Stadioanele din Târgu Jiu şi Arad, inaugurări amânate

20 dec. 2017 Sport
D.N.
Stadioanele din Târgu Jiu şi Arad, inaugurări amânate

Stadionul din Târgu Jiu pentru care s-au cheltuit 22 de milioane de euro nu va mai fi inaugurat în 2017 aşa cum s-a promis în repetate rânduri. După mai multe amânări, oficialii oraşului au admis că stadionul va putea găzdui evenimente sportive cel mai devreme în primăvara anului următor. Abia în primele luni ale lui 2018 va fi demarată licitaţia pentru amenajările exterioare ale stadionului.

Lucrările de până acum la stadionul din Târgu Jiu au "înghiţit" circa 22 de milioane de euro, bani ce provin de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Pe de altă parte municipalitatea a mai solicitat de la Ministerul Dezvoltării o nouă sumă pentru a definitiva construcţia, fără a mai pune la socoteală cheltuielile cu încălzirea necesară pentru conservarea spaţiilor construite.

Iniţial stadionul era destinat echipei locale, care trebuia să dea şi numele arenei: Pandurii. Între timp autorităţile locale au decis să nu mai investească niciun ban în echipa de fotbal, aflată în insolvenţă, care la începutul anului îşi propusese promovarea în Liga 1, iar acum este destul de aproape de retrogradarea în eşalonul trei. În actuala ediţie de campionat echipa a jucat la Motru partidele de pe teren propriu. Cu o capacitate de 12.500 de locuri, cu magazine, hotel pentru sportivi şi alte facilităţi, complexul va beneficia şi de o pistă de atletism cu suprafaţă sintetică, extinsă la 6 culoare, pentru competiţii outdoor.

Un alt stadion care trebuie să mai aştepte până va intra în circuit este cel din Arad, Francisc Neumann. Acesta ar urma să aibă o capacitate de 12.700 de locuri, costurile estimate se ridică la 8.500.000 de euro. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută săptămâna trecută, primarul Aradului a lăsat să se înţeleagă că sunt şanse mici ca stadionul să fie inaugurat prea curând: "Vreau să văd dacă cineva va merge să-i întrebe pe guvernanţi dacă primim banii respectivi, promişi de Compania Naţională de Investiţii. Adică să urmărească dacă în bugetul de Stat pe anul 2018 se va aloca suma de 2,5 milioane de euro pentru stadion. Ca o consecinţă a schimbării sistemului de impozitare, Aradul va produce, conform estimărilor Guvernului României, 290 milioane lei. Dintre acestea, doar 124 de milioane de lei vor rămâne la Arad, aşa că bugetul local va fi mai sărac cu 16 milioane de euro. În aceste condiţii, s-ar putea ca unele lucrări mari ale Aradului să fie încetinite şi aici ar putea fi incluse şi cele de la stadionul UTA, dacă nu vin acei bani promişi de Guvernul României". Echipa locală UTA îşi desfăşoară de mai bine de un an meciurile de pe teren propriu la Şiria.

În ultimul deceniu au fost construite şi inaugurate patru arene noi, la Bucureşti (Arena Naţională - capacitate 55.634 locuri, preţ 234.000.000 euro), Cluj (Cluj Arena - capacitate 30.201 locuri, preţ 36.300.000 euro), Ploieşti (Ilie Oană - capacitate 15.500 locuri, preţ 17.000.000 euro) şi Craiova (Ion Oblemenco - capacitate 30.000 locuri, preţ 50.000.000 euro).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Simona Halep a pierdut locul I WTA
23 ian. V.D.


ATLETISMRusia rămâne suspendată, sportivii pot concura sub drapel neutru
23 ian.


CELEBRU ŞI CU MULTE PROBLEMERonaldo, condamnat la 23 de luni de închisoare pentru evaziune fiscală
23 ian. O.D.


Etape ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile vor avea loc la Râşnov
22 ian.


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEAustralian Open - puţine surprize, multe controverse
18 ian. Eugen Ionescu


Tenisul stă tot mai bine în ceea ce priveşte ...arestările
17 ian. Octavian Dan


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEPremii de 63 milioane dolari australieni la Australian Open 2019
15 ian. Eugen Ionescu


Sport mânjit: arestări pentru "blaturi" în tenis
11 ian.


Mică avere, investită în bilete la Cupa Mondială
10 ian.


EURO 2020Nu pierdem organizarea, cel mult...onoarea
10 ian. Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.