Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Percheziții la firme de publicitate din București și trei județe într-un caz de evaziune fiscală
25.05.2017 - Strategia Naţională Anticorupţie
Mina Irina

Percheziții la firme de publicitate din București și trei județe într-un caz de evaziune fiscală

Polițiștii din Alba fac, astăzi, mai multe percheziții la sediile unor firme de publicitate și la locuințele unor persoane fizice din Alba, București, Cluj și Mehedinți într-un caz de evaziune fiscală în care reprezentanții firmelor respective sunt suspectați de evaziune fiscală prin societăți de tip fantomă prejudiciul fiind estimat la peste 4 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Române.

Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, desfășoară, joi dimineața, opt percheziții în București și județele Cluj, Mehedinți și Alba.

Activitățile se desfășoară la locuințele a trei persoane bănuite de evaziune fiscală și la sediile societăților comerciale administrate de acestea, ce au ca principal obiect de activitate servicii de publicitate.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Pentru a da aparență de legalitate operațiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăți, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăților cu comportament tip fantomă și restituite plătitorului.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.230.623 lei.

Polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul IPJ Mehedinți, IPJ Cluj, Poliția Sector 2 București și Poliția Sector 3 București, conform sursei citate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro