Şi totuşi...ce sărbătorim noi? 34

01 dec. 2017 Editorial
CORNEL CODIŢĂ
CORNEL CODIŢĂ

"Te binecuvîntez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi a durerilor mele, frumoasă ţară care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă am împărtăşit-o atîţia ani, al cărui vis strămoşesc l-am visat şi eu şi mi-am îngăduit să-l văd împlinit. Fii tu veştinic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre alte naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută."

Puţini dintre noi, cei ce trăim în România de astăzi, am avea dificultăţi să adoptăm acest discurs, ca şi cînd ar fi al nostru, oameni obişnuiţi. Mai ales la "ocazii festive", cum sunt cele din aceste zile. Spre deosebire de Regina Maria, cea care l-a rostit în chip de testament, însă, generaţiile de astăzi nu cunosc nici efortul, nici încordarea de voinţă, nici cumpăna de pericole şi oportunităţi istorice, nici sacrificiile de sînge, de viaţă şi moarte, ale celor care au făcut "Unirea". Generaţia aceea s-a retras aproape imediat de pe scena istoriei. În acelaşi an, 1938, ca o sumbru prevestitoare defilare a măreţelor umbre, cum ar spune Eminescu, cei care au făcut destinul României, Octavian Goga, Regina Maria şi Mareşalul Averescu se alătură pe tărîmul celor veşnice Regelui Ferdinand. O lume a murit odată cu ei iar, din acel moment, pentru România începe coborîşul, neterminat, încă, nici în ziua de astăzi. Plămada acelei generaţii, din nefericire, nu s-a transmis celor ce i-au succedat. Nici unul dintre cei care o vreme au mai purtat Coroana României nu a înţeles, nu a adoptat, nu s-a ridicat la standardul definiţiei dată de viaţa Reginei Maria: "Un rege este proprietate publică". Li s-a părut că a venit vremea să se mai şi bucure de viaţă, de privilegiile puterii şi ale Coroanei, nu să fie doar robi ai obligaţiilor impuse de Ea; au intrat aproape fără nici o urmă de pregătire sau ştiinţă în jocurile politicii de la o zi la alta, convinşi că nimic şi nimeni nu le poate lua locul cimentat deja de Istorie şi de lespezile regale din biserica Mînăstirii de la Curtea de Argeş; au ratat în cele din urmă, dimpreună cu întreaga clasă politică a acelei perioade, cu care au ajuns să se confunde, drumul către singurul ţel care contează, "Interesul de stat al României" sau "naţional" cum greşit se spune astăzi.

De atunci, România nu a mai avut clasă politică şi nu are pînă în zilele aniversărilor de astăzi, o sută de ani mai tîrziu. Cel mult clici, găşti şi haite de păpuşi închipuite, înfometaţi şi satrapi ai puterii.

Cine să mai povestească şi să cultive Istoria Unirii. Cu siguranţă, nu cărţile "oficiale" de şcoală şi, din păcate, nici poveştile părinţilor ori ale moşilor spuse copiilor şi nepoţilor lor.

Timpul istoric care cuprinde doar trei generaţii a fost suficient pentru a ucide memoria vie a acelor vremuri. Un timp istoric ocupat mai bine de două generaţii nu cu păstrarea, ci cu ştergerea metodică din memoria colectivă a celor petrecute la 1918 şi a semnificaţiilor lor reale.

Cît despre memoria "moartă", ea zace netulburată printre filele unor cărţi, memorii şi testamente pe care nu le mai citeşte de mult nici unul dintre copii, tinerii ori oamenii în toată firea ai României de astăzi. Din cînd în cînd, cîte un scrib cu simbrie le tulbură liniştea de moarte, doar pentru a isca vreo încropeală ideologică. Nu-i de mirare că tot ceea ce mai suntem în stare să facem astăzi sunt doar adunări pompoase, pînă la ridicol, lipsite de miez, mai ales de acel miez care se cheamă suflet, să ne delegăm "reprezentanţii" pentru a depune cîteva coroane de flori pe morminte îngrijite doar pentru "ocazii oficiale", să ne bălăcim într-un soi de festivism-colectivist de sorginte comunistoidă, cu tribune oficiale şi parăzi butaforice menite în fapt să-i preamărească pe pigmeii ajunşi azi "marii oameni politici ai României".

