SANJEEV GUPTA, ALIANŢA GFG:

"România - una dintre cele mai scumpe ţări europene la electricitate şi gaz"

20 sep. 2019 Companii
F.A.
"România - una dintre cele mai scumpe ţări europene la electricitate şi gaz"

Ştefan Radu Oprea: "Guvernul lucrează la o schemă de ajutor de stat, agreată de Uniunea Europeană, prin care pot fi reduse costurile energiei pentru industria energointensivă" 

Guvernul lucrează la o schemă de ajutor de stat, agreată de Uniunea Europeană, prin care pot fi reduse costurile energiei pentru indus-tria energointensivă, potrivit Ministrului Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Ştefan Radu Oprea.

Anterior afirmaţiilor făcute de oficialul de la mediul de Afaceri, preşedintele executiv al Alianţei GFG din care face parte şi combinatul siderurgic Liberty Galaţi, Sanjeev Gupta, a spus că România este una dintre cele mai scumpe ţări din Europa în privinţa electricităţii şi gazului natural. Domnia sa a precizat, conform Agerpres: "Pentru industria noastră, cele mai mari provocări sunt cele legate de energie. Aceasta este cea mai mare provocare, pentru că România este una dintre cele mai scumpe ţări din Europa în privinţa electricităţii şi gazului natural, iar industria noastră este una energointensivă. Acesta este principalul punct de discuţie cu Guvernul pentru a redeveni competitivi pe piaţa noastră şi suntem încrezători că vom găsi o soluţie. Sunt unele reglementări europene prin care industriile energointensive pot primi înapoi nişte bani din eforturile fiscale pe care le fac. Este un cadru european pentru acest lucru. De exemplu, avem o capacitate de producţie de aluminiu în Franţa, unde plătim o treime din cât plătim în Româ-nia curentul electric. Suntem încrezători că vom găsi o soluţie".

În context, ministrul Oprea a spus că Guvernul lucrează la un proiect prin care marile întreprinderi consumatoare de energie din ţară să poată beneficia de ajutoare financiare, procedură acceptată de UE şi care se aplică deja în alte state din UE.

Ministrul Ştefan Radu Oprea, a participat, ieri, la Ceremonia de inaugurare a operaţiunilor Liberty la Combinatul Siderurgic de la Galaţi, dar şi la inaugurarea unei noi linii de tăiere, în valoare de 3,5 milioane euro, care va genera o gamă complet nouă de produse şi clienţi pentru combinat.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Aerostar Bacău estimează o scădere a vânzărilor cu 100 milioane lei în acest an3
06 iun. G.U.


Administraţia Trump a cerut companiei Marriott International să închidă operaţiunile din Cuba până pe 31 august
06 iun. G.U.


Facebook va eticheta organizaţiile media controlate de state precum Rusia şi China
05 iun. S.B.


AOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ:Micile oraşe, aproape de faliment
05 iun. George Marinescu


Valentin M.IonescuEVOLUŢII ÎN PIAŢA MUNCII SUB EFECTUL PANDEMIEI CHINEZEŞTI (II)Surprinzător, rata şomajului a scăzut, în martie
05 iun. Valentin M.Ionescu


Compania Apple, judecată pentru "ascunderea realităţii"
05 iun. O.D.


MIHAI ARGHIRE, BRIGHTWAY:"Pandemia forţează organizaţiile să se adaptaze mai rapid la schimbare şi să accelereze proiectele de inovaţie"
05 iun. A consemnat ADELINA TOADER


ÎN POFIDA CRIZEI MEDICALE:Proiectul imobiliar Nordis Mamaia a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor2
04 iun. A.D.


Pfizer investeşte 500 milioane de dolari în mai multe companii mici şi medii de biotehnologie
04 iun. S.B.


Revolut lansează o nouă versiune a aplicaţiei
04 iun. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.