ŞTIINŢĂ

Ţesut cardiac scos la "imprimantă"

11 iul. Companii-Afaceri
O.D.

Realizările oamenilor de ştiinţă reuşesc uneori să-i şocheze chiar şi pe cei care urmăresc atent domeniul. Cercetătorii unui startup american au reuşit să genereze ţesut cardiac uman prin bioprintare.

Biolife 4D, o companie cu sediu în Chicago, a anunţat că a reuşit să printeze pentru prima oară ţesutul care înconjoară inima umană, informează news.ro. Reuşita este considerată un pas important înainte în domeniul bioprintării. Acest domeniu are ca scop final crearea organelor umane prin printare 3D, organe care să poată fi folosite pentru transplant. Crearea ţesutului cardiac a fost posibilă după ce aceeaşi companie a reuşit să printeze patch-uri cardiace care conţineau celulele din care este compusă inima umană.

Această procedură are potenţialul de a ajuta pe viitor în restabilirea capacităţii de contractare a miocardului care şi-a pierdut capacitatea de a pompa sânge în corp, venind în ajutorul pacienţilor care suferă de insuficienţă cardiacă acută. Primul pas în acest proces a fost reprogramarea celulelor de sânge recoltate de la pacienţi în celule stem. Din acestea, au fost produse celulele necesare creării unei inimi umane apte pentru transplant, celule pe baza cărora a fost printat ţesutul cardiac.

Deşi nu este prima companie care încearcă să creeze o inimă umană prin bioprintare, Biolife 4D este prima care a reuşit să creeze patch-uri cardiace care includ fiecare tip de celulă care se regăseşte în miocard şi care pot produce vascularizarea necesară corpului uman. Primele teste preclinice vor începe peste 6 luni, după care startup-ul american va continua să experimenteze printarea altor componente cardiace, precum valve şi vase de sânge, până când va ajunge să creeze o inimă umană complet funcţională.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Compania Fiat-Chrysler are un nou director
22 iul. V.D.


Acţiunile Microsoft au atins un nivel record1
21 iul. V.D.


Ministrul Energiei trimite corpul de control la Romgaz
20 iul. V.D.


Romgaz a încheiat două contracte cu Oltchim
20 iul. V.D.


PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?5
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General3
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon3
20 iul. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.