O sută de ani prea tîrziu! Ce vise au visat pentru România oamenii ei, de atunci încoace? Doar visul lor de putere şi mărire, nu mai mult decît încape într-un maţ şi o viaţă de om. Cît despre România, singurul lucru care a rămas este, încă, ceva belşug, doar că viteza cu care este împrăştiat, înstrăinat şi risipit a crescut cam după aceeaşi curbă cu care a crescut viteza automobilelor produse astăzi, faţă de cele de la 1918. România nu mai este mare, nici măcar geografic, cît a fost la 1918; nu este aproape deloc cinstită, nici de prieteni, nici de duşmanii ei şi, din păcate, nu cine ştie ce nici măcar de cetăţenii ei; printre alte naţiuni nu este deloc falnică, ci la coadă, acolo unde sunt puşi nu doar cei veniţi mai la urmă, cît cei care, dovedit, întîrzie, ezită, se lasă pe tînjală şi, în ultimă instanţă, se dovedesc incapabili de efortul, sacrificiile, voinţa şi puterea de a se aşeza pe acelaşi postament valoric şi deci pe picior de egalitate (cel puţin morală) cu marile naţiuni ale Europei. România lui 2018 nu este ţinută la cine ştie ce cinste nicăieri în lume, iubită nici atît iar, cel mai rău dintre toate, este mai nepricepută decît oricînd în istoria acestor ultimi o sută de ani.

Drept pentru care mă întreb, cîtuşi de puţin retoric: Noi... ce sărbătorim, de fapt?


Opinia cititorului: 34
1.   saracie si putere nu slujire
mesaj trimis de Salomeea în data de 29.11.2017, 04:21

Cu amaraciune in suflet sunt nevoita sa va dau dreptate!

Locuitorii comunei mele numita regele Ferdinant..30 Decembrie si azi 1 Decembrie au uitat sa se mai bucure de aceasta sarbatoare..primaria le ofera pomeni electorale, fasole cu carnati anual..poate doar pentru asta se mai duc la sarbatoare cei infometati...altii se duc sa asculte spectacolul organizat anual dar tot in scop electoral...se serbeaza saracia data de puterea corupta!

Regina Maria ar fi tare dezamagita sa vada ca puterea nu inseamna slujire asa cum ea in calitate de bahai a inteles! Sursa ei de inspiratie a fost credinta bahai...principiu de baza al credintei bahai - doar cei care slujesc sunt alesi! 

1.1.   Se revine la saracia din timpul RM (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2017, 08:12

Tolstoi a descris lucrul pentru mancare.

Multinationalele au recreat acele zile 

1.2.   Si eu sunt dezamagit (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Des amagit în data de 30.11.2017, 11:20

Salomeo, a existat un rege Ferdinant? 

1.3.   Ferdinand (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de Salomeea în data de 30.11.2017, 15:43

binenteles..bunica mea a lucrat cu regina Maria si regele Ferdinand.Nu e prima si nici ultima data cand pun degetul pe alta tasta, in graba..merci pentru precizare...ar fi culmea sa nu stiu cum s-a numit regele la a carui curte a fost conceputa mama mea...

1.4.   nu Salomea (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de Salomeea în data de 01.12.2017, 14:12

A existat un rege Ferdinand. Numele meu se scrie corect Salomeea ..nu Salomea

1.5.   Munca depusă în spiritul servirii semenilor (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Silvia în data de 02.12.2017, 15:36

Bahá'íi cred că:

- Scopul vieţii este să-l cunoscă şi să-l proslăvească pe Dumnezeu, să dobândească virtuţi, să promoveze unirea omenirii şi să realizeze o civilizaţie avansată; 

- Întreaga omenire a fost creată de Dumnezeu ca o unitate organică şi reprezintă o singură specie; 

- Munca depusă în spiritul servirii semenilor este o formă de devoţiune, înseamnă slujirea lui Dumnezeu. 

