SE PRELUNGEŞTE INCERTITUDINEA LA ASF

Nou termen limită pentru depunerea candidaturilor 2

04 iun. 00:01 Piaţa de Capital
G.M.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au decis, ieri, prelungirea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea candidaturilor la funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), post rămas vacant în octombrie 2019, când Leonardo Badea a devenit viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Termenul limită iniţial de depunere a candidaturilor era 4 iunie, dar, conform unor surse parlamentare, din cauza divergenţelor dintre liderii politici, care au spus că termenul stabilit era prea scurt, acesta a fost prelungit, ieri, cu două săptămâni, adică, până în 18 iunie.

Prelungirea termenului de depunere a candidaturilor pentru şefia ASF atrage automat schimbarea datei şedinţei de plen reunit al Parlamentului pentru numirea noului preşedinte al Autorităţii. Iniţial, şedinţa de plen comun a fost programată pentru 17 iunie, dar în noile condiţii se pare că aceasta va avea loc, cel mai târziu, în ultima săptămână a lunii curente.

Şefii comisiilor de specialitate din Senat ne-au spus că nu ştiu cine şi-a depus candidatura pentru şefia ASF. Demutatul Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, ne-a precizat că, în condiţiile actualei pandemii, toate dosarele de candidatură se depun la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, după care, la încheierea termenului de depunere, vor fi înaintate comisiilor de buget, finanţe-bănci din cele două Camere ale Parlamentului.

Până în prezent, şi-a anunţat public candidatura pentru preşedinţia ASF senatorul social-democrat Daniel Zamfir, care este susţinut de opt organizaţii ce fac parte din Grupul Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor de servicii financiare non-bancare, printre acestea numărându-se şi Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

Conform unor surse politice, favoritul social-democraţilor pentru funcţia de preşedinte al ASF ar fi Nicu Marcu, actualul vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României.

Rămâne de văzut câte candidaturi vor fi depuse şi asumate politic pentru şefia ASF până pe 18 iunie şi cum se vor rezolva problemele generate de modul de acţiune al actualei conduceri a Autorităţii în piaţa financiară şi în piaţa asigurărilor.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de Grig în data de 04.06.2020, 13:03

"Demutatul Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, ne-a precizat că,..."

"Demutat" nu se scrie legat. Corect e "de mutat". :-)

2.   fără titlu
mesaj trimis de d.i. în data de 04.06.2020, 14:01

cea mai mare golanie legalizata (cu surle si trambite) in domeniul mobiliar a fost si va ramane acest asf - acest caca-pishu ambalat "gigea"! - prin care banca centrala (pentru idioti, BNR!) a promovat politizarea, deprofesionalizarea si acapararea hegemonica, la comanda intereselor trans-nationale, a principalelor piete de pasive non-bancare ale tarii !

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
16 iul. A.B


Lucică Vizitiu a renunţat la calitatea de membru provizoriu cooptat în board-ul SIF51
16 iul. A.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 1,82 milioane de euro pe BVB
16 iul. A.P.


ASF i-a amendat pe Tudor Ciurezu şi alţi trei administratori ai SIF5 cu câte 60.000 lei 13
16 iul. A.I.


Indicii BVB au deschis în creştere
16 iul. S.B.


BVBRulaj de aproape 60 milioane lei, peste cel din şedinţa anterioară
16 iul. A.I.


Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor AGA SIF5 prezidată de Ciurezu7
16 iul. A.I.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
15 iul. S.B.


CURTEA DE APEL CRAIOVA Executarea hotărârilor AGA SIF Oltenia din 28 aprilie prezidată de Ciurezu, suspendată24
15 iul. A.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEILichiditate de 5,36 milioane de euro pe BVB
15 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.