SANJEEV GUPTA, ALIANŢA GFG:

"România - una dintre cele mai scumpe ţări europene la electricitate şi gaz"

20 sep. Companii
F.A.
"România - una dintre cele mai scumpe ţări europene la electricitate şi gaz"

Ştefan Radu Oprea: "Guvernul lucrează la o schemă de ajutor de stat, agreată de Uniunea Europeană, prin care pot fi reduse costurile energiei pentru industria energointensivă" 

Guvernul lucrează la o schemă de ajutor de stat, agreată de Uniunea Europeană, prin care pot fi reduse costurile energiei pentru indus-tria energointensivă, potrivit Ministrului Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Ştefan Radu Oprea.

Anterior afirmaţiilor făcute de oficialul de la mediul de Afaceri, preşedintele executiv al Alianţei GFG din care face parte şi combinatul siderurgic Liberty Galaţi, Sanjeev Gupta, a spus că România este una dintre cele mai scumpe ţări din Europa în privinţa electricităţii şi gazului natural. Domnia sa a precizat, conform Agerpres: "Pentru industria noastră, cele mai mari provocări sunt cele legate de energie. Aceasta este cea mai mare provocare, pentru că România este una dintre cele mai scumpe ţări din Europa în privinţa electricităţii şi gazului natural, iar industria noastră este una energointensivă. Acesta este principalul punct de discuţie cu Guvernul pentru a redeveni competitivi pe piaţa noastră şi suntem încrezători că vom găsi o soluţie. Sunt unele reglementări europene prin care industriile energointensive pot primi înapoi nişte bani din eforturile fiscale pe care le fac. Este un cadru european pentru acest lucru. De exemplu, avem o capacitate de producţie de aluminiu în Franţa, unde plătim o treime din cât plătim în Româ-nia curentul electric. Suntem încrezători că vom găsi o soluţie".

În context, ministrul Oprea a spus că Guvernul lucrează la un proiect prin care marile întreprinderi consumatoare de energie din ţară să poată beneficia de ajutoare financiare, procedură acceptată de UE şi care se aplică deja în alte state din UE.

Ministrul Ştefan Radu Oprea, a participat, ieri, la Ceremonia de inaugurare a operaţiunilor Liberty la Combinatul Siderurgic de la Galaţi, dar şi la inaugurarea unei noi linii de tăiere, în valoare de 3,5 milioane euro, care va genera o gamă complet nouă de produse şi clienţi pentru combinat.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

OVIDIU DEMETRESCU TRAGE UN NOU SEMNAL DE ALARMĂLipsa investiţiilor - cangrena sistemului energetic
17 oct. A consemnat EMILIA OLESCU


DE IERIToate plăţile cu produsele Sodexo pot fi făcute cu smartphone-ul
17 oct. E.O.


CU 26% MAI MULT ÎN PRIMELE TREI TRIMESTRE DIN 2019 FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI TRECUTHuawei a livrat peste 185 milioane de smartphone-uri
17 oct. F.A.


Transelectrica a numit un nou preşedinte interimar al directoratului companiei
17 oct. R.R.


Vivenda Residencias - un ansamblu cu 1400 de apartamente
17 oct. EMILIA OLESCU


Transelectrica a decis prelungirea cu două luni a mandatului actualului şef al companiei
16 oct. V.I.


KASPERSKY LAB:Peste 100 de milioane de atacuri asupra dispozitivelor inteligente detectate în primul semestru
16 oct. I.D.


CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ / RADU VIŢELAR, ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE VACI:"Tinerii fermieri trebuie stimulaţi să se întoarcă în România"
16 oct. R.R.


CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ / MARIAN VIŞU ILIESCU, LAPAR:"Este nevoie de instalarea tinerilor fermieri în mediul rural"
16 oct. Emilia Olescu


CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ / CLAUDIU COADĂ, AFIR:"Implementarea proiectelor prin PNDR - în viteză maximă"
16 oct. Emilia Olescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.