Spionajul comercial cu ajutorul telefonului este în creştere

06 mar. 2020 Lifestyle
Spionajul comercial cu ajutorul telefonului este în creştere

Numărul global de utilizatori de telefonie mobilă atacaţi de stalkerware - software special de spionaj comercial, instalat fără acordul proprietarului dis­pozitivului - a crescut cu 67% în 2019, faţă de anul anterior, arată o statistică publicată de Kaspersky, în parteneriat cu Coaliţia împotriva Stalkerware.

Potrivit sursei citate: "Tehnologiile digitale au făcut ca oamenii să ne influenţeze mai uşor vieţile şi să rămână conectaţi oriunde s-ar afla. Aşa-numitul stalkerware, software special de spionaj comercial, este instalat fără acordul proprietarului dispozitivului, pentru a transmite în secret informaţiile personale ale victimei - imagini, videoclipuri, corespondenţă, date de geolocalizare - către un server de comandă, care poate fi folosit împotriva unei persoane, pentru a cauza abuz emoţional sau chiar fizic (...) numărul global de utilizatori de telefonie mobilă atacaţi de stalkerware a crescut cu 67% la nivel mondial în ultimul an, de la 40.386 de utilizatori mobili afectaţi în 2018, la 67.500 în 2019". Datele pentru ţara noastră relevă faptul că numărul de încercări de instalare a acestui software maliţios aproape s-a dublat în anul 2019, comparativ cu 2018.

La nivelul Uniunii Europene (UE), 5% dintre femei declară că au trecut prin unul sau mai multe incidente de stalking, de la vârsta de 15 ani.

Kaspersky a lansat, la sfârşitul anului trecut, Coaliţia împotriva Stalkerware, pentru a uni forţele împotriva software-ului proiectat în astfel de scopuri. Acest nou grup de lucru, activ la nivel mondial, îşi combină expertiza în domeniile de asistenţă a victimelor şi securitate cibernetică, pentru a ajuta persoanele afectate de stalkerware. Ca iniţiativă non-comercială, proiectul îşi propune să reunească actori din organizaţii non-profit, din industria securităţii cibernetice şi din alte domenii, cum ar fi aplicarea legii, sub un singur acoperiş.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Lifestyle

COSMETIC PLANT lansează şase produse noi în gama essential
19 apr. G.U.


ANALYST ESTIMATESEight years until the leu gets replaced with the Euro
26 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


"Banks - much better prepared for the crisis than 13 years ago"
24 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


Chloe Zhao şi Emerald Fennell, nominalizate la principala categorie a premiilor decernate de Sindicatul Regizorilor Americani
10 mar. G.U.


CONF. UNIV. DR. DIANA PĂUN:"Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli"13
05 feb. A.V.


ADVERTORIALDe ce să angajezi o agenţie pentru SEO?
30 ian.


Bidding for life - the inequality of access to the Covid vaccine
20 ian. ADELINA TOADER (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


''Colectiv'', cel mai bun film străin la premiile NSFC
10 ian. G.U.


Snoop Dogg s-a filmat în timp ce asculta manele româneşti 2
08 ian. J.P.


Dorian Popa îşi va schimba prenumele din buletin. Cum se va numi celebrul cântăreţ7
07 ian. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.