Gala BURSA 2018

Startul Programului de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa 1

09 mar. 10:23 Miscellanea
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Prima livrare de purcei din rasele Bazna şi Mangaliţa, realizată în prezenţa ministrului Petre Daea care s-a aflat în comuna Roşia, satul Nou, în judeţul Sibiu, în data de 6 martie 2018, s-a efectuat către un crescător de porci din satul Bradu, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit documentului, purceluşii din rasele amintite au fost transportaţi de către procesatorul înscris în Program, demarând astfel programul guvernamental.

Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa a continuat şi în data de 7 martie 2018. Astfel, în comuna Bazna 10 purcei au fost preluaţi de la un furnizor şi livraţi către un alt fermier dornic să se alăture Programului.

Miercuri au mai fost preluaţi 10 purcei din rasa Mangaliţa din comuna Moşna şi livraţi către alt producător agricol din aceeaşi comună şi încă 8 purcei din rasa Mangaliţa au fost preluaţi de la un producător din comuna Roşia şi livraţi către alt crescător din comuna Roşia, judeţul Sibiu.

Totodată, ieri a avut loc o altă livrare de 4 purcei în judeţul Hunedoara de la un furnizor din satul Galaţi, comuna Pui către un crescător din satul Veţel, comuna Veţel.

Potrivit sursei citate, purceii pentru creştere şi îngrăşare sunt preluaţi de procesatori de la furnizorii de purcei din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa si sunt transportaţi la crescătorii de porci graşi, ocazie cu care se încheie contractul de livrare între procesator şi crescătorul de porci. Ajutorul de minimis ce reprezintă 250 lei/cap este acordat furnizorului de purcei livraţi la greutatea minimă de 10 kg fiecare.

În comunicat se mai precizează că transferul de purcei va continua şi în alte judeţe, ţinându-se cont de înscrierile în registru şi de existenţa purceilor înţărcaţi, ajunşi la greutatea de livrare.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2018, 14:24

Unde va fi exportata carnea? noi vom manca tot carcase nemtesti si olandeze?. 

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Cerere mai mare decât oferta, pe Valea Prahovei
15 nov.


INS, PRIMELE NOUĂ LUNI:Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%
14 nov. A.P.


Marijuana a devenit medicament şi în Thailanda
14 nov.


Colliers International administrează birourile Vox Technology Park
13 nov. M.F.


FEMEIA CARBONIZATĂ LA INCENDIUL DIN CUGIR:S-a întors după telefon şi a murit în flăcări
13 nov. F.B.


Sens unic în ceea ce priveşte demografia
13 nov.


CLASAMENT TOM-TOM:Bucureştiul, locul întâi în Europa la blocajele în trafic
12 nov. M.F.


MIHAI ŞORA DESPRE CENTENARUL MARELUI RĂZBOI: "Încă nu ştim să ne cinstim eroii"
11 nov. F.B.


IOHANNIS, DE LA PARIS: Studenţii sunt cei mai buni ambasadori ai noştri
10 nov. F.B.


Doi medici de la Spitalul Municipal Oradea au fost concediaţi din cauza mai multor nereguli1
10 nov. F.C.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.