Shell va investi cel puţin 397 milioane de dolari în Mexic

13 iun. Internaţional
A.V.

Autoritatea de reglementare a sectorului petrolier din Mexic a aprobat, în această săptămână, planurile de explorare din apele de mare adâncime pentru cinci perimetre operate de Royal Dutch Shell Plc în aceas-tă ţară, în apropierea graniţei maritime cu Statele Unite, anunţă Reuters.

În baza planurilor, compania anglo-olandeză se angajează să investească cel puţin 397 de milioane de dolari în următorii patru ani, dar în cazul în care forajul se dovedeşte a fi de succes, suma ar putea creşte la aproximativ 1,316 miliarde de dolari, potrivit autorităţii de reglementare - Comisia Naţională a Hidrocarburilor (CNH).

Patru dintre perimetrele în cauză sunt situate în bazinul Perdido Fold, unde există o activitate semnificativă în domeniul petrolului şi gazelor (pe partea americană), iar un perimetru se află mai la sud, în bazinul Salina.

Cel puţin patru sonde sunt prevăzute pentru perimetrele menţionate, în faza de explorare, însă planurile mai prevăd posibilitatea creşterii numărului aces-tora până la opt. Forajul va începe încă din trimestrul al patrulea din acest an şi se va extinde până la sfârşitul lui 2022.

Shell a câştigat drepturi de explorare şi producţie pentru nouă blocuri de adâncime din Golful Mexic, la o licitaţie organizată de CNH la începutul anului 2018.

Planurile companiei privind forarea restului de patru blocuri din apele de mare adâncime sunt aşteptate să fie prezentate în scurt timp, după cum a declarat comisarul CNH Sergio Pimentel, fără să precizeze o dată în acest sens.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

DUPĂ CE ACUZĂ IRANUL:Trump, îndemnuri la calm în urma atacurilor la Oman
15 iun. P.P.


CE:Numărul cazurilor de dezinformare, dublu faţă de 2018
15 iun. P.P.


ŞEFA EXECUTIVULUI DIN HONG KONG:Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China
15 iun. A.P.


REPUBLICA MOLDOVA:Pavel Filip spune că Guvernul său pleacă cu conştiinţa împăcată
14 iun. I.A.M.


Bursele europene au închis în scădere
14 iun. I.M.


Curtea Supremă braziliană incriminează penal homofobia1
14 iun. I.M.


Ungaria şi Serbia, acord pentru construcţia unui interconector de gaze
14 iun. I.M.


Beijingul îndeamnă "la dialog", în urma atacurilor din Marea Oman
14 iun. M.A.I.


Republica Moldova - Partidul Democrat se retrage de la guvernare
14 iun. I.M.A.


GABRIEL LEŞ:Obiectivul Rusiei, dominaţia asupra regiunii Mării Negre
14 iun. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.