Secureanu, fost manager la Spitalul Malaxa, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar 1

29 sep. 09:40 Anticorupţie
J.P.
Secureanu, fost manager la Spitalul Malaxa, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Adrian Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti a fost trimis în judecată de DNA pentru cinci infracţiuni de abuz în serviciu, relatează Hotnews.

De asemenea a mai fost trimis în judecată un reprezentant al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea a unei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, anunţă DNA, fără a da numele acestei persoane.

Ce spun procurorii:

Secureanu Florin - Adrian şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de celălalt inculpat.

Concret, banii respectivi ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale) cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mare faţă de cele de achiziţie.

Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin lui Secureanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Secureanu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în mai 2017, pentru luare de mită şi delapidare, în dosar fiind acuzată o pagubă de peste 9 milioane de lei la Spitalul Malaxa.


Opinia cititorului: 1
1.   Pai si cu vechiul dosar cum a ramas?
mesaj trimis de Cristian în data de 29.09.2020, 09:53

Pai si cu vechiul dosar cum a ramas? E si asta protejatul Masoneriei mondiale?

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

Forumul Judecătorilor din România solicită anularea concursului actual de promovare la ÎCCJ
26 oct. A.P.


Medic trimis în judecată pentru 185 infracţiuni de luare de mită, condamnat cu suspendare1
25 oct. J.P.


PROCURORUL GENERAL:Ministerul Public acţionează pentru eficientizarea şi scurtarea duratei urmăririi penale, prin digitalizarea unor proceduri judiciare
25 oct. J.P.


CREDERE:Instanţa de judecată reţine că ANPC nu a finalizat acţiunile de control la băncile care au acordat credite în franci elvețieni
24 oct. J.P.


Comisia juridică a adoptat un raport de admitere pentru ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu
23 oct. A.P.


George Scripcaru, fostul primar liberal al Braşovului, urmărit penal pentru şantaj
23 oct. J.P.


Angajaţi ai Romsilva Bacău, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită
22 oct. G.U.


Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, trimis în judecată de DNA într-un dosar în care e vizat şi Radu Mazăre1
21 oct. J.P.


DNA CERE RIDICAREA IMUNITĂŢII FOSTULUI MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII3,8 milioane lei - şpaga încasată de Nicolae Bănicioiu înainte de Colectiv
21 oct. G.M.


Victor Micula şi 4 poliţişti, puşi sub urmărire penală de Parchetul Bihor4
20 oct. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.