Shell va investi cel puţin 397 milioane de dolari în Mexic

13 iun. Internaţional
A.V.

Autoritatea de reglementare a sectorului petrolier din Mexic a aprobat, în această săptămână, planurile de explorare din apele de mare adâncime pentru cinci perimetre operate de Royal Dutch Shell Plc în aceas-tă ţară, în apropierea graniţei maritime cu Statele Unite, anunţă Reuters.

În baza planurilor, compania anglo-olandeză se angajează să investească cel puţin 397 de milioane de dolari în următorii patru ani, dar în cazul în care forajul se dovedeşte a fi de succes, suma ar putea creşte la aproximativ 1,316 miliarde de dolari, potrivit autorităţii de reglementare - Comisia Naţională a Hidrocarburilor (CNH).

Patru dintre perimetrele în cauză sunt situate în bazinul Perdido Fold, unde există o activitate semnificativă în domeniul petrolului şi gazelor (pe partea americană), iar un perimetru se află mai la sud, în bazinul Salina.

Cel puţin patru sonde sunt prevăzute pentru perimetrele menţionate, în faza de explorare, însă planurile mai prevăd posibilitatea creşterii numărului aces-tora până la opt. Forajul va începe încă din trimestrul al patrulea din acest an şi se va extinde până la sfârşitul lui 2022.

Shell a câştigat drepturi de explorare şi producţie pentru nouă blocuri de adâncime din Golful Mexic, la o licitaţie organizată de CNH la începutul anului 2018.

Planurile companiei privind forarea restului de patru blocuri din apele de mare adâncime sunt aşteptate să fie prezentate în scurt timp, după cum a declarat comisarul CNH Sergio Pimentel, fără să precizeze o dată în acest sens.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele din lume
22 aug. A.V.


11 săptămâni de proteste la Hong Kong
22 aug. V.R.


Cerere slabă pentru obligaţiunile Germaniei pe 30 de ani cu dobândă zero
22 aug. Andrei Iacomi


AL JAZEERA:Ţara noastră, exemplu de convieţuire cu musulmanii1
22 aug. A.T.


Surse: Alibaba îşi amână listarea la Hong Kong
22 aug. A.V.


Echipajele de cabină ale Ryanair Portugalia au intrat în grevă
22 aug. ALINA VASIESCU


Liderii economiei mondiale vor discuta perspectivele economice diminuate de războiul americano-chinez
22 aug. T.T.


Merkel vrea să discute cu Johnson despre un Brexit cu cât mai puţine fricţiuni
22 aug. T.I.


COMISIA EUROPEANĂ:Neparticiparea Regatului Unit la reuniuni nu va bloca procedurile europene
22 aug. T.S.


Germania respinge sugestia lui Trump ca Rusia să fie reprimită în G71
22 aug. T.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.