SIF3 vrea schimbarea formei de administrare la Transilvania Leasing şi Credit IFN

10 aug. Piaţa de Capital
A.I.

Modificarea presupune încetarea mandatului actualului Consiliul de Administraţie, condus de Iulian Stan 

SIF Transilvania (SIF3) a solicitat convocarea adunării acţionarilor Transilvania Leasing şi Credit IFN Braşov (TSLA) în vederea supunerii la vot a mai multor puncte între care modificarea formei de administrare a societăţii şi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Consiliului de Audit, se arată într-un raport al emitentului remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, va fi supusă la vot schimbarea formei de administrare a Transilvania Leasing şi Credit IFN din sistem unitar în sistem dualist şi modificarea Actului Constitutiv, ceea ce implică încetarea mandatului Consiliului de Administraţie şi directorilor societăţii, reiese din raportul emitentului.

În prezent, Consiliul de Administraţie al Transilvania Leasing şi Credit IFN este format din preşedintele Iulian Stan şi membrii Elena Eliza Cristian şi Alina Simona Antohe, cu mandate de patru ani începând din decembrie 2019, în timp ce Sorin Donca este director general iar Anca Nicoleta Mustaţă este director economic.

Atât în cazul Consiliului de Supraveghere cât şi al celui de Audit, mandatul membrilor ce va fi supus votului este de doi ani.

Acum, cererea societăţii din Braşov se află în analiza conducerii Transilvania Leasing şi Credit IFN, urmând a fi efectuate demersurile pentru convocarea adunărilor generale (AGA şi AGEA), în conformitate cu prevederile legale, se arată în raport.

Demersul SIF Transilvania, care nu este singular, vine în condiţiile în care, din primăvară, societatea cu sediul în Braşov are un nou directorat condus de Marius Moldovan, după peste 20 de ani în care Mihai Fercală a fost în fruntea directoratului societăţii.

Săptămâna trecută, SIF3 a cerut convocarea acţionarilor a două societăţi pe care le are în portofoliu, respectiv Şantierul Naval Orşova (SNO) şi Turism Felix (TUFE), pentru modificarea Actelor Constitutive ale societăţilor şi alegerea membrilor Consiliilor de Administraţie pentru un mandat de doi ani.

În ambele cazuri, Consiliile sunt conduse de Mihai Fercală.

SIF Transilvania are 68,5% din Transilvania Leasing şi Credit IFN, în timp ce SIF Muntenia are 24,72% din societatea ce activează în domenul leasing-ului financiar.

Pentru primul trimestru al acestui an, Transilvania Leasing şi Credit IFN a obţinut un profit net de 0,868 milioane lei, cu 63% peste cele 0,534 milioane lei, în primele şase luni ale lui 2019.

Acţiunile TSLA sunt listate pe Piaţa AeRO administrată de Bursa de Valori Bucureşti, iar la ultimul preţ din piaţă, de 0,0265 lei, emitentul are o capitalizare de 13,66 milioane lei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în scădere
25 sep. G.U.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 9,30 milioane de euro pe BVB
25 sep. J.P.


ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2020Profit net de 28,82 milioane de lei pentru SIF Oltenia2
25 sep. M.G.


ÎN S1 2020 FAŢĂ DE S1 2019Cifra de afaceri a Chimcomplex a scăzut cu 182 milioane de lei pe fondul pandemiei Covid-19
25 sep. M.G.


Indicii BVB au deschis în creştere
25 sep. J.P.


Activele nete ale fondurilor deschise locale au crescut în luna august cu 0,3%
25 sep.


BVBSesiune negativă pentru indici
25 sep. A. I.


S.I.F. OLTENIA-RAPORT CURENT
25 sep.


LA DATA DE 29 OCTOMBRIE SIF5 convoacă acţionarii pentru aprobarea unui program de răscumpărare reprezentând 5% din societate15
24 sep. A.B.


Indicii BVB au închis în scădere
24 sep. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.