Startul Programului de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa 1

09 mar. 2018 Miscellanea
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Prima livrare de purcei din rasele Bazna şi Mangaliţa, realizată în prezenţa ministrului Petre Daea care s-a aflat în comuna Roşia, satul Nou, în judeţul Sibiu, în data de 6 martie 2018, s-a efectuat către un crescător de porci din satul Bradu, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit documentului, purceluşii din rasele amintite au fost transportaţi de către procesatorul înscris în Program, demarând astfel programul guvernamental.

Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa a continuat şi în data de 7 martie 2018. Astfel, în comuna Bazna 10 purcei au fost preluaţi de la un furnizor şi livraţi către un alt fermier dornic să se alăture Programului.

Miercuri au mai fost preluaţi 10 purcei din rasa Mangaliţa din comuna Moşna şi livraţi către alt producător agricol din aceeaşi comună şi încă 8 purcei din rasa Mangaliţa au fost preluaţi de la un producător din comuna Roşia şi livraţi către alt crescător din comuna Roşia, judeţul Sibiu.

Totodată, ieri a avut loc o altă livrare de 4 purcei în judeţul Hunedoara de la un furnizor din satul Galaţi, comuna Pui către un crescător din satul Veţel, comuna Veţel.

Potrivit sursei citate, purceii pentru creştere şi îngrăşare sunt preluaţi de procesatori de la furnizorii de purcei din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa si sunt transportaţi la crescătorii de porci graşi, ocazie cu care se încheie contractul de livrare între procesator şi crescătorul de porci. Ajutorul de minimis ce reprezintă 250 lei/cap este acordat furnizorului de purcei livraţi la greutatea minimă de 10 kg fiecare.

În comunicat se mai precizează că transferul de purcei va continua şi în alte judeţe, ţinându-se cont de înscrierile în registru şi de existenţa purceilor înţărcaţi, ajunşi la greutatea de livrare.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2018, 14:24

Unde va fi exportata carnea? noi vom manca tot carcase nemtesti si olandeze?. 

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Manifestaţie în Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi1
15 feb. I.M.


Peste 33 de mii de proiecte înscrise în programul Start-up Nation 2018
15 feb. I.M.


Sindicaliştii din telecomunicaţii au protestat pentru majorarea salariilor
15 feb. I.M.


Dominăm Europa la rata căsătoriilor
15 feb.


TELEORMAN:Activitatea fabricii de rulmenţi din Alexandria, restrânsă din lipsa comenzilor
14 feb. M.I.


CONSILIUL UE:Preşedinţia României, acord privind noile măsuri de conservare în pescuit
14 feb. L.A.


Au început înscrierile pentru DHL Carpathian Marathon
14 feb. A.V.


A 15-A EDIŢIE A IMOB:Producătorii români se extind pe piaţa de mobilier din Orientul Mijlociu
14 feb. L.A.


JLLRata medie de neocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti, la minimul istoric
14 feb. L.A.


AFI Tech Park 1 ajunge la un grad de ocupare de 80%
14 feb. D.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.