SEBASTIAN BURDUJA, MFP:

"În loc să deblocăm motoarele economice, găsim artificii prin care blocăm dezvoltarea mediului privat" 3

23 sep. 12:41 Macroeconomie
A.I.
"În loc să deblocăm motoarele economice, găsim artificii prin care blocăm dezvoltarea mediului privat"

"Fără fonduri de investiţii nu putem discuta despre dezvoltare economică, despre susţinerea mediului privat" 

În loc să deblocăm motoarele economice,găsim diverse artificii legislative prin care, dintr-un interes pur electoral, blocăm dezvoltarea mediului privat din ţara noastră, a spus astăzi Sebastian Burduja, Secretar de Stat la Ministerul Finanţelor Publice, în cadrul Summitului Administratorilor de Fonduri din România, făcând trimitere la legea ce blochează listarea companiilor de stat pentru o perioadă de doi ani.

Domnia sa a declarat: "Guvernul s-a străduit şi se va strădui să facă din acestă criză o oportunitate. O oportinutate de transformare a modelului economic românesc. Din păcate, ani de zile finanţele ţării, economia, au fost guvernate de oameni care nu au înţeles cum să genereze creştere economică (...). Care înseamnă productivitatea individuală înmulţit cu populaţia.Pe demografie România are o problemă, pentru că se nasc prea puţini copii şi prea mulţi români pleacă în afara ţării. Deci trebuie să activăm pârgia productivităţii, ceea ce înseamnă investiţii (...). Fără fonduri nu putem discuta de dezvoltare economică, de susţinerea mediului privat".

Sebastian Burduja a punctat că, din păcate în ţara noastră, până acum, industria de fonduri de investiţii nu a fost suficient susţinută şi exploatată, ceea ce a limitat semnificativ posibilitatea mediului privat de a se dezvolta.

"Nu este posibil să ai în Parlament o lege prin care să interzici listarea la bursă a companiilor de stat. Companii unde România are o mare problemă de transparenţă, de performanţă a managementului etc. Noi, în loc să deblocăm toate aceste motoare economice, în loc să le susţinem, găsim diverse artificii legislative prin care, pentru un interes pur electoral, blocăm dezvoltarea mediului privat românesc şi lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple", a spus Secretarul de Stat.

Opinia cititorului: 3
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2020, 13:05

Vedeți ce salarii se câștigă în mediul privat. Cu excepția IT restul sunt la pământ. Au rămas la nivelul crizei 2009-2010. Nu mai interesează pe nimeni munca la privat, e o forma de sclavie în România. Vezi la stat mai degrabă acum chiar merita.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2020, 22:49

In afara de IT privații sunt niște nemernici pe moșia lor. Hai sictir cu privații ăștia. Dacă prin absurd dispar toate locurile de muncă de la stat și ar rămâne doar privații ne-am duce pe topogan.

2.1.   N-ati inteles nimic, dar absolut nimic (chipur (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de Prostu satului în data de 24.09.2020, 01:16

Locurile de munca la stat sunt, in enorma lor majoritate, neproductive, nu creeaza, ci consuma valoare adaugata.

Asta nu inseamna absolut deloc ca sunt inutile, sau nu toate sunt inutile - ma gandesc in primul rand la educatie si la sanatate, domenii preponderent de stat (in Romania), la aparare - dar realitatea ramane. Cu exceptia celor cateva companii ramase in proprietatea statului (si care, intr-un fel sau altul, traiesc multumita manevrelor acestuia, a se vedea marile companii din energie) toti ceilalti amploaiati de stat traiesc din taxele platite si din valoarea adaugata de sectorul privat. Nu e nici bine, nici rau, e doar realitatea. 

"Dacă prin absurd dispar toate locurile de muncă de la stat și ar rămâne doar privații ne-am duce pe topogan." 

Da, ne-am duce pe tobogan (!) - anume unde? Probabil in vreunul din statele cele mai dinamice dpdv economic din lume, gen cativa "tigri" asiatici, NZ, Israel, SUA etc. Nu e chiar clar. 

E in schimb foarte clar unde am ajunge daca am lua-o pe drumul luminos al salvarii (afara cu nemernicii de privati, toata lumea la stat) - Coreea de Nord, Cuba, Belarus, Rusia, Arabia Saudita si inca vreo doua-trei din aceeasi liga. Adica state unde chiar ti-e drag, tanjesti sa traiesti si unde imigrantii fac coada sa intre. 

Asta ca sa fie limpede cam ce grau se macina la moara dvs. (de stat, desigur). 

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

DAN ARMEANU, ASF:"Activele sistemului de pensii private au depăşit 14 miliarde de euro"
23 oct. A.P.


Guvernul a aprobat eşalonarea datoriilor restante de la declanşarea stării de urgenţă
23 oct. G.U.


LA DOAR 10 MINUTE DE LA LANSAREA APLICAŢIEI7.000 de IMM-uri au aplicat să acceseze granturile pentru capital de lucru1
23 oct.


Călin RecheaEconomiile emergente au intrat sub spectrul "buclei distrugerii" dintre bănci şi state
23 oct. Călin Rechea


IMM-urile, în prima linie pe frontul pandemiei21
23 oct. Emilia Olescu


MATTHEW SHERWOOD, ECONOMIST:"România va reveni la nivelul economic pre-criză în 2022"
23 oct. M.G.


MACRO NEWSLETTER 23 Octombrie 2020
23 oct.


ÎNCEPĂND DE ASTĂZIGranturile pentru capital de lucru pot fi accesate
22 oct. G.U.


MACRO NEWSLETTER 22 Octombrie 2020 P
22 oct.


DANA DIMA DEMETRIAN, BCR:"La nivel de grup avem cea mai scăzută rată de default din piaţă"
22 oct. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.