Stimularea investiţiilor cu impact major în economie

02 iul. 17:00 Comunicate de presă
A.M.
(sursa foto: Facebook)
(sursa foto: Facebook)

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) este un partener constant al Guvernului României în ceea ce priveşte formularea de propuneri care au ca scop dezvoltarea unui mediu de afaceri corect, transparent şi atractiv, conform comunicatului remis redacţiei.

Încă din anul 2009, AOAR a solicitat Guvernului României examinarea măsurilor luate de statele membre ale Uniunii Europene pentru asigurarea relansării economice. În acest sens, AOAR a propus, printre altele, tratarea fiscală a companiilor în funcţie de comportamentul lor fiscal, capitalizarea CEC, consolidarea fiscală a grupurilor de firme cu capital autohton (discriminat de Ministerul de Finanţe, comparativ cu tratamentul fiscal aplicat companiilor multinaţionale).

Lipsa unor măsuri destinate stimulării dezvoltării mediului de afaceri din ultimii ani menţine economia ţării într-o poziţie incertă, creşterile economice fiind determinate de conjuncturile europene şi mondiale favorabile şi, totodată, de deciziile strategice ale companiilor multinaţionale prezente pe piaţa globală.

În acest context economic caracterizat de volatilitate, AOAR salută măsura anunţată de Ministrul de Finanţe cu privire la utilizarea ajutorului de stat, precum şi simplificarea procedurilor de acordare şi asigurarea surselor de finanţare necesare, atât pentru proiectele aprobate, cât şi pentru cele care vor fi depuse prin noua procedură. AOAR salută reducerea nivelului impus al investiţiilor de minim 3 milioane de euro faţă de plafonul iniţial de 10 milioane de euro, cu toate că mediul de afaceri, îndeosebi firmele cu capital autohton solicită de câţiva ani aplicarea unui plafon maxim de 1 mil euro. Subliniăm faptul că plafonul de 1 milion de euro ar facilita dezvoltarea IMM-urilor, în conformitate cu situaţia financiară a acestora, aşa cum este prezentată şi în datele BNR, se mai arată în comunicat.

AOAR constată ca neclare şi nerezolvate problemele referitoare la criteriile de acordare ale schemelor de sprijin, astfel încât să fie susţinute politici economice care au ca rezultat:

Refacerea unor lanţuri de creştere a VAB, în domenii precum industria textilă, industria alimentară, industria chimică, farmaceutică, industria constructoare de maşini şi echipamente etc.

Creşterea gradului de integrare a activităţii companiilor multinaţionale cu cea a companiilor producătoare de bunuri şi servicii cu capital autohton.

Susţinerea dezvoltării capacităţilor de producţie de bunuri, urmărindu-se o mai bună acoperire a cerinţelor pieţei interne şi reducerea deficitului

balanţei comerciale aflat într-o continuă deteriorare din 2017 şi pană în ultimele 4 luni ale anului 2018.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Performanţă remarcabilă pentru fondurile de acţiuni cu expunere la BVB
20 iul. A.M.


ANAF PRIMUL SEMESTRU:Venituri bugetare mai mari cu 13,5%
19 iul. A.M.


Iridex afirmă că nu este sursa mirosurilor
19 iul. A.M.


DORALY.RO:Vor găzduirea a 550 de comercianţi
19 iul. A.M.


Flori de ie împodobesc podiumul Feeric Fashion Week
16 iul. A.M.


FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH
12 iul.


WIZZ AIR ANUNŢĂ O NOUĂ RUTĂ: Din Cluj- Napoca spre Marea Britanie
05 iul. A.M.


Modificările propuse de MRP au trecut de Plen
05 iul. A.M.


Siegfried Mureşan:Noul cumpărător al ArcelorMittal nu închide combinatul
04 iul. A.M.


AmCham, AHK, RBL, CPC:Apel la responsabilitate pentru România
04 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.