Emisiunea Starea naţiei revine la Televiziunea Română

09 aug. 2017 Media-Advertising
Cristina Radu
Dragoş Pătraru (Sursa foto: Facebook)
Dragoş Pătraru (Sursa foto: Facebook)

Dragoş Pătraru şi echipa sa revin, la televiziunea publică, cu emisiunea Starea naţiei după un an, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de către TVR. Noul sezon va debuta pe 4 septembrie, iar producţia va fi difuzată pe TVR 1 la aceeaşi oră ca şi până acum, 22:30, cu reluare la 6:00 pe acelaşi canal şi după amiază, pe TVR 2. Producţia va fi disponibilă şi pentru românii din străinătate, pe TVR Internaţional.

Decizia televiziunii publice răspunde dorinţei publicului telespectator de a vedea această producţie în grila TVR. Aceasta a reieşit şi dintr-un sondaj realizat recent de Avangarde, la comanda SRTv. Potrivit rezultatelor, emisiunea Starea naţiei era asociată de respondenţi cu televiziunea publică, iar Dragoş Pătraru era perceput, chiar şi la multe luni după plecarea de la TVR, ca fiind în topul vedetelor postului.

Emisiunea Starea naţiei îşi propune să taxeze derapajele de orice fel, prin umor. A fost lansată în 2013 la România TV şi a cunoscut succesul la televiziunea publică. Emisiunea lui Dragoş Pătraru a fost difuzată câte un sezon de posturile România TV şi Digi 24 şi respectiv două sezoane de TVR, unde revine din această toamnă.

Preşedintele Director General al TVR, Irina Radu, crede că este important că a putut să readucă Starea naţiei la televiziunea publică: "TVR a avut rezultate de audienţă foarte bune, cât timp Starea naţiei a fost în grila noastră de programe. Este foarte important să înţelegem, noi, toţi cei din TVR, că primim bani de la bugetul public pentru a-i informa, pentru a-i educa, pentru a-i distra pe oameni şi pentru a fi o platformă neutră de dezbateri. Iar prima condiţie pentru a realiza efectiv aceste funcţii este să-i facem pe oameni să se uite la programele noastre. Altfel nu vom avea pe cine educa şi informa. Abia atunci putem spune că ne îndeplinim minsiunea publică. Este ceea ce încerc să fac la TVR împreună cu echipa mea, prin aducerea unor vedete şi a unor producţii care să poziţioneze televiziunea publică la un nivel demn de o instituţie care se află în casele românilor de peste 60 de ani".

În vederea costurilor emisiunii, directorul general al TVR Irina Radu spune că "a fost şi condiţia lui Dragoş Pătraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea să fie finanţată din fonduri proprii, adică din ceea ce produce din publicitate. În cei doi ani în care s-a difuzat la TVR, Starea naţiei a adus nu doar cifre foarte bune de audienţă TVR-ului, ci şi un profit consistent, ceea ce nu se întâmplă cu multe producţii. Sunt sigură că telespectatorii vor aprecia revenirea acestei producţii în grila noastră."

Legat de revenire, Dragoş Pătraru a declarat: "Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunţaţi că nu se ştie dacă vom mai putea fi plătiţi. Am promis că ne vom întoarce, dacă situaţia revine la normal. Televiziunea Română este locul în care întotdeauna interesul public trebuie să fie pe primul plan. Este credinţa mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democraţie tânără ca a noastră se află în mare pericol. Televiziunea publică cred că are forţa să se detaşeze total de luptele politice şi să slujească interesul public, readucându-i pe români în faţa televizoarelor. Sunt sigur că vom face treabă bună aici, împreună cu oamenii pricepuţi şi muncitori din TVR". Realizatorul emisiunii Starea naţiei a concluzionat: "Ne propunem că combatem stereotipurile, pentru că ele ne amorţesc gândirea. Prin tot ceea ce facem, încercăm să cultivăm spiritul critic al telespectatorilor şi să-i creştem rezistenţa la manipulare".

TVR 1 a înregistrat, între 23 septembrie 2014 - 25 iunie 2015, pe tronsonul emisiunii de luni-joi 22:30-23:30, un rating mediu de 2,6% şi o cotă medie de piaţă de 7,2 % la nivel naţional. Cifrele au fost de circa patru ori mai bune decât cele înregistrate în aceleaşi interval orar, între septembrie 2016 - iunie 2017, când emisiunea nu a mai fost în grilă: rating mediu de 0,7% şi cotă medie de piaţă de 2 % la nivel naţional.

Din echipa Starea naţiei mai fac parte Mihai Radu, Gabriel Drogeanu şi Dan Panaet, care scriu textele emisiunii, producătorii Raluca Damian şi Mirela Oprea, jurnaliştii Elena Şerban şi Dalia Tăbăcaru, reporterii Răzvan Anghelescu (Vax Populi) şi Cristina Hurdubaia (Ceasul bun), actorii Claudia Prec şi Bogdan Talaşman. Pe regie, montaj şi grafică, lucrează Adi Butoi, Mădălin Gioancă şi Dragoş Vâţă. Voice-over este Adrian Blaj, iar vocea de pe parodiile cântate îi aparţine Georgianei Mototolea.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Media-Advertising

ADVERTORIALCOMUNICAT Privind disponibilitatea raportului anual la 31 decembrie 2018
17 apr.


Realitatea - de la mare la din ce în ce mai mic5
03 apr. Mihai Antonescu


Ce este un certificat energetic şi când avem nevoie de el
29 mar.


Cum să folosiţi lumânările Heiken Ashi
11 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 77"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 76"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 73"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 72"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 71"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 68"
07 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.