1.6.   Regina Maria (răspuns la opinia nr. 1.5)
mesaj trimis de Salomeea în data de 02.12.2017, 15:38

Regina Maria a îmbrățișat această religie la începutul anului 1926, când a cunoscut-o pe jurnalista Martha L. Root, care vizita Bucureştiul. Întâlnirea lor și lectura reginei despre credința Bahá'í au avut ca rezultat o scrisoare publicată într-un ziar din Canada, Toronto Daily Star. "Dacă vreodată numele lui Bahá'u'lláh sau 'Abdu'l Bahá vă vor cădea sub ochi, nu daţi la o parte scrierile lor. Cercetaţi cărţile lor şi lăsaţi cuvintele şi lecţiile lor glorioase, aducătoare de pace, creatoare de iubire să vă pătrundă inimile, aşa cum au pătruns-o pe a mea.", scria Regina.

1.7.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
mesaj trimis de anonim în data de 04.12.2017, 12:05

Aha, ai bagat degetul gresit!. 

1.8.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
mesaj trimis de Nedumeritul în data de 04.12.2017, 12:08

Salomeea: 

......ar fi culmea sa nu stiu cum s-a numit regele la a carui curte a fost conceputa mama mea... 

Doamna, insinuati ceva!!??. 

2.   Iar eu ma intreb...
mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2017, 05:22

Dle Codita,de ce am ajuns in situatia in care romanii nu se mai respecta pe ei insisi,cum de s-a ajuns aici?Un om care nu se respecta pe sine,cu greu va fi respectat de ceilalti.Sa fie de vina lipsa educatiei?Sau poate e altceva si imi scapa mie...

3.   fără titlu
mesaj trimis de Anonim în data de 29.11.2017, 07:56

Cu tot respectul, este in interesul nostru national (nu in interesul nostru de stat - o expresie de lemn daca pot sa ma exprim asa) sa avem un discurs constructiv, sa spunem ca in tara aceasta s-au intamplat in ultimii 100 de ani multe lucruri bune, iar erorile (care se intampla totdeauna cand faci ceva) sa le tratam ca lucruri care trebuie corectate.

Un exemplu recent, legat de mecanismele de plata a taxelor (citat din presa):

”Aceasta este cea mai bună clasare a României de când se realizează clasamentul Paying Taxes de către PwC, ceea ce denotă progresele făcute în ultimii ani de România în privința ușurării procesului de plată a taxelor, prin facilitarea plăților online și reducerea sarcinii fiscale totale. Practic, România a devenit acum cea mai bine clasată țară din Europa Centrală și de Est în clasamentul Paying Taxes, dacă exceptăm Țările Baltice, care sunt performere la nivel mondial în privința ușurinței plății taxelor”, a declarat Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, PwC România. 

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2017, 08:07

Unguri cu romani s-au urat acum au plecat cat au vazut cu ochi.

Peste 30 de ani ce mai sarbatorim? 

4.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2017, 18:21

Nu-i adevarat; romanii s-au avut intotdeauna bine cu unguroaicele. 

5.   sa vedem...
mesaj trimis de gogu în data de 29.11.2017, 08:55

Sa vedem partea plina a paharului, si sa pastram ceea ce au facut inaintasii, daca nu putem mai mult!

5.1.   Gogu cu capu'-n nori (răspuns la opinia nr. 5)
mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2017, 10:05

De ce mai suntem Romania daca straini detin 1700 de ha comasate?

5.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
mesaj trimis de Samoleia în data de 29.11.2017, 11:59

In nici un caz

5.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2017, 12:15

Consulta goagalu' sau cumpara cateva ziare de vanzare-cumparare.

5.4.   imi era dor (răspuns la opinia nr. 5.2)
mesaj trimis de Salomeea în data de 30.11.2017, 15:45

Iar ai aparut? Credeam ca ai devenit o persoana serioasa! ma bucur ca ai reaparut, ti-am dus dorul!

6.   Tragicomedie
mesaj trimis de Svejk în data de 29.11.2017, 12:22

1.Elitele politice, sociale și intelectuale ale actualei societăți românești par a fi alcătuite din romantici însingurați, disprețuitori ai tuturor colegior lor socio-profesionali și deplângători ai epocii de aur a trecutului, sau a epocii de aur prezente a exteriorului, fie vest-european, fie nord-american.

2. Avem de a face cu o lungă tradiție intelectuală autohtonă întemeiată de romantismul pașoptist și copios batjocorită de toată lumea de la Caragiale încoace. Batjocorind, cu egală nepăsare și dreptate și pe cei pe care astăzi îi considerăm adevărați "eroi ai neamului". Căci, așa cum este firesc, nu erau decât banali "common people" ai lumii de atunci, așa cum sunt și batjocoriții noștrii de azi. Adică viitorii "eroi ai neamului" pentru generațiile viitoare. 

