Sesizare penală şi amenzi de 150.000 de lei pentru CJ Cluj, în cazul depozitului de la Pata Rât 1

16 sep. 2017 Companii-Afaceri
S.A.
Sesizare penală şi amenzi de 150.000 de lei pentru CJ Cluj, în cazul depozitului de la Pata Rât

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislaţiei de mediu de către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, în cazul depozitului de deşeuri de la Pata Rât (Cluj), şi au dat amenzi în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei, a anunţat, ieri, GNM.

În urma alunecărilor de teren care au avut loc la depozitul de deşeuri Pata Rât, cursul de apă Zăpodie a fost colmatat, iar comisarii Gărzii Naţionale de Mediu s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit măsurile reparatorii în zonă.

"Primele măsuri urgente au vizat înlăturarea materialului care bloca cursul de apă Zăpodie, precum şi împiedicarea scurgerii levigatului din depozitul de deşeuri în cursul de apă. Ulterior a fost efectuat un alt control, în urma căruia s-a constatat că nu se realizaseră măsurile reparatorii dispuse anterior. În consecinţă, comisarii GNM au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislaţiei de mediu, responsabil pentru gestionarea activităţii depozitului de deşeuri Pata Rât fiind Consiliul Judeţean Cluj", se arată în comunicatul GNM, potrivit Agerpres.

Sursa citată precizează că depozitul de deşeuri de la Pata Rât s-a aflat în permanenţă în atenţia Gărzii Naţionale de Mediu, în perioada 2016-2017, comisarii GNM efectuând mai multe controale în urma cărora s-au dispus măsuri reparatorii şi s-au aplicat sancţiuni în valoare totală de aproape 150.000 de lei.

Garda Naţională de Mediu va continua monitorizarea permanentă a situaţiei depozitului de deşeuri de la Pata Rât, atât prin comisarii de mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Cluj, cât şi prin reprezentanţii Comisariatului General, se mai arată în comunicat.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.09.2017, 12:23

Amenda pe care o platim tot noi, mare lucru.

Dar nici un om, sef nu raspunde personal persoana fizica, atributii de serviciu?

E ca raul plin de singe de la un abator in China. 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

MEDIUConfirmare: temperatura la suprafaţa Pământului este în creştere
22 ian. O.D.


Preluarea Covi Construct 2000 SRL de către Ligatne Limited, în atenţia Consiliului Concurenţei
22 ian. A.S.


PETRE DAEA, MINISTRUL AGRICULTURII:"Avem un ritm de creştere bun în agricultură, deşi suntem departe de nivelul european"
22 ian. T.I.


Petre Daea: "Guvernul caută soluţii pentru ca fabrica Zahărul din Oradea să nu se închidă"
22 ian.


PASCAL CASSECUELLE, DIRECTORUL BAYER ROMÂNIA:"Întotdeauna avem în plan investiţii, pentru că inovaţia este activitatea noastră principală"1
22 ian. Alina Vasiescu


China National Petroleum Corporation şi-a deschis sucursală la Bucureşti
22 ian. A.S.


P3 COMMUNICATIONS:"Reţeaua Vodafone România a primit certificarea «Best in Test»"
22 ian.


ILAN LAUFER:"Este o prioritate să încercăm ca, în 2019, să atragem în ţară al treilea producător auto"
22 ian. BIANCA CIOCOTIŞAN


De ce şi pentru cine facem investiţii publice?3
22 ian. GABRIEL DUMITRAŞCU


HARALD KRAFT, PREŞEDINTELE ROPEPCA, REACŢIONEAZĂ LA INTENŢIA CREŞTERII PREŢULUI DE REFERINŢĂ LA GAZE:"Producătorii plătesc redevenţa la preţul de piaţă"3
22 ian. A consemnat Adina Ardeleanu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.