SIF Moldova investeşte în complexul rezidenţial Atria Urban Resort

20 nov. Companii
RAMONA RADU
SIF Moldova investeşte în complexul rezidenţial Atria Urban Resort

Acesta este cel de-al treilea proiect imobiliar în care este implicată societatea de investiţii 

SIF Moldova şi omul de afaceri Liviu Lepădatu, fondatorul companiei de IT&C Tornado Sistems, investesc în proiectul rezidenţial Atria Urban Resort.

Acesta este cel de-al treilea proiect imobiliar în care investeşte administratorul de fonduri de investiţii alternative, după Veranda Mall şi Baba Novac Residence. Atria Urban Resort este finanţat de Banca Transilvania.

Ansamblul rezidenţial, proiectat să aibă cinci blocuri care urmează să găzduiască 1.400 de locuinţe - garsoniere, studiouri duble, apartamente cu două, trei şi patru camere - este situat în Şoşeaua Chitilei, ne-a spus, recent, John Cuşa, reprezentant al proiectului imobiliar.

Domnul Cuşa ne-a explicat: "Proiectul prevede patru faze de dezvoltare. Prima etapă cuprinde 160 de apartamente cu două şi trei camere, care urmează să fie date în folosinţă la finalul lunii Noiembrie. Construcţia este finalizată şi avem ante-contractate 75% dintre locuinţele respective. Complexul rezidenţial cuprinde doar blocuri, cu parter şi patru etaje, înconjurate de spaţii verzi.

Cea mai mică locuinţă (un studiou) are o suprafaţă construită de 52,72 mp, 40,32 mp utili şi o grădină de 24,25 mp utili. Apartamentele cu două camere au o suprafaţă construită minimă de 65,01 mp, 51,62 mp utili minim şi o grădină de 22,23 mp, iar cele de trei camere au o suprafaţă totală care pleacă de la 81,60 mp - suprafaţa construită este de 77,80 mp, o suprafaţă utilă care pleacă de la 60,50 mp şi un balcon cu o suprafaţă utilă de 2,65 mp. Apartamentele cu două camere au preţuri cuprinse între 60.000 euro şi 75.000 euro, plus TVA, iar locuinţele de trei camere au un preţ care variază între 85.000 euro şi 100.000 euro, plus TVA, majoritatea se încadrează în cota de TVA de 5%. Locurile de parcare prevăzute în proiect sunt doar supraterane şi costă 4.500 euro, plus TVA".

Constructorii îşi propun să finalizeze întregul ansamblu într-un termen de cinci ani, iar apartamentele vor fi livrate clienţilor finisate, ne-a mai spus domnul Cuşa, potrivit căruia proiectul despre care ne-a vorbit este unul care se adresează clienţilor din clasa middle, menţionând că locuinţele de la etajele intermediare sunt prevăzute cu logii, cele de la parter cu grădini, iar cele de la ultimele etaje cu terase care vor avea suprafeţe de până în 20 mp.

Proiectul de urbanism este făcut de firma JTP Architects din Londra, iar cel de peisagistică de renumitul peisagist Nicolas Triboi, complexul rezidenţial Atria fiind gândit ca un resort, care ar urma să aibă şi spaţii comerciale la parterul anumitor blocuri, a conchis reprezentantul Atria Urban Resort.

Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ANALIZĂ CITR:Vânzarea activelor non-core business grăbeşte salvarea companiilor în insolvenţă
16 dec. M.A.


INTERNATIONAL FLAVORS & FRAGRANCES,Un nou gigant al bunurilor de consum
16 dec. A.I.G


Boeing ar putea opri producţia de avioane 737 MAX
16 dec. F.F.


AFI Europe şi NEPI Rockcastle semnează achiziţia portofoliului de birouri din România al NEPI
16 dec. F.D.


NEGOCIERI ÎNTRE GUVERN ŞI COMISIA EUROPEANĂCompania Tarom, între a fi şi a primi
16 dec. GEORGE MARINESCU


TOT ÎN ZONA BULEVARDULUI THEODOR PALLADY,Constructorul Palladium Residence ridică Hils Pallady Apartments
16 dec. RAMONA RADU


Renunţarea la suprataxarea contractelor cu normă redusă sau revenirea la normalitate
16 dec. RALUCA BONTAŞ, PARTENER GLOBAL EMPLOYER SERVICES, DELOITTE ROMÂNIA


Voucherele de vacanţă, menţinute la nivelul lui 2019
16 dec. O.D.


Ministrul Sănătăţii recunoaşte că sistemul este într-o perioadă critică
16 dec.


Eurostat: România, cel mai mare exportator de viori din UE
16 dec.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.