timp ce sistemul prin care poți solicita un transport s-a schimbat. În timp ce un taxi depinde de dispecerat, Uber, Lyft sau Taxify pot depinde doar de un telefon cu GPS și internet.

* BANCHERUL

* Unde greșește Mugur Isărescu

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, continua să facă o mare greșeală: nu vrea cu niciun chip să admită că Banca Naționala si băncile au făcut erori destul de mari înainte si după criza din 2008 si dă vina pe unii sau alții că nu ar înțelege cum funcționează sistemul bancar si care ar fi rolul băncii centrale. Guvernatorul se încăpățânează să ia apărarea băncilor in cauze pierdute, precum creditele in franci elvețieni sau clauzele abuzive din contractele de credit, in loc sa adopte o poziție neutră, echidistantă si corectă, cum i-ar sta bine șefului unei bănci naționale: să recunoască greșelile si să propună soluții pentru rezolvarea problemelor. Mai grav, Isărescu merge până acolo încât afirmă că treaba BNR e să-i apere doar pe cei care au depozite in bănci, nu si pe cei care au credite, deși situația ar trebui să stea exact invers, dacă tot vrea să facă discriminări.

* COTIDIANUL

* Dosarele penale ale lui Sebastian Ghiță. Tunuri de zeci de milioane lei date statului român

Sebastian Ghiță, zis Copilul, a reușit să învârtă pe degete Serviciul Român de Informații, beneficiind de sprijinul unchiului său, generalul Zamfir, al Serviciului Român de Informații al membrilor din diferite guverne și al funcționarilor publici din instituții. Scopul a fost de a obține bani, prin diferite metode, pe care i-a folosit în interes personal. Nici Interpolul nu a scăpat de Ghiță. O dată s-a ocupat de implementarea sistemului, sistem în care a apărut pentru câteva luni ca urmărit internațional.

* Directorul CIA al lui Obama îl apără pe Trump

John Brennan, directorul CIA al fostului președinte Barack Obama, a șocat America și o lume întreagă - politicieni, media, opinii publice, adversari și prieteni din Vest și Est - cu declarații pozitive incendiare, de ultimă oră, despre cel care l-a destituit în ianuarie trecut, președintele Donald Trump. La conferința internațională anuală SALT a fondurilor speciale de investiții de la Las Vegas, el a dinamitat, pur și simplu, strădaniile neobosite, de luni și luni de zile, ale adversarilor politici și presei ostile președintelui, îndeosebi ale pretinselor sale relații necurate cu Moscova, a afirmat: "Ceea ce mi se pare cu totul nefiresc este numărul exagerat de scurgeri de informații din interiorul actualei Administrații, din ultimele luni" și că relatările media au fost "exagerate" și, probabil, acest fapt a fost mai grav decât cele puse pe seama președintelui.

* Cea mai mare problemă a agriculturii românești

Principala problemă cu care se confruntă fermierii români o reprezintă politica de vânzare a terenurilor agricole în sensul că după aderarea României la UE s-a dat liber la achiziția de terenuri de către străini, persoane fizice. În acest sens, liderul Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurențiu Baciu, a cerut Ministerului Agriculturii să rezolve această problemă. Degeaba facem strategii pe agricultura dacă nu mai avem obiectul muncii, a spus Baciu, în cadrul conferinței naționale LAPAR 2017. Conform acestuia, dezvoltarea satului românesc are la bază păstrarea terenurilor.

* CURENTUL

* Luptătorul cu mega-moscheea Cătălin Berenghi a transformat procesul de la CAB într-unul colectiv

Sute de ani s-a chinuit Imperiul Otoman să zidească moschee pe pământ românesc și n-a reușit. Acum dintr-o semnătură a premierului PSD Victor Ponta, s-a început una imensă incluzând și o universitate islamică deși conform celui mai recent recensământ al INS, în București trăiesc 9037 de mahomedani iar în Sectorul 1 sunt doar 952 de musulmani. Activist și fost luptător în 4 războaie, Cătălin Ioan Berenghi alături de Ioan Catalin Gornic, Calin Marincus si Todiras Octavian au reușit să adune scrisori de adeziune la procesul pe care l-au deschis la Curtea de Apel pentru suspendarea hotărârii de guvern emise de Victor Ponta prin care România pune la dispoziție terenul din bulevardul Expoziției pentru construirea unei mega-moschei.

