Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Instanța analizează în 22 iunie o nouă cerere de liberare condiționată în cazul lui Dan Voiculescu
25.05.2017 - Strategia Naţională Anticorupţie
A.I.

Instanța analizează în 22 iunie o nouă cerere de liberare condiționată în cazul lui Dan Voiculescu

Avocații lui Dan Voiculescu au formulat o nouă cerere de liberare condiționată a omului de afaceri, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, iar termenul fixat pentru dezbaterea solicitării de către magistrații Judecătoriei Sector 5 este 22 iunie, transmite News.ro.

Comisar Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, a afirmat: "Comisia de liberări condiționate din cadrul Penitenciarului Rahova a analizat ieri (miercuri - n.r.) dosarul privind cererea de liberare condiționată a lui Dan Voiculescu și a înaintat documentația către Judecătoria Sectorului 5 pentru a analiza cererea condamnatului".Biroul de relații publice al Judecătoriei a arătat că termenul stabilit de sistemul pentru repartizarea dosarelor este de 22 iunie, dar că acesta poate preschimbat dacă celui condamnat i se pare prea lung sau prea scurt, relatează sursa citată.Un reprezentant al Biroului de relații publice al Judecătoriei Sector 5, a declarat: "Sistemul informatic al instanței a stabilit termen pentru discutarea cererii de liberare condiționată pentru 22 iunie. Condamnatul poate cere preschimbarea acestuia, dacă i se pare prea lung, sau prea scurt, în vederea pregătirii apararii".

Tribunalul București a respins definitiv, în 10 ianuarie, cererea omului de afaceri Dan Voiculescu de eliberare condiționată și a decis ca acesta să poată depune o nouă solicitare după data de 24 mai. Instanța a stabilit atunci că Dan Voiculescu nu poate fi eliberat condiționat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o nouă cerere, amintește agenția de presă.

În primă instanță, Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu și a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Judecătorul a arătat în motivarea deciziei că Dan Voiculescu a profitat de carențele legislative pentru a obține cât mai ușor zile libere și a dat ca exemplu că a câștigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore, precizează sursa citată.

Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul "ICA" au mai fost condamnați fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare și fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș la șapte ani de închisoare. Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiționat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă, conform agenției de presă.

Dan Voiculescu trebuie să execute cel puțin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare pentru a putea fi propus pentru liberare condiționată. Până în prezent, Voiculescu a stat în penitenciar doi ani și nouă luni, dar are și zile câștig, care se scad din pedeapsă, pentru activitățile la care a participat în penitenciar. După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puțin de un an și jumătate, zece cărți, potrivit sursei citate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro