"Siemens" anunţă că va desfiinţa 6.900 de locuri de muncă

16 nov. 2017 Internaţional
Andrei Stan
"Siemens" anunţă că va desfiinţa 6.900 de locuri de muncă

Conglomeratul industrial german "Siemens" a anunţat, astăzi, că va elimina un număr de 6.900 de locuri de muncă la nivel mondial, dintre care jumătate în Germania, ca răspuns la modificările apărute în sectorul producţiei de energie, informează Reuters.

Lisa Davis, membru în comitetul director al "Siemens", a explicat, într-un comunicat de presă: "Industria producţiei de electricitate traversează perturbări de o amploare şi o viteză fără precedent. Energiile regenerabile pun alte forme de producţie de electricitate sub o presiune crescută".

Grupul a precizat că aproximativ jumătate din locurile de muncă vor fi eliminate în Germania, unde compania intenţionează să închidă uzinele sale de la Goerlitz şi Leipzig. Pe lângă Germania, măsurile de restructurare vor duce la eliminare a aproape 1.100 de locuri de muncă în alte ţări europene, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, "Siemens" a anunţat că profitul său a scăzut la 2,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, de la 2,4 miliarde de euro în aceiaşi perioadă a anului trecut. Profitul realizat de operaţiunile de electricitate şi gaze naturale a scăzut cu 40% în ultimul exerciţiu fiscal.

Decizia celor de la "Siemens" vine la scurt timp după ce conglomeratul industrial american "General Electric" a dezvăluit propriul plan de restructurare, după un an 2017 dezastruos. Ambele companii se confruntă cu o încetinire a cererii pentru echipamente destinate producţiei de electricitate pe baza utilizării de combustibili fosili într-un moment în care energiile regenerabile devin mai rentabile din punct de vedere economic.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Surse: Negociatorii pentru Brexit întrerup discuţiile câteva zile
16 oct.


"Sears", sub protecţia Legii falimentului
16 oct. ALINA VASIESCU


BURSELE DIN LUMESectorul telecom şi cel energetic aduc creşteri pe pieţele europene
16 oct. A.V.


MINISTRUL FRANCEZ AL ECONOMIEI, BRUNO LE MAIRE:Ford preferă să închidă o uzină, în loc să o vândă unei companii belgiene
16 oct.


Aliaţii lui Merkel au pierdut alegerile în Bavaria
16 oct. V.R.


ÎN PROCESUL DE DEZARMARE NUCLEARĂ:Franţa, pregătită să ajute Coreea de Nord
15 oct. I.T.


Yemen, "cea mai dură foamete din ultimii 100 de ani"
15 oct. T.T.


Comisia parlamentară a SRI, vizită în Franţa
15 oct. T.R.


Bursele europene au închis în creştere
15 oct. I.I.


Luare de ostatici la gara centrală din Koln
15 oct. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.