3. Faptul că un cartezian iluminist de tipul Cornel Codiță a ajuns să se integreze în mulțimea bocitorilor este însă un semnal de alarmă pentru Svejk care riscă să îl piardă pe teteristul Marek. Mâine-pomâine, lovit de același microb se apucă și el să bocească după dispariția nuculenelor, înlocuite astăzi de banalele și disprețuitele gaițe.

4. Este cazul să punem stop acestui potop de regrete și să ne întoarcem la micul negustor de câini falsificați care, totuși, a făcut istoria. 

6.1.   Scuze (răspuns la opinia nr. 6)
mesaj trimis de Svejk în data de 29.11.2017, 12:24

Dublarea inutilă a mesajului aparține site-ului și nu autorului. El se mulțumește cu o singură intervenție.

6.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2017, 13:51

Haha

Oare?

Spam? 

6.3.   Filozofia carteziană (răspuns la opinia nr. 6)
mesaj trimis de Silvia în data de 03.12.2017, 08:27

Ca şi Bacon, interesul lui Descartes se îndreaptă către cunoaşterea ştiinţifică. Ştiinţa e atât un mijloc de cunoaştere a realităţii cât şi de ralizare a binelui şi fericirii umane. Metoda potrivită pentru descoperirea adevărului ar fi metoda deductivă, de esenţă matematică, prin care se stabileau nişte reguli în ajutorul cărora, cei care le observă nu vor presupune niciodată ca adevărat ceea ce e fals. 

Cele 4 reguli sunt: 1) Regula evidenţei raţionale (un lucru e adevărat numai atunci când e cunoscut prin evitarea prejudecăţilor şi a tot ce nu se înfăţişează clar şi distinct); 2) Regula analizei; 3) Regula sintezei; 4) Regula enumerării. 

Aşadar, plecând de la câteva adevăruri iniţiale sau numai de la unul, prin deducţie treptată se ajunge la cunoaşterea altor adevăruri. Dar, până la a aplica această metodă deductivă, trebuie găsit adevărul iniţial, evidenţa raţională incontestabilă, sarcină ce revine metodei carteziene. În ce constă această metodă? În afirmaţia-axiomă: Dubito ergo cogito, cogito ergo sum. 

Descartes se îndoieşte cu adevărat că ceea ce găseşte nu e exact ceea ce îi apare, de unde necesitatea unor controale riguroase pentru a stabili definitiv un rezultat sigur. „Mă îndoiesc de totul şi de toate” reprezintă deci prima treaptă a metodei lui Descartes. 

6.4.   NUCULE (răspuns la opinia nr. 6.1)
mesaj trimis de anonim în data de 03.12.2017, 08:37

À la faveur d'une liberté d'esprit presque absolue, dans une œuvre rebaptisée‘ LE GLAND DU SAVOIR’,

une interprétation témoigne de la réalité des régimes ‘clownesques ’en vertu de l’ivresse du pouvoir.  

Un grand arbre taillé pour la grande ascension ironise avec humour notre ‘DEMON-cratie’acco rdéon,  

ou comment le tragique de l'esprit humain ‘FAUX Q’, descendu aussi loin, finit par toucher le fond…. 

Sur un panneau de signalisation aux informations relatives, s’inscrit le toponyme pléonastique,  

dont la direction indique à tout usager où conduit la ’SOURCE’ de l’administration technocratique.  

Aux portes ouvertes de la cupidité, de la bêtise, ’PRIERE’de sortir son mouchoir tout en saluant ses guides.  

Du CLOWN BLANC à L’AUGUSTE institution, le centre du monde avec stupeur, découvre son coffre vide. 

Sans langue de bois, le panache de l’écureuil démontre la réalité de la gestion de sa caisse des dépôts,  

telle la masse monétaire scripturale, la ‘NUCULE’ ne représente plus que quelques pourcentages du magot. 

Si l’EPARGNE’est son métier, laissez le travailler tranquille, faire sa besogne, confiant dans sa planque, 

comme vider l’essence de son arbre, sert à créer les tonnes de photocopies des‘ billets de banque ‘.  

Rien ne change, dans ‘L’ETAT D’ESPRIT ’obéissant du peu qui ouvre les yeux et du grand reste qui suit. 

