ŞEFUL INTERPOL COSTA RICA:

"Cu Udrea nu am avut niciun contact până la momentul reţinerii"

11 oct. 2018 Anticorupţie
T.I.
Elena Udrea (sursa foto: Twitter)
Elena Udrea (sursa foto: Twitter)

Şeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, spune că Interpol nu a avut niciun contact cu Elena Udrea până la momentul reţinerii sale, în timp ce pe Alina Bica, el o primise în audienţă cu patru luni înainte, şi a păstrat legătura cu avocatul acesteia, potrivit News.ro.

"Într-o audienţă, doamna Alina Bica s-a prezentat la biroul Interpol însoţită de consilierii săi legali, într-un mod foarte politicos. La acel moment nu ne-a oferit locaţia, dar am păstrat contactul cu avocaţii ei, care ne-au lăsat date de contact", a declarat, ieri, Şeful Interpol Costa Rica, într-un interviu pentru Antena 3.

Gustavo Chinchilla a explicat că, în 21 august, un judecător penal a dispus reţinerea, dar intervenţia a avut loc abia în 3 octombrie.

Întrebat cine a filmat momentul reţinerii celor două, Chinchilla a declarat că Interpol a realizat un material video de doar opt secunde, conform protocolului, iar acest material a fost trimis presei.

De asemenea, întrebat de ce acţiunea a fost organizată în 3 octombrie, în condiţiile în care exista din 21 august rezoluţie a unui judecător penal pentru reţinere, şeful Interpol Costa Rica a susţinut că se încearca găsirea celui mai bun moment pentru arestare.

"La biroul nostru încercăm să găsim cel mai bun moment să efectuăm arestarea şi în acest sens lucrăm la fiecare caz în parte, iar în cazul celor două doamne ni s-a părut că atunci este momentul oportun pentru arestare", a menţionat Gustavo Chinchillla.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

PENTRU INSTIGARE LA ŞANTAJ:Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie, sub control judiciar
23 mai. M.I.


Darius Vâlcov - urmărit penal de DIICOT4
23 mai. I.I.


ICCJ, DECIZIA NU ESTE DEIFNITIVĂ:Încă nouă ani pentru Radu Mazăre 1
21 mai. D.D.


Expert contabil, trimis în judecată de DNA
21 mai. D.I.


Radu Mazăre a aterizat direct în arest
20 mai. I.M.


ALERTInstanţa amână pronunţarea în procesul lui Dragnea
20 mai. V.D.


PENTRU A FI AUDIAT ÎN DOSARUL PRIVIND EXTRĂDAREA LUI NICOLAE POPA:Florian Coldea a ajuns la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor 1
16 mai. I.M.


RADU MAZĂRE: "Am obosit să lupt cu statul român abuziv"4
15 mai. V.D.


MINISTRUL INTERIMAR AL JUSTIŢIEI:Procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă
14 mai. V.D.


Radu Mazăre va fi predat justiţiei române, anunţă Ministerul de Justiţie din Madagascar
14 mai. I.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.