Sesiune extraordinară, la cererea opoziţiei parlamentare 1

21 aug. Politică
GEORGE MARINESCU
Sesiune extraordinară, la cererea opoziţiei parlamentare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a aprobat, ieri, convocarea unei sesiuni extraordinare, la solicitarea parlamentarilor PNL, USR, PMP şi Pro Româ-nia, pentru perioada 26-30 august 2019.

Opoziţia a depus, ieri, la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, o solicitare pentru convocarea, în perioada 26-30 august, a unei sesiuni extraordinare. Solicitarea a fost semnată de 118 deputaţi ai opoziţiei, în condiţiile în care numărul necesar pentru convocarea unei sesiuni extraordinare este de 110 parlamentari.

Pe ordinea de zi ar urma să figureze respingerea legii privind amnistia şi graţierea sau abrogarea legii recursului compensatoriu, fiind strâns numărul necesar de semnături, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. Ea a precizat că, în cadrul aceleiaşi sesiuni extraordinare, opoziţia doreşte anularea "celui mai toxic instrument din economia românească - Ordonanţa 114, care îi face pe români să o ducă mai greu şi să nu înţeleagă de ce".

Astfel, luni, 26 august, de la ora 12.30, urmează să se întrunească Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, în vederea stabilirii proiectului programului de lucru în această perioadă, iar prima şedinţă de plen va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 14:00, pentru aprobarea ordinii de zi şi a programului sesiunii extraordinare.

Marcel Ciolacu a criticat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că reprezentanţii opoziţiei parlamentare au ales să introducă în solicitarea lor teme care nu pot fi discutate în Camera Deputaţilor, deoarece Senatul este prima cameră sesizată. De asemenea, Ciolacu a menţionat că nu poate fi dezbătut şi aprobat, în sesiunea extraordinară, proiectul legislativ referitor la respingerea legii privind amnistia şi graţierea, deoarece termenul pentru depunerea raportului din partea Comisiei Juridice este 4 septembrie 2019, adică în prima săptămână a sesiunii ordinare a Camerei Deputaţilor. El a spus că, la dezbaterea acestei legi, îşi doreşte să participe toate instituţiile implicate, asociaţiile magistraţilor şi societatea civilă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a referit şi la solicitarea privind abrogarea OUG 114/201. Marcel Ciolacu susţine: "Abrogarea în totalitate a OUG 114, în sensul dorit de opoziţie, ar avea un impact social extrem de negativ pentru milioane de români. Astfel, reprezentanţii partidelor de opoziţie ar trebui să clarifice până la începutul sesiunii extraordinare dacă sunt de acord să nu mai crească pensiile de la 1 septembrie, dacă vor să fie tăiate salariile din construcţii la fel cum s-au exprimat deja pentru sectorul IT, dacă vor să dea frâu liber creşterilor de preţuri la gaze naturale şi energie electrică pentru populaţie sau dacă vor ca peste un milion de români cărora le-a fost restituită taxa auto să fie nevoiţi să o înapoieze statului. Toate acestea erau prevederi din OUG 114".

Referitor la abrogarea legii recursului compensatoriu, el a arătat că demersul privind adoptarea acestei legi a fost iniţiat de Raluca Prună, ministru al justiţiei în guvernarea Cioloş.


Opinia cititorului: 1
1.   Anularea OUG 114 nu scade pensia
mesaj trimis de Parfene Elena în data de 26.08.2019, 10:44

Conform Legii nr 127/2019 privind sistemul public de pensii -art. 86 alin (2) lit a) -în vigoare din 12 iulie 2019- valoarea punctului de pensie la data de 1 septembrie 2019 este 1.265 lei, exact ca și la art 31 din OUG 114/2018

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

USR l-a desemnat pe deputatul Sergiu Vlad candidat al formaţiunii pentru Primăria Arad
21 sep. M.I.


RALUCA TURCAN:"De trei ani, România se află într-o stare de asediu nedeclarată"1
21 sep. M.A.


LUDOVIC ORBAN, LA CRAIOVA: "Putem câştiga alegerile prezidenţiale în toate judeţele din Oltenia"1
21 sep. I.A.


ALBA IULIA: Ioan Dîrzu - reconfirmat ca preşedinte al organizaţie judeţene a PSD
21 sep. I.A.


KLAUS IOHANNIS:"Pe scurt - PSD pentru România a fost şi este o catastrofă"3
21 sep. M.A.


VIORICA DĂNCILĂ:"Nu mergem în Parlament când spune preşedintele"2
21 sep. A.M.


PSD cheamă cetăţenii să semneze "Pactul pentru bunăstarea românilor"2
21 sep. I.A.


Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu îşi depun astăzi candidaturile pentru alegerile prezidenţiale
21 sep. A.M.


Cristian Marius Bădescu - numit Reprezentant cu însărcinări speciale al MAE
20 sep. I.M.


KELEMEN HUNOR: "Cred că vom intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale Paleologu şi cu mine"2
20 sep. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.