Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Percheziții în biroul primarului Chișinăului Dorin Chirtoacă
26.05.2017 - Strategia Naţională Anticorupţie

Procurorii Centrului Național Anticorupție (CNA) au desfășurat joi după-amiază percheziții la Primăria Chișinău, inclusiv în anticamera primarului Dorin Chirtoacă, potrivit News.ro.

Agenția relatează că procurorii l-au reținut pe secretarul Consiliului Municipal (CMC), Valeriu Didencu, potrivit news.ro. În aceeași operațiune au fost reținuți și doi consilieri din CMC, fiind vorba de Oleg Onișenco și Ghenadie Dumanschi, transmite Deschide.md.

Potrivit presei moldovene, procurorii anticorupție au descins în Primărie și au fugit pe coridoare după consilierul Oleg Onișcenco, care era în mijlocul unei ședințe a Consiliului Municipal Chișinău.

Jurnaliștii Radio Chișinău susțin că o ambulanță a intervenit la sediul Primăriei Chișinău pentru Valeriu Didencu.

Această operațiune are legătură cu "dosarul parcărilor cu plată", potrivit unor surse citate de către Deschide.md

Reprezentanții CNA au anunțat reținerea secretarului primăriei și a celor doi consilieri, care sunt vizați în dosare de corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Alte surse arată că perchezițiile vizează atât biroul secretarului Valeriu Didencu, precum și pe cel al primarului Chirtoacă.

În urmă cu o lună, procurorii anticorupție au reținut mai multe persoane în dosarul parcărilor, printre care se numără viceprimarul Nistor Grozavu și un șef de direcție de la Primăria Chișinău.

Aceștia au fost acuzați de trucarea unei licitații publice pentru oferirea unui contract unei companii austro-ungare. Respectivul contract presupunerea amenajarea de parcări cu plată în capitala Republicii Moldova.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro