"Siemens" anunţă că va desfiinţa 6.900 de locuri de muncă

16 nov. 2017 Internaţional
Andrei Stan
"Siemens" anunţă că va desfiinţa 6.900 de locuri de muncă

Conglomeratul industrial german "Siemens" a anunţat, astăzi, că va elimina un număr de 6.900 de locuri de muncă la nivel mondial, dintre care jumătate în Germania, ca răspuns la modificările apărute în sectorul producţiei de energie, informează Reuters.

Lisa Davis, membru în comitetul director al "Siemens", a explicat, într-un comunicat de presă: "Industria producţiei de electricitate traversează perturbări de o amploare şi o viteză fără precedent. Energiile regenerabile pun alte forme de producţie de electricitate sub o presiune crescută".

Grupul a precizat că aproximativ jumătate din locurile de muncă vor fi eliminate în Germania, unde compania intenţionează să închidă uzinele sale de la Goerlitz şi Leipzig. Pe lângă Germania, măsurile de restructurare vor duce la eliminare a aproape 1.100 de locuri de muncă în alte ţări europene, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, "Siemens" a anunţat că profitul său a scăzut la 2,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, de la 2,4 miliarde de euro în aceiaşi perioadă a anului trecut. Profitul realizat de operaţiunile de electricitate şi gaze naturale a scăzut cu 40% în ultimul exerciţiu fiscal.

Decizia celor de la "Siemens" vine la scurt timp după ce conglomeratul industrial american "General Electric" a dezvăluit propriul plan de restructurare, după un an 2017 dezastruos. Ambele companii se confruntă cu o încetinire a cererii pentru echipamente destinate producţiei de electricitate pe baza utilizării de combustibili fosili într-un moment în care energiile regenerabile devin mai rentabile din punct de vedere economic.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Olanda şi Turcia îşi restabileasc relaţiile diplomatice
20 iul. A.M.


Wall Street a deschis în creştere
20 iul. A.M.


Bursele asiatice au închis în apreciere
20 iul. A.M.


Germania tot mai îngrijorată de taxele americane
20 iul. V.D.


Trump l-a invitat pe Putin în SUA la toamnă
20 iul. R.G.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în creştere
20 iul. R.G.


BURSELE DIN LUMEPieţele europene, afectate de scăderea sectorului minier
20 iul. A.V.


Băncile cu probleme din India vor primi injecţii de capital
20 iul. A.V.


Intercontinental Exchange a finalizat preluarea Chicago Stock Exchange
20 iul. Alina Vasiescu


Grecia se pregăteşte să revină pe pieţele de obligaţiuni
20 iul.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.