Siria se pregăteşte pentru o confruntare militară cu Turcia în nord-est

04 iul. 12:35 Internaţional
A.P.
Siria se pregăteşte pentru o confruntare militară cu Turcia în nord-est

Armata siriană şi Forţele Naţionale de Apărare sunt în alertă, ca răspuns la o nouă rundă de agresiuni ale armatei turce din nord-estul Siriei, informează Zerohedge.

Câteva convoaie ale forţelor guvernamentale, inclusiv mai multe tancuri de luptă T-62M şi o serie de camioane echipate cu mitraliere au fost trimise în mediul rural din Ayn Issa. Faptul că artileria turcească a atacat poziţiile forţelor democratice siriene conduse de kurzi a dus la acest lucru. Un alt grup de trupe guvernamentale au fost trimise în apropiere de oraşul Tell Tamr.

Potrivit unor surse locale, recentele greve turceşti nu au făcut victime în rândul civililor sau personalului militar. Cu toate acestea, atacurile turceşti obişnuite asupra acestor zone au transformat teritoriul într-o ţară a nimănui. Presa de stat siriană a raportat, de asemenea, că Turcia a înfiinţat o nouă tabără de pregătire la nord-vest de Tell Tamr. Deşi şansele unei confruntări militare deschise la scară largă în nord-estul Siriei între Turcia şi Armata Siriană rămân scăzute, deschiderea focului de armă nu contribuie la niciun fel de proces de pace.

Între timp, trupele americane şi-au extins infrastructura militară acolo. Recent, au înfiinţat un nou aerodrom la aproximativ 8 km sud de oraşul al-Ya´rubiyah din provincia al-Hasakah. Surse locale raportează că forţele americane dispun de noi echipamente şi materiale acolo, construiesc cazărmi şi ridică bariere din beton. Se presupune că unităţile Forţelor Democrate Siriene sunt implicate în asigurarea perimetrului aerodromului.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Rivalul chinez al Tesla se listează la NYSE
11 aug. A.V.


Animaţie suspendată pentru creditul acordat gospodăriilor în SUA
11 aug. Călin Rechea


Indicii europeni au închis în creştere
10 aug. A.P.


Doar românii cu test negativ pentru covid mai pot intra în Egipt
10 aug. A.P.


Întregul guvern al Libanului şi-a dat demisia1
10 aug. J.P.


Wall Street a deschis în creştere
10 aug. A.P.


Turcia îşi reia operaţiunile navale din Marea Mediterană iscând din nou dispute cu Grecia
10 aug. A.P.


Chină anunţă sancţiuni împotriva a 11 oficiali americani şi a trimis avioane de luptă în apropierea Taiwanului
10 aug. J.P.


Jurnalist algerian, condamnat la trei ani de închisoare
10 aug. A.P.


Amazon vrea să cumpere mall-uri pe care să le tranforme în depozite
10 aug. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.