SIEGFRIED MUREŞAN, EURODEPUTAT:

"Anul 2018, anul scumpirilor marca «PSD - ALDE»"

11 ian. 13:18 Politică
Andreea Cuzub
Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook)
Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook)

Anul 2018 începe cu un nou val de scumpiri din cauza măsurilor pe care Guvernul PSD - ALDE le-a luat de la instalarea în funcţie, afirmă Siegfried Mureşan, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "Preţul gazelor naturale pentru populaţie creşte, începând de ieri, cu 5,6%, potrivit unei analize a Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie. Carburanţii se tot scumpesc, numai benzina este astăzi cu 12% mai scumpă faţă de începutul anului trecut, iar acest lucru se întâmplă din cauza introducerii supraaccizei de către Guvernul PSD - ALDE. De asemenea, potrivit datelor oficiale, au crescut preţurile la alimente şi la mărfuri nealimentare, lucru care a dus la creşterea inflaţiei, iar specialiştii anunţă că aceasta va continua să crească şi în acest an. O inflaţie mai mare înseamnă dobânzi şi rate mai mari la credite, lucru care îi va afecta puternic pe toţi românii care au împrumuturi, asta după ce anul trecut ratele s-au scumpit cu aproximativ 150 de lei. Toate acestea sunt efectele negative ale politicilor economice pe care Guvernul PSD - ALDE le aplică şi care se bazează pe creşterea consumului şi reducerea investiţiilor".

Majorările salariale din sectorul public şi măsurile de relaxare fiscală se dovedesc inutile de vreme ce sunt anulate de scumpirile generate de inflaţie şi de facturile mai mari, susţine Siegfried Mureşan.

De asemenea, în comunicat se menţionează: "În plus, deficitul comercial al României continuă să se adâncească, în primele 11 luni ale anului trecut, potrivit datelor publicate zilele acestea de Institutul Naţional de Statistică - INS, a ajuns la peste 11 miliarde de euro, cu circa 2,6 miliarde de euro mai mare decât în perioada similară din 2016. Efectele negative ale acestui deficit se simt în buzunarul fiecărui român pentru că preţurile bunurilor de consum nu vor putea fi ţinute la nesfârşit la un nivel scăzut prin măsuri guvernamentale populiste, iar importurile vor pune presiune tot mai mare pe puterea de cumpărare a noastră, a tuturor. 2018 se anunţă deja a fi un an al scumpirilor marca «PSD - ALDE», prognozele economice arată deja că inflaţia va continua să crească şi că moneda naţională se va deprecia deoarece producţia internă nu face faţă consumului şi importurilor".

Siegfried Mureşan a afirmat: "Pentru a avea o creştere economică sustenabilă, România ar trebui să se bazeze pe investiţii şi producţie internă, nu pe consum. Apoi, să nu uităm că, deşi România are o creştere economică de peste 6% estimată pentru 2017, cu care Guvernul PSD - ALDE nu mai conteneşte să se laude, deficitul bugetar riscă să depăşească ţinta de 3%. Adică, deşi avem mai mulţi bani la buget, cheltuim mai mult decât avem, asta înseamnă că actualii guvernanţi se împrumută în fiecare lună, iar aceste datorii le plătim, noi, românii. Numai în primele 10 luni din 2017, datoria externă totală a României crescut cu 1,39 de miliarde de euro faţă de anul anterior. Ca să trăim mai bine, Guvernul PSD - ALDE trebuie să dezvolte competitivitatea economiei, adică să susţină industria autohtonă şi să investească în infrastructură, cercetare şi inovare, lucru pe care vedem de atâta vreme că refuză să-l facă. Avem nevoie de investiţii în acele domenii care atrag investitorii şi ajută economia să crească, nu de politici falimentare de creştere a consumului şi de majorări salariale de faţadă, care nu se fac resimţite în buzunarele românilor din cauza creşterii galopante a costurilor de viaţă.".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

TĂRICEANU DESPRE POZIŢIA COMISIEI DE LA VENEŢIA:O opinie politică, extrem de subţire
16 iul. A.M.


Toader despre raportul Comisiei de la Veneţia: "Este un raport intermediar, care poate fi completat"2
16 iul. V.D.


COMISIA DE LA VENEŢIA SPUNE STOP ABUZURILOR PSDIohannis şi CSM, rol mai mare în domeniul justiţiei1
16 iul. George Marinescu


COMISIA DE LA VENEŢIA INFIRMĂ ABSURDA JUDECATĂ A CCRMălai mare, Iohannis, a dat cu piciorul norocului28
16 iul. FLORIAN GOLDSTEIN


Războiul dintre sciatica lui Juncker şi geniul stabil al lui Trump8
16 iul. MAKE


Eugen Tomac (PMP) cere demisia ministrului Culturii
15 iul. A.M.


USR: CCR să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia4
15 iul. A.M.


KLAUS IOHANNIS:România şi Franţa vor contribui la relansarea UE4
15 iul. A.M.


Corina Creţu în vizită la Beijing
14 iul. A.M.


Revocarea procurorilor-şefi în atenţia Comisiei de la Veneţia2
14 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.