Semnal de alarmă: UEFA mai şi retrage dreptul de organizare

11 dec. 2017 Sport
D.N.
Semnal de alarmă: UEFA mai şi retrage dreptul de organizare

UEFA a dat un prim semnal către gazdele EURO 2020, retrăgând capitalei Belgiei dreptul de organizare. Chiar dacă dacă lucrările de refacere/construcţie nu au început la cele patru stadioane de antrenament, Bucureştiul nu a fost vizat, încă, de sancţiunile UEFA, existând avantajul că Arena Naţională, care va găzdui efectiv meciurile, este în acest moment în regulă din toate punctele de vedere.

Potrivit tragerii la sorţi de săptămâna trecută, Arena Naţională va găzdui meciuri din Grupa C a EURO 2020. Meciurile din această grupă se vor disputa la Amsterdam şi Bucureşti. În Capitală se va mai disputa şi o partidă din faza optimilor de finală. Dacă echipa naţională se va califica la turneul final, tricolorii vor disputa cel puţin două meciuri pe Arena Naţională. Pentru construirea celor patru stadioane de antrenament (Arcul de Triumf, Rapid, Steaua şi Dinamo) vor fi cheltuiţi peste 100.000.000 de euro (70.000 de locuri la un cost de 1500 de euro per loc), o sumă mult mai mică urmând să fie destinată lucrărilor de renovare la Arena Naţională.

Pe de altă parte, UEFA a retras capitalei Belgiei, Bruxelles, organizarea a patru meciuri de la EURO 2020 şi a decis că acestea vor avea loc pe stadionul londonez Wembley, a anunţat preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin, informează AFP, citată de Agerpres. Comitetul executiv al UEFA a decis în unanimitate să retragă aceste patru meciuri oraşului Bruxelles, deoarece organizatorii belgieni nu au putut garanta că stadionul, aflat în faza de proiect, va fi gata la timp. UEFA anunţase în septembrie că a demarat "o procedură accelerată pentru găsirea unei soluţii de înlocuire" a stadionului din Bruxelles.

Partidele din Grupa A vor fi găzduite de Roma şi Baku, cele din Grupa B vor avea loc la Sankt Petersburg şi Copenhaga, meciurile din Grupa D se vor juca la Londra şi Glasgow. Întâlnirile din Grupa E se vor desfăşura la Bilbao şi Dublin, iar cele din Grupa F, la Munchen şi Budapesta. Meciul de deschidere a competiţiei va avea loc pe Stadionul Olimpic din Roma. Pe Wembley se vor desfăşura semifinalele şi finala competiţiei.

Euro 2020 va fi găzduit de următoarele oraşe: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

ALEGERI LA FRF:Burleanu a fost reales, Lupescu a "înfrânt"4
19 apr. Dan Nicolaie


ALERTRăzvan Burleanu a câştigat un nou mandat de preşedinte al FRF1
18 apr. D.I.


ALEGERI FRFPatru candidaţi pentru un scaun "sportiv" cu proptele politice3
18 apr. Dan Nicolaie


SPORT ŞI BANI PUBLICIHandbalul feminin, un exemplu de urmat
17 apr. D.N.


LIGA CAMPIONILORRecord absolut în semifinale, echipe cu jucători de 2.677.900.000 euro
16 apr. D.N.


FINANŢAREA FOTBALULUIFIFA pune stop schemei cu care se driblează fair-play-ul financiar
12 apr. D.N.


ALEGERI FRFCampanie cu strigături, pe model politic
11 apr. D.N.


SPORT ŞI BANIObişnuiţi cu greutăţile, halterofilii autohtoni au făcut legea la CE1
04 apr. (D.N.)


FOTBAL ŞI BANIIeşirea din comă!3
29 mar. Dan Nicolaie


RUGBYSpania ne vrea, cu orice preţ, locul la Cupa Mondială1
28 mar. D.N.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.