Societe Generale: "Există potenţial pentru mai multe achiziţii graduale în Europa" 1

Societe Generale: "Există potenţial pentru mai multe achiziţii graduale în Europa"

Şeful grupului bancar francez "Societe Generale", Frederic Oudea, a afirmat, ieri, că vede un potenţial pentru mai multe achiziţii "graduale" în Europa, în special pe segmentul de corporate şi investiţii bancare (CIB), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Cred că în următorii zece ani segmentul de corporate şi investiţii bancare va beneficia cel mai mult de pe urma uniunii bancare şi a pieţelor de capital. Prin urmare, vom continua să investim, aşa cum am făcut cu activităţile Commerzbank, deoarece în acea-s-tă piaţă bancară europeană unii se vor retrage, astfel încât va exista un anumit tip de consolidare", a declarat şeful băncii franceze, la o întâlnire cu directorii în Paris. Oudea a explicat: "Există potenţial pentru mai multe achiziţii graduale în anumite domenii specifice, deoarece fiecare bancă din Europa îşi analizează toate activităţile pentru a identifica afacerile unde nu are mărimea necesară pentru a fi competitivă şi vinde acele afaceri".

Conform reprezentantului "Societe Generale", sunt şanse mici să aibă loc fuziuni mai mari şi mai complexe între grupurile bancare europene, deoarece condiţiile de reglementare încă reprezintă un obstacol, dar în cele din urmă va fi posibilă o consolidare în jurul a 4-5 mari bănci regionale diversificate din Europa.

Săptămâna trecută, Societe Generale a ajuns la un acord pentru achiziţionarea diviziei EMC (pieţe, acţiuni şi materii prime) a "Commerzbank", a doua mare bancă germană. Cele două bănci nu au dezvăluit preţul tranzacţiei.

Opinia cititorului: 1
1.   In Franta sta bine, insa....
mesaj trimis de Mona în data de 11.07.2018, 00:55

....ce se mai aude cu directorii din BRD care au pus botu' la malai de si-au tras bani din credite luate de firme sau persoane fantoma?

Ingineriile aranjate de acestia nu au mai ajuns sub lupa presei, cativa au fost retinuti de ochii lumii si apoi eliberati. Vicepresedintii Gavrilescu, Cercel si Marinel au iesit basma curata? Intreb si eu ca nu imi amintesc sa se fi terminat cumva.... 

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Preşedintele iranian avertizează SUA:Un conflict cu Iranul ar fi ''mama războaielor''1
22 iul. V.D.


FMI: Războiul comercial ar putea reduce creşterea economiei mondiale
22 iul. V.D.


Cuba elimină termenul "comunism" din Constituţie 1
22 iul. V.D.


Pablo Casado, noul preşedinte al Partidului Popular din Spania
22 iul. V.D.


Trump acuză China şi UE de manipulare valutară
22 iul. V.D.


Pablo Casado, noul preşedinte al Partidului Popular din Spania
21 iul. V.D.


Washingtonul avertizează companiile turce să sisteze afacerile cu Iranul
21 iul. V.D.


Scandalul Benalla:Ministrul francez de interne va fi audiat luni
21 iul. V.D.


Gaza: Acord de încetarea focului între Israel şi Hamas
21 iul. V.D.


UE cere mai multă "claritate" cu privire la Brexit
21 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.