Pas de trêve hivernale, sans scrupule, le hors la loi ‘BANKSTER’, a mangé tous vos biens et vos fruits.  

 

Des membres d’une même école pas plus doués, aux productions annuelles dites glandaies,  

mènent le chemin de ceux qui nous gouvernent, dans l’ANTRE’ de la dix-septième lettre de l’alphabet.  

À cette élite des postes-clés sensés favoriser la reproduction de leur espèce au résulte de ‘GABEGIE’,  

toujours d’actualité, le plus célèbre tandem dans l'art de la pantomime tire sa révérence sans nostalgie.  

Une équipe commence à deux, le pauvre gars qui ne sait rien,se conforme à la représentation du plus sérieux. 

Chacun danse, salut en souhaitant bon courage au système d’incompétence, au seul mérite d’être ingénieux. 

La masse populaire non responsable de tout cela, use ses fonds de pantalons…les grands bas se reprisent. 

De quoi les confondre, avec assez d’arrogance et trop d’actes félons…les grands hauts méprisent. 

En s‘appuyant sur la transgression de morale ou certains messages délivrent et défendent des valeurs, 

ce QUERCUS CERRIS, impose les fesses de son derrière et restera de cette histoire, le grand vainqueur. 

Dotée d’une paroi très dure, toute intelligence sans amour devient comme les fruits secs de type akène, 

appréciés aussi par les cochons, de leurs déjections, un beau jour, repoussera peut être un chêne. 

Si l’arbre se juge à ses fruits qui pour autant ne peuvent proliférer à ses pieds,la nature est toujours bien faite, 

livrés à eux-mêmes, par la feuille, leurs vies s’envolent se planter ailleurs…nul en son pays n’est prophète… 

C.JARE CKI 

QUIVOGNE Jean Claude 

‘Toute révérence réduite à la dérision, cela va toujours s’arranger.

Alors, laissez-moi peindre jusqu’au bout’…  

7.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2017, 17:02

romania e putreda, coruptia si anarhia au cuprins toate segmentele si institutiile statului. neocomunistii au venit prin crima la putere in 1989 si nu vor pleca decat prin crima. tineretul si exilul sunt paralizate. extrema dreapta nu exista. nimeni nu este in stare sa gandeasca ceva bun pentru tara si pentru popor. in curand vom sarbatori desfiintarea tarii. nimeni nu va va salva.

7.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
mesaj trimis de Samoleia în data de 30.11.2017, 10:41

In nici un caz asa.

7.2.   se numeste Salomeea (răspuns la opinia nr. 7.1)
mesaj trimis de CS în data de 30.11.2017, 15:48

Iti cam place de domnisoara Salomeea!

8.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 30.11.2017, 11:16

..... Nici unul dintre cei care o vreme au mai purtat Coroana României nu a înţeles, nu a adoptat, nu s-a ridicat la standardul definiţiei dată de viaţa Reginei Maria: "Un rege este proprietate publică". 

Traim vremuri moderne, se mai "privatizeaza" si regalii. 

9.   "o insulă de latinitate"
mesaj trimis de Pribeagul în data de 30.11.2017, 19:08

Sa fim optimisti si organizati! Mersul romanilor prin istorie este simplu si clar.

Pina pe la inceputul secolului XVII principatele romane erau la nivelul tarilor vestice; domnitorii nostri tineau legatura cu imparatii si regii Europei si cu insusi papa Romei. Din viltoarea secolelor XVII-XVIII s-a nascut, greu din strinsoarea imperiilor otoman, austro-ungar si tarist, in sec XIX, Romania, plina de sperante, confirmate pe deplin in sec XX. In timp ce totul in jur s-a prabusit (imperiile otoman, austro-ungar, tarist, URSS), romanii au reusit sa se uneasca, devenind a saptea tara ca marime din UE. 

