Gala BURSA 2018

Siegfried Mureşan:

Dăncilă se întoarce la Bruxelles cu un bilanţ ruşions 2

10 iul. 11:00 Politică
R.G.
sursa foto Twitter
sursa foto Twitter

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) declară că: "Dăncilă se întoarce la Bruxelles cu un bilanţ ruşions, inflaţie şi deficit record, îndepărtarea de zona euro, legi antijustiţie", coform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

"În primul rând, actualul prim-ministru a făcut o prioritate din a slăbi justiţia pentru a-i face pe plac preşedintelui infractor al PSD, Liviu Dragnea. A sprijinit cererea de revocare a procurorului-şef al DNA de către ministrul Justiţiei, deşi Consiliul Superior al Magistraturii, instituţie abilitată să evalueze activitatea judecătorilor şi procurorilor, a avizat negativ procedura de demitere. Guvernul condus de Dăncilă a sprijinit, totodată, modificările la Codul penal prin care este slăbit actul justiţiei, iar abuzul în funcţie este aproape dezincriminat.

În cele aproape 6 luni de guvernare, rata inflaţiei şi deficitul bugetar au bătut record după record. Avem cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, de 5,4%, şi asistăm la o creştere de aproape 4 ori a deficitului bugetar faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, de la 2,2 miliarde de lei, la 8,14 miliarde de lei.

O altă contraperformanţă a Guvernului Dăncilă în aceste aproape 6 luni de mandat o reprezintă absorbţia fondurilor europene. Astfel prim-ministrul Dăncilă şi ministrul pentru fonduri europene au absorbit doar 3,5 milioane de euro din cele 4,37 miliarde de euro alocate de UE ţării noastre în perioada 2014 - 2020 pentru combaterea şomajului. În ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional, absorbţia Guvernului Dăncilă este de doar 34 de milioane de euro, dintr-un total de 6,7 miliarde de euro alocări pentru aceeaşi perioadă. În acest ritm, cel mai probabil vom avea dezangajări de fonduri europene până la finalul acestui an.

Nu în ultimul rând, Guvernul României dovedeşte o slabă pregătire a Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. În concluzie, Viorica Dăncilă revine la Bruxelles cu un bilanţ ruşinos pentru orice prim-ministru european. De aceea, trebuie să ne aşteptăm la o reacţie dură şi fermă din partea partenerilor internaţionali. Se vor cere garanţii privind reducerea deficitului bugetar, absorbţia fondurilor europene, respectarea statului de drept şi buna pregătire a preşedinţiei Consiliului UE."


Opinia cititorului: 2
1.   Mesaj eliminat conform regulamentului
mesaj trimis de Redacţia în data de 10.07.2018, 11:50

...

2.   Mesaj eliminat conform regulamentului
mesaj trimis de Redacţia în data de 10.07.2018, 13:52

...

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

George Ciamba, nominalizat pentru portofoliul Afacerilor Europene
13 nov. V.D.


DAN BARNA:Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei
13 nov. V.D.


TIMMERMANS: Nu există nicio discuţie privind art. 7 şi România
13 nov. V.D.


Claudiu Manda a fost audiat la DNA
13 nov. V.D.


KLAUS IOHANNIS:Singurul scop al Guvernului este să-l scape pe Dragnea de închisoare
13 nov. V.D.


Niculae Bădălău, audiat la DNA
13 nov. V.D.


DRAGNEA DESPRE FIREA:"Să stea liniştită, am suficientă bărbăţie"
13 nov. A.P.


DRAGNEA, DESPRE DEMERSUL DE LA ÎCCJ:Dorinţa mea - să fim judecaţi de completuri constituite legal
13 nov. E.M.


Camera Deputaţilor: Badea, votat să rămână preşedintele ASF
13 nov. M.G., T.T.


GABRIELA FIREA:CEx va decide un preşedinte interimar al PSD Bucureşti2
13 nov. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.