Shell va investi cel puţin 397 milioane de dolari în Mexic

13 iun. 2019 Internaţional
A.V.

Autoritatea de reglementare a sectorului petrolier din Mexic a aprobat, în această săptămână, planurile de explorare din apele de mare adâncime pentru cinci perimetre operate de Royal Dutch Shell Plc în aceas-tă ţară, în apropierea graniţei maritime cu Statele Unite, anunţă Reuters.

În baza planurilor, compania anglo-olandeză se angajează să investească cel puţin 397 de milioane de dolari în următorii patru ani, dar în cazul în care forajul se dovedeşte a fi de succes, suma ar putea creşte la aproximativ 1,316 miliarde de dolari, potrivit autorităţii de reglementare - Comisia Naţională a Hidrocarburilor (CNH).

Patru dintre perimetrele în cauză sunt situate în bazinul Perdido Fold, unde există o activitate semnificativă în domeniul petrolului şi gazelor (pe partea americană), iar un perimetru se află mai la sud, în bazinul Salina.

Cel puţin patru sonde sunt prevăzute pentru perimetrele menţionate, în faza de explorare, însă planurile mai prevăd posibilitatea creşterii numărului aces-tora până la opt. Forajul va începe încă din trimestrul al patrulea din acest an şi se va extinde până la sfârşitul lui 2022.

Shell a câştigat drepturi de explorare şi producţie pentru nouă blocuri de adâncime din Golful Mexic, la o licitaţie organizată de CNH la începutul anului 2018.

Planurile companiei privind forarea restului de patru blocuri din apele de mare adâncime sunt aşteptate să fie prezentate în scurt timp, după cum a declarat comisarul CNH Sergio Pimentel, fără să precizeze o dată în acest sens.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

ANALIZĂ SEEKING ALPHA PENTRU TRIMESTRUL SECUND:Creşteri solide pe pieţele materiilor prime, după declinul puternic din primul trimestru
10 iul. A.V.


Vacanţele pe litoral în noua normalitate
10 iul. Adelina Toader


BURSELE LUMIISAP aduce optimism pe pieţele europene
10 iul. A.V.


Indicii bursieri europeni au deschis în depreciere.
09 iul. A.B


Curtea Supremă a SUA: "Preşedintele nu se bucură de o imunitate absolută faţă de ordinele procurorilor justiţiei statelor"
09 iul. A.B


Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea faţă de evenimentele din Serbia1
09 iul. A.B


Wall Street a deschis în teritoriu mixt
09 iul. A.B


Parlamentul European adoptă o reformă majoră a sectorului de transport rutier
09 iul. G.U.


Bursele asiatice au închis în creştere
09 iul. G.U.


Ungaria va revizui regulile de călătorie în ţările vecine cu număr de cazuri în creştere
09 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.