ŞEDINŢĂ AGA PENTRU DEBARCAREA FIULUI LUI TONI GREBLĂ

Schimbarea administratorilor de la IAR Braşov

Preşedintele Consiliului de Administraţie al IAR SA Braşov a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii pentru 14 februarie, când ar putea alege noi administratori provizorii, precum şi un preşedinte al Consiliului de Administraţie, post ocupat în prezent de Octavian Alin Greblă, fiul de 38 de ani al lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului, a anunţat site-ul news.ro, care citează din convocatorul transmis de societate Bursei de Valori Bucureşti.

Conform documentului res-pectiv, ordinea de zi a şedinţei AGA de la IAR Braşov este următoarea: "Numirea unor administratori provizorii începând cu data de 18 februarie 2020, ca urmare a expirării mandatelor actualilor administratori provizorii; stabilirea duratei mandatului şi a retribuţiei acestora. Alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii".

IAR Braşov, companie specializată pentru mentenanţă, reparaţii şi reparaţii capitale pentru elicopterele Puma şi Alouette III, i-a prelungit în decembrie 2019 mandatul de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru încă două luni lui Octavian Alin Greblă, fiul lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului, achitat în vara lui 2019 în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupţie.

La aceeaşi dată, acţionarii i-au numit ca administratori provizorii ai societăţii pe Ruxandra-Rodica Anghel (şefa Direcţiei Industria de Apărare din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri), Măriuca Oana Pistol (consilier superior în acelaşi minister) şi Emil Niţă (fost deputat, fost prefect, unul dintre foştii directori ai societăţii Tractorul Braşov).

Mandatul acestora a început la 17 decembrie 2019 şi se încheie la 17 februarie 2010.

Remuneraţia lunară brută a lui Octavian Alin Greblă era de 4720 lei, potrivit documentelor publicate pe site-ul companiei. El a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Babeş Bolyai, Cluj-Napoca şi este năs-cut pe 16 februarie 1981.

Octavian Greblă a fost viceconsul la Ambasada României din Paris, între 2012 şi 2016, potrivit CV-ului publicat pe site-ul companiei de stat. Între 2009-2012 a fost consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Europene. De asemenea, între 2005-2006 a fost economist-referent marketing la compania Vulcan.

IAR Braşov are o capitalizare de 332,26 milioane lei. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care controlează 64,89% din acţiuni.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

PLASAMENTE ALTERNATIVEArta omoară toţi viruşii1
28 feb. Marius Tiţa


PLASAMENTE ALTERNATIVEŞi totuşi, Brâncuşi
21 feb. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 - 18 FEBRUARIETeraPlast - printre performerii de la BVB
20 feb. ANDREI IACOMI


PLASAMENTE ALTERNATIVEPatrimoniu şi comerţul de artă
14 feb. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 FEBRUARIECreştere de 0,79% pentru BET-FI, cea mai mare dintre indicii analizaţi
13 feb. Andrei Iacomi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 31 IANUARIE - 7 FEBRUARIEMedLife - printre performerii de la BVB
11 feb. Andrei Iacomi


PLASAMENTE ALTERNATIVEPacea fie cu cumpărătorii de artă!
07 feb. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 IANUARIE - 4 FEBRUARIETopul randamentelor de la BVB, ocupat de emitenţi cu lichiditate redusă
06 feb. ANDREI IACOMI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 IANUARIE - 3 FEBRUARIEVrancart - printre performerii de la BVB
05 feb. ANDREI IACOMI


PLASAMENTE ALTERNATIVECu istoria la gunoi
31 ian. Marius Tiţa

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.