* CURIERUL NATIONAL

* Ce conține "foaia de parcurs" pentru Brexit

Reuniți luni, la Bruxelles, împreună cu Michel Barnier, negociatorul-șef al UE pentru Brexit, miniștrii europeni pentru Afacerile Europene au aprobat mandatul acordat Comisiei Europene de a duce la bun sfârșit procesul Brexit. Corespondenții la Bruxelles ai agențiilor de presă precizează, în informațiile lor, că întâlnirea de luni de la Bruxelles a miniștrilor pentru Afacerile Europene ai țărilor UE s-au reunit într-o primă etapă înaintea declanșării negocierilor vizând plecarea Regatului Unit din Uniune, așteptată pentru 19 iunie.

* Netflix a sosit în România. Serialele sunt acum și în limba română

Netflix, cea mai mare rețea de televiziune online din lume, a lansat astăzi interfața de utilizare pentru România, împreună cu subtitrări și dublaje în limba română pentru mii de ore de seriale și filme, inclusiv pentru apreciatele programe originale Netflix. Grație unei testări gratuite în prima lună, apoi unui tarif lunar începând de la 7,99 euro, abonații Netflix se pot bucura de o gamă largă de seriale și filme, printre care seriale originale Netflix apreciate de critici, cum sunt Stranger Things și House of Cards, seriale și filme europene și americane emblematice, documentare și numeroase programe pentru copii. Noi seriale și filme originale Netflix devin disponibile simultan în întreaga lume, toate episoadele putând fi vizionate imediat.

* Datoria Greciei redevine o problemă urgentă a Europei

Cei 19 miniștri de Finanțe ai zonei euro, reuniți la Bruxelles, în cadrul Eurogrupului, au avut în principal pe ordinea de zi problema finanțelor Greciei și viitorul datoriei acesteia, care reprezintă deja 179% din PIB. Nu s-a ajuns la un acord nici în privința chestiunii urgente legate de următoarele plăți din ajutorul financiar promis și nici în privința unei posibile reduceri a datoriei imense a acestei țări față de creditorii internaționali europeni și FMI. O nouă reuniune a Eurogrupului este programată pentru luna iunie, consacrat prioritar problemelor financiare ale Greciei.

* EVENIMENTUL ZILEI

* Fostul director în Ministerul Justiției, Ingrid Mocanu, are curajul să confirme dezvăluirile lui Dan Andronic

După ce jurnalistul Dan Andronic a vorbit despre raportul Chiuariu - Predoiu, privind administrarea arhivei SIPA, mai mulți foști demnitari din sistem au confirmat cele spuse de el. Printre cei care au prezentat informații incediare despre felul în care au dispărut dosare din arhiva SIPA sau au fost copiate se numără fostul director al Direcției de Avizare din Ministerul Justiției, Ingrid Mocanu. Aceasta a arătat că se discută că din arhivă a dispărut chiar dosarul fostului ministru al Justiției, Monica Macovei.

* JURNALUL NATIONAL

* Milioane de euro pentru (ne)atragerea turiștilor

Cu 50 de milioane de euro s-ar fi făcut multe în satul românesc. De pildă s-ar fi construit atâția kilometri de drumuri că ai fi traversat țara cu asfalt. Și cu toate acestea mai marii noștri au decis că ar merita construite mai bine niște clădiri pe care să pună lacătul imediat după inaugurare. Am construit în ultimii ani 325 de centre de informare turistică din bani de la Bruxelles spunându-le celor de acolo că sunt zone unde curg puhoaie de turiști care riscă să rămână neinformați fără construcții mamut ridicate uneori niciunde. Este greu de găsit un astfel de centru de informare deschis în timpul programului.

