Ziarul Bursa pe mobil
 
 
ÎCCJ decide redeschiderea dosarului "Flora", în care Băsescu este acuzat că a retrocedat ilegal un teren
13.06.2017 - Strategia Naţională Anticorupţie
Mina Irina

ÎCCJ decide redeschiderea dosarului "Flora", în care Băsescu este acuzat că a retrocedat ilegal un teren

Magistrații instanței supreme au decis redeschiderea dosarului "Flora", în care Traian Băsescu este acuzat că a retrocedat ilegal un teren în perioada în care era primar al Capitalei, potrivit unor surse din presă.

În decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) se precizează, transmite News.ro: "Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. (...) constată legalitatea și temeinicia Ordonanței nr. 22/II-2/2017 din 6 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, prin care s-a dispus infirmarea parțială a Ordonanței nr. 149/P/2016 din 18 noiembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București și redeschiderea urmăririi penale în acest dosar. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 149/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dispusă prin Ordonanța nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București".

Magistrații Tribunalului București au decis, în 30 martie, ca procesul vizând redeschiderea dosarului Flora să fie mutat la instanța supremă, menționează sursa.

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat, în 2003, când era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătrați în Dămăroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora, a fost solicitată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, informează agenția.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost chemat, în 24 mai 2016, la Tribunalul București, în același dosar, în urma unei plângeri pentru acuzația de abuz în serviciu, depusă de vicepreședintele Uniunii Arabilor din România, Cătălin Năstase, fost partener de afaceri al lui Dumitru Puzdrea, conform sursei citate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro