Stadiul proiectelor gestionate de Ministerul Dezvoltării, prezentat primarilor de comune

19 feb. 13:54 Politică
D.I.
Paul Stănescu (Sursa foto: Facebook)
Paul Stănescu (Sursa foto: Facebook)

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat astăzi, la lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), cu caracter jubiliar, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Publice (MDRAP), remis astăzi Redacţiei.

Cu această ocazie, Paul Stănescu a prezentat stadiul unor proiecte derulate de MDRAP, între care "Codul Administrativ al României", oficialul precizând că proiectul acestuia a fost depus la Parlament în luna decembrie şi se aşteaptă ca Parlamentul să-l dezbată şi să-l adopte în prima sesiune parlamentară din acest an.

Totodată, ministrul Dezvoltării a vorbit despre "Codul finanţelor publice locale", un alt proiect la elaborarea căruia o contribuţie au avut-o reprezentanţii autorităţilor publice locale: "Şi cu acest proiect suntem într-o fază avansată, mai avem câteva aspecte de clarificat cu Ministerul Finanţelor Publice şi sperăm ca în luna aprilie să-l înaintăm spre adoptare Parlamentului României."

În ceea ce priveşte echilibrarea bugetelor locale, prin Legea bugetului de stat nr. 2/2018, conform Programului de Guvernare, s-a instituit un sistem care să ducă la asigurarea unei finanţări de 750 lei/locuitor pentru fiecare comună, oraş sau municipiu din România. Ministerul Finanţelor Publice va analiza structura excedentului la 31.12.2017.

În acest sens, Paul Stănescu a declarat: "În acest context, până la finalizarea analizei respective, am promovat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să permitem autorităţilor locale utilizarea excedentului şi pentru cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu corecţiile financiare aferente proiectelor, cheltuielile cu sentinţele civile definitive, precum şi pentru plata arieratelor".

În cele din urmă, "Programul Naţional de Dezvoltare Locală", aflat acum în etapa a II-a, s-a dovedit un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează deja rezultate la nivelul autorităţilor publice locale.

"În maximum 3 săptămâni, sper să fie semnate toate contractele pe PNDL II", a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte astăzi
20 mar. D.I.


Tudorel Toader cere desecretizarea protocoalelor încheiate între structurile de Parchet şi SRI 1
20 mar.


Premierul Viorica Dăncilă îi scrie ministrului Justiţiei cerând să îi comunice dacă au mai fost cazuri în care Comisia Europeană a cerut informaţii despre dosare de corupţie la nivel înalt
19 mar. V.D.


Andrei-Marius Diamescu, numit consilier de stat în aparatul propriu de lucru al premierului
19 mar. V.D.


SENAT:Proiectul de modificare a unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale, adoptat tacit
19 mar. V.D.


DRAGNEA: "Nu susţin o lege care să mărească impozitele şi taxele locale"1
19 mar. V.D.


KELEMEN DESPRE DECIZIA CCR:"Un mesaj extrem de dur în 2018 din partea CCR"1
19 mar. V.D.


ORBAN:"PNL va depune, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene"
19 mar. V.D.


MANDA: "Hellvig m-a informat că vrea să desecretizeze protocolul SRI-DNA"
19 mar. V.D.


USR critică cererea premierului de desecretizare a protocoalelor DNA-SRI
19 mar. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.