* Avertisment sever pentru Romania de la BRUXELLES pentru creșterea deficitului

Romania primește recomandări specifice pentru a evita deschiderea procedurii pentru deficit excesiv. La Bruxelles au fost difuzate în cadrul analizei situației economice din UE recomandări ale Comisiei Europene pentru țările care pot avea probleme sau se confruntă deja cu situații mai deosebite. Pentru Romania a fost lansata o avertizare timpurie, prima de acest fel in mecanismul de supraveghere al Comisiei, pentru abaterile din anul 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului pe termen mediu. Comisia avertizează că proiecția pentru 2017 arată un deficit de 3,5 la sută din PIB si de 3,7 în 2018 daca se continua actualul trend.

* Șerban Mihailescu la ÎCCJ: Am făcut aproape toate concediile cu Dan Andronic

Șerban Mihăilescu a fost audiat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de martor, în dosarul în care fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Șerban Mihăilescu, fost parlamentar și secretar general al Guvernului Năstase, a declarat marți că și-a făcut aproape toate concediile cu Dan Andronic, el fiind nașul copiilor patronului de la 'Evenimentul zilei', iar în anul 2008 a participat la nunta acestuia, de la Monte Carlo, unde au mai fost prezenți Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Nicolae Dumitru - 'Niro' și Dan Ioan Popescu. În declarația dată în sala de judecată, Șerban Mihăilescu a relatat că l-a întâlnit de două ori pe Tăriceanu în afara întrevederilor oficiale, în 2008 și 2009, însă nu a colaborat niciodată cu acesta pe linie de partid sau administrație.

* Ansamblurile rezidențiale gigant revin în România

Marii dezvoltatori care construiesc ansambluri rezidențiale de peste 100 de apartamente s-au reîntors în România pentru prima dată în acest an după criză. Analiștii imobiliare spun că oferta de locuințe noi livrate în 2017 o va depăși pe cea din 2008, anul de vârf al imobiliarelor în România, când au fost construite 61.000 de locuințe noi. Șase ansambluri rezidențiale cu peste 100 de apartamente se vor lansa la tIMOn în această săptămână. Cele mai mari dezvoltări rezidențiale sunt de fapt noi etape ale unor ansambluri care au fost ridicate în faza unu sau doi înainte de criza imobiliară, iar acum dezvoltatorii au decis că a venit momentul să le extindă. Majoritatea primelor faze sunt vândute integral, iar dezvoltatorii imobiliari construiesc în continuare.

* Boeing 737-800 pentru Tarom

Primul avion Boeing 737-800, din cele două achiziționate de compania Tarom în leasing, va ajunge mâine la București. Noua aeronavă care va intra în serviciul companiei a fost botezată Sarmizegetusa. Potrivit planurilor de dezvoltare, flotei Tarom i se vor adăuga până la sfârșitul acestui an încă două aeronave și vor fi introduse noi rute. Mai mult, societatea va achiziționa în total 20 de aeronave până la sfârșitul actualei guvernări.

* NATIONAL

* Ritual "Cosa Nostra" la vârful MAI!

Fotografiile intrate in posesia National in care vezi niște "nași" bând sictiriți din pahare la o masa, in timp ce un ditamai omul îngenunchează in fata lor, își împreunează mâinile a rugăciune si, cu lacrimi in ochi, implorând milă, sunt șocante. Scena copiata parcă la indigo după ritualul sicilian prin care capii "Cosei Nostra" ii umilesc pe cei pe care ii acuza că "le-a greșit". La masa s-au aflat chestorul Gelu Oltean, pe vremea când era chiar șeful serviciului secret al Ministerului de Interne, chestorul Ioan Buda, fost secretar de stat al MAI si actualul inspector șef al Politiei de Frontiera, chestorul Marcel Ardelean si alți ofițeri superiori, chiar șefi de structuri din IGPFR, dintre care unii, ce-i drept, întorc capul, jenați si ei de scena terifiantă ce se petrecea la ultimul etaj al chiar sediului central al Politiei de Frontiera!

