Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, din nou la Guvern 2

12 ian. 2018 Politică
Andreea Cuzub
Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, din nou la Guvern

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a mers din nou la Guvern, astăzi, pentru a doua oară în această săptămână, după ce ministrul Carmen Dan a propus demiterea sa, iar premierul a refuzat, cerându-i acestuia ca în cel mult o săptămână să prezinte un raport, potrivit News.ro.

Despescu a stat la Guvern mai puţin de zece minute. El avea termen până luni să îi prezinte premierului un raport după scandalul poliţistului arestat pentru agresarea sexuală a doi copii într-un lift.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

A doua zi, miercuri, premierul s-a întâlnit la Guvern cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, după care a anunţat că a înţeles că nominalizarea pentru înlocuirea acestui a fost retrasă, astfel că i-a cerut ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift.

Premierul a declarat: "Am înţeles din surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă, propus de Carmen Dan interimar la conducerea Poliţiei Române - n.r.) şi-a declinat intenţia de a ocupa această funcţie. L-am rugat pe domnul Despescu să îmi prezinte într-o săptămână măsurile luate de domnia sa. Este de remarcat, totuşi, că făptaşul a fost prins în două zile. De ce nu s-au luat şi alte măsuri, domnul Despescu are la dispoziţie o săptămână să îmi prezinte".

Miercuri seară, Mihai Tudose a declarat, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a "minţit" şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta. "Dacă va fi lăsată, va demisiona", a precizat Tudose.

Reacţia ministrului Carmen Dan a venit ieri seară, când aceasta că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

Opinia cititorului: 2
1.   nevinovat ca lacrima
mesaj trimis de x în data de 12.01.2018, 14:40

Divizia de presa a statului paralel isi incalzeste corzile vocale pentru concertul ce va incepe la ora 16, concert cu tema Despescu din lacrima si zmeul de Teleorman. Mi se pare absolut de bonton sa se ancheteze singuri, asa cum au facut si in cazul pedofilului. Merita si o prima (insotita de inaintare in grad) ca l-au gasit in doar doua zile pe colegul lor, chiar daca il cunosteau de ani de zile.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de zaza în data de 13.01.2018, 11:06

.....Nu va impacientati...stati asa...si asta e o metoda de a afla mai "multe" ...chiar de la la sursa "eventualului vinovat"....Trebuie mai multa rabdare...Premierul a facut corect ce a facut....

Pitipoanca lui Dragnea...Carmen .nu a procedat corect....Stiti am trimis ..premierului propunerea de schimbare....Pai ..firfizoana...nu se procedeaza asa...Te duci la premieri primadata..il informezi ce sa intamplat...discuti cu EL (si nu cu Dragnea..deoarece Tudose e seful tau}...si uite asa mai departe. Dar cucoana ce a facut ..a trimis Dosarul de revocare cu un curier...Pai nu asa se procedeaza PIPITO....( vorba lui Firea trebuie sa ne aliniem normelor europene.......} 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CCR respinge sesizările PNL şi USR privind numirea conducerii ASF
16 ian. E.M.


ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ:România nu are încă buget pentru anul în curs
16 ian. M.I.


TOADER, DESPRE LEGEA RECURSULUI COMPENSATORIU:A fost votată de PNL, USR şi promulgată de Iohannis
16 ian. E.M.


PSD: Lazăr-Carmen-Iohannis, trio-ul deasupra legii
16 ian. E.M.


ORBAN:Solicităm abrogarea de urgenţă a OUG privind măsurile fiscale
16 ian. M.I.


VICTOR PONTA:Sper ca Pro România să obţină trei-patru europarlamentari1
16 ian. E.A.


Orban solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară
16 ian. E.A.


MINISTERUL ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI:Efectele Brexit-ului - o prioritate pentru România
16 ian. M.I.


RADU ŞTEFAN OPREA:Proiectul de buget pe 2019 întârzie din cauza CSAT
16 ian. P.E.


EUGEN TOMAC:Fuziune cu liberalii - când PMP va putea înghiţi PNL1
16 ian. P.E.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.