Gala BURSA 2018

ŞTIINŢĂ

Ţesut cardiac scos la "imprimantă"

11 iul. Companii
O.D.

Realizările oamenilor de ştiinţă reuşesc uneori să-i şocheze chiar şi pe cei care urmăresc atent domeniul. Cercetătorii unui startup american au reuşit să genereze ţesut cardiac uman prin bioprintare.

Biolife 4D, o companie cu sediu în Chicago, a anunţat că a reuşit să printeze pentru prima oară ţesutul care înconjoară inima umană, informează news.ro. Reuşita este considerată un pas important înainte în domeniul bioprintării. Acest domeniu are ca scop final crearea organelor umane prin printare 3D, organe care să poată fi folosite pentru transplant. Crearea ţesutului cardiac a fost posibilă după ce aceeaşi companie a reuşit să printeze patch-uri cardiace care conţineau celulele din care este compusă inima umană.

Această procedură are potenţialul de a ajuta pe viitor în restabilirea capacităţii de contractare a miocardului care şi-a pierdut capacitatea de a pompa sânge în corp, venind în ajutorul pacienţilor care suferă de insuficienţă cardiacă acută. Primul pas în acest proces a fost reprogramarea celulelor de sânge recoltate de la pacienţi în celule stem. Din acestea, au fost produse celulele necesare creării unei inimi umane apte pentru transplant, celule pe baza cărora a fost printat ţesutul cardiac.

Deşi nu este prima companie care încearcă să creeze o inimă umană prin bioprintare, Biolife 4D este prima care a reuşit să creeze patch-uri cardiace care includ fiecare tip de celulă care se regăseşte în miocard şi care pot produce vascularizarea necesară corpului uman. Primele teste preclinice vor începe peste 6 luni, după care startup-ul american va continua să experimenteze printarea altor componente cardiace, precum valve şi vase de sânge, până când va ajunge să creeze o inimă umană complet funcţională.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Integrarea UPC, printre priorităţile Vodafone
16 nov. A.V.


Energia, serviciile bancare şi transporturile, sectoare cu probleme concurenţiale
16 nov. George Marinescu


La Gloire construieşte un bloc de locuinţe pe malul Lacului Valea Şaulei
16 nov.


AGRICULTURĂCreşterea porcilor devine neinteresantă - albinele, tot mai atractive
16 nov. O.D.


Inovaţie folositoare inclusiv pentru combaterea actelor teroriste
16 nov. O.D.


OPINIIPoveşti pescăreşti despre actualul Black Friday
16 nov. CRISTIAN DOGARU


ION LUNGU, PREŞEDINTE AFEER:"În domeniul energetic, reglementările rămân mereu în urma progreselor tehnologice"
16 nov. R.R.


Statul vrea 440 milioane lei de la Hidroelectrica
16 nov. A.I.


PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2018:ALRO, avans de 12% al cifrei de afaceri
15 nov. V.D.


Volkswagen mizează pe vehiculele electrice
15 nov. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.