* "Greva boului" la Cotroceni!

Gata, Klaus Iohannis s-a săturat de muncă! Tocmai acum, când de la consilierii detașați din Germania la putinii oameni ramași loiali din Administrația Prezidențiala, cu toții se forțau să-l facă pe șeful statului "să se miște mai cu talent" si să iasă cu luări de poziție cât mai tăioase. Mai ales că, la rândul sau, opoziția tradițională este frământată de nesfârșitele lupte interne si incapabile de a stăvili tăvălugul pesedist din sondaje. Iar cum slavă Domnului că Iohannis chiar avea destula muniție in această perioadă, el trebuia doar sa "lanseze" niscai declarații de presă. Motivul din care șeful statului a declanșat aceasta surprinzătoare "grevă a boului" ar fi faptul ca a fost consiliat ca, in această vară, să renunțe la vacantele externe si să se mulțumească doar cu drumețiile montane.

* Cutremur la Piraeus Bank!

Deși a anunțat ca si-a încheiat procesul de restructurare, după ce 20 unități neprofitabile au fost închise, măsurile de rentabilizare a băncii grecești vor implica alte sacrificii, a se citi concedieri. La întâlnirea cu directorii de sucursale, desfășurata in circuit închis in sala Atlas a hotelului Radisson Blu, discuțiile tensionate au arătat că exista două sucursale cu profit, restul încadrându-se in categoria neprofitabile, deci dispensabile. Pentru eficientizare si reducerea costurilor vor fi concediați 180 de directori. Un procedeu bizar s-a petrecut la adunarea de mai sus, directorii sucursalelor au avut la dispoziție 180 de laptop-uri, prin care au fost obligați să pună întrebări conducerii. Boardul Piraeus Bank a răspuns numai la întrebările care i-au convenit, anunțându-i pe cei prezenți că vor fi chemați personal la discuții pentru încetarea contractelor de munca.

* PUTEREA

* Olguța VASILESCU, despre protestele din administrație: "SINDICATUL care spune că scoate 100.000 de oameni în stradă, are doar 2.000 de membri!"

Ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu, a declarat, marți, că ar fi de preferat ceva mai multă consecvență din partea sindicatelor care anunță proteste față de proiectul legii salarizării. "În ceea ce privește sindicatul respectiv care spune că scoate 100.000 de oameni în stradă și care are doar 2.000 de membri de sindicat, vreau să îi atrag atenția că acum fix șapte ani, când se aproba legea salarizării unitare a Guvernului Boc, a atacat-o la CCR sau a cerut Avocatului Poporului să o atace la Curtea Constituțională, fix din motivul pe care îl contestă astăzi. Atunci cereau să se decupleze administrația publică locală și să se respecte principiul autonomiei locale, inclusiv principiul financiar, iar acum spun invers decât au cerut atunci", a spus ea.

* Care sunt ORAȘELE din România cu cel mai mare nivel de RADIAȚII

Conform datelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activelor Nucleare (CNCAN), orașele cu cel mai mare nivel de radiații naturale din România, aproape de 5 Bq/mc, cu mult mai puțin decât limita de avertizare de 50 Bq (Becquere)/mc sau decât limita de alarmare de 200 Bq/mc, sunt Zimnicea și Timișoara. Urmează Turnu Severin, Craiova, Vaslui și Călărași, potrivit măsurătorilor efectuate pe data de 22 mai, la ora 08:00. Totodată, nivelul de radiații din interiorul clădirilor este mai mare decât cel din exterior, astfel că este bine să aerisim spațiile închise.

