Ziarul Bursa pe mobil
 
 
Darius Vâlcov, la ÎCCJ, în procesul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani
19.06.2017 - Strategia Naţională Anticorupţie
Mina Irina

Darius Vâlcov, la ÎCCJ, în procesul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani

Fostul ministru Darius Vâlcov a venit astăzi la ÎCCJ, unde se judecă un nou termen în procesul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcții 20% din valoarea unor contracte publice, transmit surse din media.

Vâlcov, autor al raportului de evaluare a activității guvernamentale care a dus la retragerea sprijinului politic Cabinetului Grinceanu, nu a făcut niciun fel de declarații nici la sosirea și nici la plecarea de la Instanța supremă, potrivit News.ro.

El a solicitat, prin avocat, să i se permită să părăsească sala, motivând că se simte rău, iar judecătorul a fost de acord, menționează agenția.

În acest dosar, în care a fost trimis în judecată în mai 2015, Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 și până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. În 23 iunie 2015, Darius Vâlcov a fost eliberat din arest, informează sursa.

El este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator și ministru de Finanțe, conform agenției citate.

inapoi  
 
 
AnunutBursa.ro