Ziarul Bursa pe mobil
 
 
IGPR:
Percheziții la persoane și firme bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2,2 milioane de lei
22.05.2017 - Strategia Naţională Anticorupţie
Andrei Stan

Percheziții la persoane și firme bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2,2 milioane de lei

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează, în această dimineață, un număr de douăsprezece percheziții în municipiul București și în trei județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2,2 milioane de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Astfel, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează un număr de 12 percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Argeș și Cluj.

Activitățile se desfășoară la domiciliile unor persoane și sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăți comerciale, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor evaziune fiscală și spălare de bani.

IGPR precizează: "Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, prejudiciind în acest fel bugetul consolidat al statului.

Banii proveniți din infracțiunea de evaziune fiscală ar fi fost transferați în contul unei persoane fizice, sub formă de preț al unui antecontract de vânzare - cumpărare a unor terenuri agricole (ulterior a fost reziliat) și însușiți de una dintre persoanele bănuite".

Astfel, cei în cauză, în perioada 2010-2011, în calitate de administratori de fapt la patru societăți comerciale, ar fi încasat venituri de 6.546.600 de lei, în baza unor facturi fiscale, declarând nereal achiziții la organele fiscale, pentru a se înregistra cu T.V.A. deductibil, mai spun polițiștii.

Expertiza contabilă efectuată în cauză a stabilit un prejudiciu cert în valoare de 2.254.773 de lei, compus din 1.352.864 de lei T.V.A. și 901.909 lei impozit pe profit, potrivit sursei citate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro