Spulberătorul de iluzii!

17 nov. 2016 Omul sf(M)inteste locul
DAN NICOLAIE
Spulberătorul de iluzii!

Oameni care au smintit locul au populat această rubrică de-a lungul timpului. Selecţionerul Cristoph Daum este primul personaj pe care locul pare să-l fi smintit, în sensul pierderii dreptei judecăţi fotbalistice.

Sosit pe un cal alb, nicio insinuare legată de problemele pe care le-a avut cu drogurile, germanul a reuşit după două conferinţe de presă să ne urce speranţele pe garduri, ţinând lecţii deschise despre optimism, fotbal ofensiv, spirit de învingător. Problemele au apărut exact când arbitrul a fluierat startul primului meci cu domnia sa pe banca tehnică. Între intenţii şi realizări s-a iscat o prăpastie peste care cu greu se poate crea un pod din limbile de lemn aflate din belşug la Casa Fotbalului. Ultimele trei meciuri susţinute de echipa naţională reprezintă un adevărat coşmar pentru iubitorii acestui sport, nu neapărat prin prisma scorurilor cât mai ales prin calitatea jocului prestat de echipa noastră. Zero goluri în trei meciuri, posesie numai bună de studiat cu lupa, combinaţii ofensive aflate la limita de jos a statisticilor, cam acesta este fotbalul optimist-ofensiv gândit de cel mai bine plătit antrenor din istoria echipei naţionale. Insistând foarte des pe ideea de optimism, Cristoph Daum se poate dovedi un mare spulberător al iluziilor celor mai puţin pesimişti dintre noi.

Kazahstanul a jucat dur, cu Polonia s-a bătut monedă pe valoarea extraordinară a adversarului, unul care nu a avut absolut nicio performanţă în ultimii 30 de ani, în amicalul cu Rusia nici măcar valoarea adversarului sau agresivitatea nu au mai stat în picioare. Trebuie precizat că scorul meciului de la Groznîi a fost influenţat de două decizii ale arbitrului din Belarus (!!!), care nu a acordat un penalty pentru echipa noastră şi a validat un gol dintr-o poziţie de ofsaid a gazdelor, dar dincolo de aceste lucruri, jocul prestat de echipa noastră a fost unul îngrozitor, inestetic şi ineficient. De altfel, acest amical benefic pentru visteria FRF, care a încasat 300.000 de euro, reprezintă o piatră de moară legată de gâtul autorităţii lui Daum. Într-o atmosferă de talcioc, după meciul cu Polonia, selecţionerul a triat lotul pentru meciul cu Rusia, o parte dintre jucători au fost învoiţi pe motiv că sunt obosiţi, au evenimente în familie, sunt supăraţi sau au mici accidentări. Dacă echipa trimisă în teren avea o oarecare logică având în vedere lotul aflat la dispoziţie, schimbările efectuate pe parcursul meciului au uimit pe toată lumea. O singură mutare până în minutul 80, în condiţiile în care partidele amicale sunt disputate tocmai pentru a putea vedea la lucru cât mai mulţi jucători, plus alte două făcute după minutul 90, ca să debuteze doi jucători de la o echipă al cărei patron- antrenor este foarte critic la adresa federaţiei!!! Revenind la joc, tactica noastră a fost una perfectă pentru o echipă din Liga a 5, care se bazează pe jucători cu o tehnică incertă. Pase repetate între fundaşii centrali după care unul din ei izbea puternic mingea în faţă, unde invariabil aceasta era interceptată de adversari. Pe post de fileu, mijlocaşii au încercat câteva şuturi de la distanţă în rarele momente în care au avut posesia, iar atacanţii s-au întâlnit cu balonul extrem de rar. O lipsă de logică fotbalistică rar întâlnită şi o lipsă de reacţie a selecţionerului greu de înţeles.

Retoric, acesta se întreabă de ce ar trebui să plece de la cârma naţionalei. Tot mai mulţi oameni se întreabă însă de ce a fost adus, ce îl recomanda? Experienţa zero ca selecţioner sau faptul că în momentul numirii era şomer de peste doi ani? Desigur aceasta pare specialitatea actualei conduceri a FRF, după ce l-a instalat pe Iordănescu, aflat pe bară de opt ani în momentul semnării contractului, faptul că Daum nu mai antrena doar de doi ani părea o calitate. Angajarea propriului fiu, Marcel Daum, ca analist video al echipei naţionale reprezintă o altă calitate, ce-i drept destul de des întâlnită şi pe la noi, ca să nu mai spunem de laudele aduse tot mai des şefului direct.

Pe reţelele de socializare circulă o glumă legată de încrederea noastră în eficienţa germană cu trimitere directă la actualul preşedinte al statului şi la selecţionerul echipei naţionale de fotbal. Probabil fantomaticii cercetători britanici, în spinarea cărora sunt puse toate trăznăile posibile, cercetează deja dacă există locuri care smintesc oamenii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Omul sf(M)inteste locul

Dreptul la vot!2
20 apr. D.N.


Grija pentru popor5
05 apr. D.N.


OMUL SMINTEŞTE LOCULCând vine iarna în Bucureşti!
16 ian. DAN NICOLAIE


Căutând ştampila prin Casa Poporului6
06 nov. 2017 DAN NICOLAIE


Idolul adolescenţilor!42
11 ian. 2017 D.N.


"Simt enorm şi văz monstruos"2
18 iul. 2016 Dan Nicolaie


Delta fără pescuit!4
24 mai. 2016 DAN NICOLAIE


Standarde mult prea ridicate!
16 oct. 2015 DAN NICOLAIE


OMUL SMINTEŞTE LOCUL Bastionul Postăvarilor e închis pentru că un angajat e în concediu
12 aug. 2015 OVIDIU VRÂNCEANU


Sateliţii din filme şi avioanele din munţi!1
11 aug. 2015 DAN NICOLAIE

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.