Ca urmare, eu as compara Romania si romanii cu o floare care infloreste, neajunsa inca la maturitate. Ce floare, cimp de flori! :))  

Este drept ca avem probleme serioase in ceea ce priveste conducerea tarii, dar acestea pot fi rapid rezolvate, prin intarirea societatii civile. Imbucuratoar este ca aceasta face pasi repezi spre un stadiu care-i va permite sa corecteze derapajele inregistrate de conducerea tarii. Dovada este ca sub presiunea populara s-a reusit retragerea OUG 13, ca nimicarnita aia unsuroasa de ministru al justitiei, slujbas prost si ticalos, a fost schimbat. Trebuie mers pe drumul acesta si daca-i vom face/forta pe conducatori sa conduca bine succesul este asigurat. A conduce bine este un lucru mult mai simplu decit toata tropaiala asta bezmetica realizata cu un consum urias de energie de care da dovada Puterea. Ce simplu era ca Puterea sa-si fi vazut pur si simplu doar de buna guvernare! 

Totul sta in puterea mintii noastre, in vointa noastra de a ne uni, organiza si actiona.  

La ceas de sarbatoare, 

Traiasca Romania!, in esenta ei mindra, mare si frumoasa.

9.1.   Multumesc! (răspuns la opinia nr. 9)
mesaj trimis de MAKE în data de 30.11.2017, 21:08

Traiasca Romania!

9.2.   doar iubirea ne va vindeca! (răspuns la opinia nr. 9.1)
mesaj trimis de Salomeea în data de 02.12.2017, 16:11

The Great Universe always sends the energy of Love to all living beings. For example, the sun

continuously radiates the life force energy in all directions, thus giving life to everything. The energy 

of the sun becomes heat, light, and vibration. The energy of the sun is also the vibration of Love

reradiating through the sun. 

9.3.   5 principii pt fericire (răspuns la opinia nr. 9.2)
mesaj trimis de Penelope în data de 02.12.2017, 16:21

1. Just for today, do not be angry.

2. Do not worry. 

3. Be thankful. 

4. Do what you are meant to do.

5. Be kind to others. 

9.4.   oe karg (răspuns la opinia nr. 9.3)
mesaj trimis de Penelope în data de 02.12.2017, 16:43

Do not be angry

Because the emotion of anger affects both ourselves and others, the Gokai urges us not to hold on 

to anger or other negative energy producing emotions. 

Self-centered people tend to exhibit strong emotions and to increase the intensity of their negative 

emotions such as anger or hatred. This ultimately leads to their ruin. It is necessary to maintain 

mental and emotional balance and to live a serene and peaceful life by means of Reiki. 

Do not worry 

Do your best, and then leave the outcome of your efforts to the Universe. Maintain peace of mind. 

We tend to cling to the past and fear the future; we find it hard to keep our minds focused on the 

present. We must realize that we are granted a life to live and to fulfill our purpose. When people are 

in resonance with the Great Universe, there is no room for anger or fear. At Level III (Shinpi-den), 

you will learn how important it is to leave everything to the Universe. 

Be thankful 

When we realize that we are granted a life to live, we become thankful towards nature and others. 

Only human beings have the capacity for gratitude which radiates from the highest level of the mind. 

When we relinquish selfish desire and live a life of resonance with Reiki, gratitude will manifest 

naturally. 

Do what you are meant to do 

In order to fulfill our life purpose, we must learn what is necessary for us to learn. Through our 

everyday life and work, we learn what it is that we are meant to do. Since ancient times, there have 

been practiced which require leaving the world behind in order to learn what one must learn. The 

Reiki path on the other hand, considers that it is important to learn the truth while in relationship with 

others. Employ Reiki to learn what life has to teach you. 

Be kind to others 

Each person is here to learn something. Every person we run into has something to learn. We must 

help each other fulfill our purpose and play our roles. We may realize that people who, at first glance, 

may seem to have a negative effect on us, are actually natural catalysts in our lives. We must turn 

towards them and allow their important roles in our lives to unfold. From the point of view of the 

universe, all souls are equal. 

So when we say “be kind to others” we mean “take good care of yourself”. By practicing Reiki, you

will naturally develop the inclination to “be kind to others”. 

9.5.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 9)
mesaj trimis de emil în data de 04.12.2017, 14:13

Nici tu nu crezi! Nu?