* ROMANIA LIBERA

* 400 de adepți ISIS s-au întors în Marea Britanie din Siria și Irak

Un raport publicat de Express arată că, din 2015, serviciile de securitate britanice monitorizează în jur de 3.000 de potențial teroriști, număr ce s-a ridicat la 3.500 după întoarcerea de pe fronturile din Siria și Irak a unor luptători bănuiți de afiliere la ISIS. Raportul nu arată cum de a fost posibilă întoarcerea acestora, după ce Marea Britanie a înființat un sistem de monitorizare a tuturor persoanelor ce se reîntorc din aceste zone și se opune reintrării celor bănuiți că au luptat alături de ISIS sau alte organizații teroriste. În ciuda unui nivel ridicat de alertă de terorism, statisticile poliției britanice arată că în 2016 au fost mai puține arestări, audieri, descinderi, asupra unor persoane și locuri suspecte decât au fost în 2015.

* De ce atacă teroriștii săli de spectacole: Este un război psihologic

Atacul împotriva sălii de concert de la Manchester arată că gruparea ISIS "poartă un război psihologic dus cu armele terorismului", a explicat, pentru România Liberă, analistul politico-militar Hari Bucur Marcu. "Teroriștii obișnuiau să comită atacuri care să demonstreze capacitatea lor de organizare, de luptă cu autoritățile. La Manchester au fost vizați copii, cei care, de obicei, nu se califică drept ținte. Aici nu au contat în mod special victimele, ci să demonstreze că societatea occidentală nu oferă siguranță propriilor cetățeni și să producă o reacție a autorităților și a opiniei publice după atentat", explică Hari Bucur Marcu.

* ZIARUL FINANCIAR

* Dacia intră într-o nouă etapă. "Angajăm oameni specializați pe controlul roboților"

Viitorul sediu al Grupului Renault, proiectul de aproape 40.000 mp ce va fi dezvoltat de omul de afaceri Simon Roth în parteneriat cu Ioannis Papalekas, va reuni toate cele cinci centre principale ale francezilor din București și este privit din interior drept un "proiect de management". Yves Caracatzanis, președintele și directorul general al Automobile Dacia, a subliniat că planul pentru birouri face parte din strategia de a investi în eficientizarea angajaților, alături de îmbunătățirea condițiilor de muncă de la uzina de la Mioveni. "Așteptările clienților sunt tot mai mari și din acest motiv am instalat roboți pentru a crește calitatea percepută. În plus, am angajat oameni specializați pe controlul roboților pentru acest motiv", a explicat Yves Caracatzanis.

* Motoarele industriei au încetinit în aprilie, indică Barometrul Industrial

"În aprilie, creșterea în industrie și-a pierdut o bună parte din elanul puternic pe care l-a înregistrat în martie", arată Barometrul Industrial realizat de IRSOP și SNSPA. Una dintre explicații ar fi că martie este o lună atipică, industria făcând un salt puternic (plus 10% martie la martie), lucru ce a fost observat și în martie 2016. "Majoritatea indicatorilor au căzut sensibil și s-au apropiat de valorile medii din ultimele 30 de luni. Este destul de clar că luna martie a fost o lună foarte bună, dar ieșită din comun. Interesant este și faptul că s-a repetat aproape matematic tiparul din martie - aprilie 2016, în sensul unei accelerări puternice în martie și o pierdere a su­flu­lui în aprilie", comentează sursa citată. În aprilie volumul producției a scăzut la 57 de puncte, față de 64 de puncte în martie.

* Euro-expresul zdrobește dolarul ajutat de determinarea lui Merkel, de problemele lui Trump și de încrederea în economia zonei euro

Euro-expresul și-a continuat ieri drumul spre noi maxime față de dolar, un curs care vine ca o surpriză pentru piețe și analiști. Moneda europeană este anul acesta cel mai bun performer din G10 (cele mai tranzacționate 10 monede ale lumii), apreciindu-se cu 7% față de dolar, în condițiile în care la începutul anului se vorbea de ajungerea la paritate cu moneda americană. Un mesaj al Anegelei Merkel, care a spus că euro este prea slab pentru Germania și că pentru aceasta este de vină Banca Centrală Europeană, a dat un impuls suplimentar monedei europene. Un euro slab este bun pentru exportatorii nemți, dar nu este pe placul nemților de rând, care au o înclinație tradițională spre economisire. Euro slab nu aduce valoare economiilor lor.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro