Sameday Courier, creştere de aproximativ 50% a afacerilor, în primul trimestru

05 mai. 2015 Companii-Afaceri
Elena Deacu
Sameday Courier, creştere de aproximativ 50% a afacerilor, în primul trimestru

Profit cu 96% mai mare, faţă de primul trimestru din 2014 

Sameday Courier (simbol bursier SDAY) a raportat o cifră de afaceri pe primul trimestru al acestui an de 2,6 milioane lei, mai mare cu 46% faţă de volumul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Potrivit companiei, creşterea survine în contextul în care, la jumătatea lunii februarie a acestui an, Sameday a devenit primul operator românesc de curierat rapid listat la Bursa de Valori Bucureşti şi prima companie românească listată pe platforma AeRO a BVB.

De asemenea, profitul a crescut cu 96% faţă de primul trimestru din 2014. Rata de profit corespunzătoare perioadei ianuarie-martie 2015 a fost de peste 18%.

"Avem o creştere semnificativă a veniturilor şi a profitului. Practic, profitul primului trimestru egalează profitul obţinut în tot anul trecut, fiind în linie cu obiectivele stabilite pentru acest an. Este cel mai bun trimestru al nostru de până acum", a declarat Lucian Baltaru, acţionar şi General Performance Manager la Sameday Courier.

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinată de creşterea volumului de trimiteri, în condiţiile în care toate liniile de business au înregistrat evoluţii pozitive. Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de dezvoltarea segmentul de livrări în aceeaşi zi, concomitent cu majorarea volumului proiectelor cu livrare în regim mai puţin accelerat, adresat şi neadresat, arată un comunicat al companiei.

"Rezultatele Sameday Courier pe primul trimestru sunt foarte bune, în linie cu ceea ce ne-am propus. Cresc zona de e-commerce, livrările către persoane fizice, creşte nevoia pentru livrările programate la anumite ore şi este posibil să mai vedem evoluţii care să vină în întâmpinarea nevoilor clientului destinatar, de a controla cât mai bine nu doar la ce oră primeşte ceva, dar şi unde o poate face. Rămân la convingerea că «samedaismul» va fi noua religie în curierat, mai ales în privinţa livrărilor la nivel local ", a afirmat Octavian Bădescu, antreprenor şi fondator al Sameday Courier.

Managementul Sameday Courier estimează, la nivelul întregului an 2015, o creştere a cifrei de afaceri a companiei peste media pieţei din toate punctele de vedere, vizand atingerea unui volum în valoare de aproximativ 10 milioane de lei şi o profitabilitate de două cifre.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

"Aro-Palace" îşi foloseşte profitul pentru finanţarea activităţii
26 apr.


"Oltchim" foloseşte profitul din 2017 pentru acoperirea pierderilor anterioare
26 apr.


PRELUAREA A&D PHARMA DE CĂTRE DR. MAX, FINALIZATĂLeonardo Ferrandino: "Transformarea farmaciilor Sensiblu în Dr. Max - în discuţie, în următoarele luni"
26 apr. RAMONA RADU


CEFC ar putea renunţa la jumătate din cei 30.000 de angajaţi
26 apr.


ORGANIZAŢIA GERMANĂ PENTRU TURISM:Peste un milion de înnoptări ale românilor înregistrate în Germania, anul trecut
26 apr. Adelina Toader


Oltchim va repartiza tot profitul realizat
25 apr. D.I.


STUDIU EY:Apetitul global pentru fuziuni rămâne puternic
25 apr. Mihaela Dan


Opsan va primi 5.000 de m2 de la CTP
25 apr. V.D.


Agricover Credit IFN a semnat un acord de finanţare de 10 milioane de euro cu BERD
25 apr.


RADU OPREA, MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: "Programul Start-Up Nation 2017 se derulează în parametri normali"
25 apr. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.