10.   Ginduri_Inaltatoare....
mesaj trimis de _'C"_ în data de 01.12.2017, 14:56

..Pt. distinsii domni Forumisti si cu totii docti-sadea se pare si prin excelenta~!__!~....Dar si special pt. domnul Iulian Chifu_reputat profesor-jurnalist si analist de politica externa si relatii inernationale....Buna ziua domnul Iulian Chifu !...Si la multi ani de ziua noastra nationala...Astazi eu nu voi comenta nimic legat de ziua national_A' ! Are vad cine sa o faca..si mai ales si tinind seama si de faptul ca la 99 de ani de la marea unire suntem mai dezbinati ca niciodata_( Cum bine remarca de altfel, aseara si fostul presedinte Emil Constantinescu~!!)_din motivele bine stiute__!..Ma voi limita in a spune doar-ca modul in care Ungaria vecina ne trateaza cu "respect" ziua nationala arata in mare parte precum o radiografie modul in care politicenii nostri gestioneaza relatile de natura politica in special cu cei de la Budapesta si nu numai !!__..Adica nu se comporta asa cum ar trebuie sa se comporte si in contra-partida la declaratile dar si la gesturile ofensatoare facute de catre diversi politiceni tot de la Budapesta__!!..Ne toarna in K'-p mizerii asa cum au ei chef si pofta !!..Caci oricum Loazele_Astea politice si CORUPTE de la Bucruresti mare lucru nu facK in vederea remedierii situatiei...EI isi vad pe mai departe de ale LOR_....Dar stati domnule Chifu' sa vedeti ce o sa fie la anu'...~~Abia astept anul care vine cu al sau centenar~~.....Insa astazi de ziua nationala gindurile mele_( ~'cele sublime'~ )_strabat J'de miiii de km-patrati si ajung unde alt undeva decit la Pheniaaan~in mareata si minunata Koree de Nord~..Daaa__!..Un loc sacru in felul sau si unic pt. umanitatea cea civilizata in special, aici incluzindune si pa' noi desigur~..Un loc unde timpul si viata propriu-zisa curge altfel ! Iar noi cei multi de aici stim cum merge ceasul si timpul acolo la Ei__..Si cu toate astea acei oameni obisnuiti ca si noi de altfel sunt totusi mindrii de ei, de tara lor, dar si de conducatorul LOR nu in ultimul rind_comparativ cu ai nostrii cei din prezent_!!...Biine ! Nu voi sta acum sa fac si analiza in concret a ceea ce se intimpla in fapt acolo'__..Toata lumea stie ce se intimpla acolo la EI__!....Dar !..Recentul test cu o racheta balistica inter-continentala, primul de acest gen, si primul succes la aceasta categorie de arme, strategice-bineinteles si de prima mina nu a facut altceva decit sa toarne si mai mult gas pe foc iritind mai tare regimul politic de tip_DEMOCRAT_si reper de talie mondiala de la WW-DC !__..Insa pt. Noi cei multi si privitori din fotoliu la acest Maaare-spectacol al lumii nu poate decit sa ne Bucure~ENORM si mai mult nu face decit sa fim intr-un fel de unison de ginduri si simtiri cu poporul Nord Khoreean la o asemenea Mareata realizare tehnologica si TOP~!!...Caci iata ! Si o tara mica si marunta pe harta lumii poate dezvolta de una singura capabilitati de aparare proprii si compatibile cu cele detinute da marile puteri economice si militare ale lumii~..~Deci_FELICITARILE noastre pt. acesta realizare si de laudat pina la urma a regimului de la Phenian~.....Dar dupa cum am spus deja o astfel de "capodopera militara" nu este pe placul celor de WW_DC care ramin la fel de vocali in continuare..Dar fara cine stie ce urmari !!_...Insa daca dam putin timpul inapoi, ne aducem cu totii aminte ca genialul general al fortelor militare Americane din Pacific si ulterior si in razboiul ce a urmat in peninsula Khoreana adica D. Mc'Arthur a sugerat Ka'petenilor politice si militare de la Wasghinton DC din acea vreme sa foloseasca arma nucleara impotriva fortelor comuniste, ca unica solutie de a pune capat conflictului armat si implicit de a evita astfel divizarea peninsulei..!!..si mai ales tinind seama ca fortele Chinezesti aliate pe front nu detineau in acel moment ogive nucleare operationale pt. a riposta !..Deci se putea folosi-again arma atomica ca unica solutie !!..Caci la fel nu cred ca Rusii ar fi ripostat la rindu lor riscind astfel un conflict nuclear deschis intre cele doua super-puteri, desi e posibil, asta chiar nu mai stiu !!!_..Insa a fost refuzat categoric si dat jos de la comanada fiind inlocuit de la post_!...Ei bine ! Acum cred ca actualii conducatori politici dar mai ales cei miltari Americani regreta_AMARNIC_aceasta decizie_'PROASTA'_luata atunci de catre predecesorii lor_..Insa mare lucru NU cred ca pot face acum in prezent ! Decit sa accepte onest si diplomatic situatia data ! Adica sa considere regimul de la Phenian domnule I. Chifu un partener cu drepturi egale la discutiile care vor urma_sper_AM~...Cu sanctiunile economice deasemeni domnule Chifu mare brinza NU vor face Americanii si aliatii lor, caci peste tot in lume unde sau dictat si se dicteaza sanctiuni economice unor regimuri politice de diferite culori si radicale sau autoritare, aceste sanctiuni si-au dovedit de fiecare data_INEFICENTA_impotriva regimurilor politice-respective !..Tot cetatenii au fost cei care au suferit si sufera mai departe ! NU_conducatorii LOR_..EI isi vad de ale lor treburi tot mai departe ca si inainte__..Sanctiunile economice le suporta_INTOTDEUNA_oamenii de rind si nu conducatorii__!!...Asa ca actuala administratie de la WW-DC ar fi bine sa isi schimbe nitel registrii de lucru si sa inceapa negocierile de la egal si pe picior egal cu regimul Nord-Khorean !_..Nu ia-ti dat jos pina pina acuma pe cale "pasnica" adica cu o lovitura de palat sau de stat si implicit o revolutie ??...Nuu' ??__..E'_Acum dupa ce detin capabilitati nucleare dar si vectorii de mare precizie necesari, sansele sunt practic minime_!!....Deci do'mnilor gentilmeni Americani ! Acceptati bree' situatiunea data ! Nu fiti mereu cu nasul pa' sus si Orgoliul mai mare decit China !..Care China, va place nu va place il are ca aliat fidel pe Kim ! E satelitul lor la fel ca Rusii cu o mare parte din fostele sale republici sovietice !..La fel ca voi Americanii cu noi cei din NATO dom'le !..Adica nu au dreptul si Chinezii sa aiba un aliat fidel ??..Nu' ?..DC_?..Chiar asa tare va este frica de o tara Marunta si Inapoiata economic precum Khoreaa de Nord do'mnilor~~?...Hai sa fim seriosi !!..............PS. ....Ca tot ii place regimului de la Phenian sa mai lanseze cite o sageata verbal-acida spre Washington infuriindui Rauuu !! si pe masura ORGOLIULUI_lor cel planetar ! Eu personal NU_cred ca regimul lui KIM' va repeta gresalile istoriei in speta fiind vorba de Japonia Imperiala cu Pearl Harborul ! Chiar NU cred !_..Insa daca "IN_nebunia sa chiar o va face " prima tinta nu va fi US-ul sau Japanul desi am ceva dubii privind Japanul, ci mai degraba Seulul ! Si oarecum dupa modelul Nord-Vietnamez acum 40 si ceva de ani !!....Eu asa am vaga senzatia..VOI__nu~?....___E'_A cum injurati_MA' va rog !!____~~~.........Cum zicea nea Gigi B. ??..."Ba' Comunistior ! FF in "... " ! ".....

Articole din aceeaşi secţiune

Editorial

Cătălin AvramescuChiar vor să distrugă economia?
22 ian. Cătălin Avramescu


Cristian PîrvulescuAbandonarea libertăţilor 5
21 ian. Cristian Pîrvulescu


Cornel CodiţăDăncilă despre Brexit şi Abramburica despre Eminescu28
18 ian. Cornel Codiţă


Raţiunea a zburat pe fereastră... demult!24
16 ian. Cornel Codiţă


Cătălin Avramescu De ce mă uit la Al-Jazeera
15 ian. Cătălin Avramescu


CRISTIAN PÎRVULESCUEuropa văzută dinspre Ateneu3
14 ian. CRISTIAN PÎRVULESCU


Cornel CodiţăCum şi-a ratat istoria propriul sfîrşit23
11 ian. Cornel Codiţă


Cornel CodiţăTragicul caz de corupere a unei oarbe ce mînuia o sabie12
09 ian. Cornel Codiţă


Cătălin AvramescuCerneala Caracatiţei
08 ian. Cătălin Avramescu


România în sau pe turnantă?5
07 ian. CRISTIAN PÎRVULESCU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.